Tävling


http://eadressyr.blogg.se/2011/august/tavling-om-ett-rott-showmaster-schabrak.html#comment
Klicka in på länken och gå med i tävlingen! :)


Dåligt humör

Hej!

Som sagt, dålig uppdatering. Var sur i Söndags och hade ingen lust att skriva om det i måndags heller och igår fyllde jag ju år. Men passet i söndags gick hur dåligt som helst. Eller i början gick det jätte bra tills två andra hästar kom in i paddocken. Han tappade fokuset helt och hållet, och fick stanna flera gånger när dem också red-_-
Men gav inte upp förens han gick bra ialladall i 5 minuter. Och jag blev inte på dåligt humör för att vi hade en dålig dag utan det var en annan som hände i stallet heheh!

Men igår fyllde jag år och när jag kom hem från skolan hämtade pappa upp mig och Emelie så vi kunde pka och hämta min jacka från börjse. Testade den och den passade jätte bra! Köpte även en annan jacka, typ en vidjacka så sammanlagt fick i hästväg fick jag en dunjacka, vindjacka och ridbyxor. Men dem kan jag inte använda än, pappa ha inte sytt in dem än så det är lite tråkigt. Fick annat fint också, två blusar av Emelie och Emma, kräm och läppglans. Fick ingenting av mamma, hon gillar inte mig hahaha! Nej men vi ska ha en fest på Lördag så då kommer jag få resten av presenterna av mamma, kusníner,släkten osv.

Våran kamera har gått sönder så det funkar inte att ladda ner bilder, men ska ta lite kort från datan senare ikväll!
Just nu sitter jag och rensar min garderob, 3 påsar redan. Kommer ju inte ha några kläder kvar hhaha!

Juste, fick en tjocktröja också ;)


slumpad bild från arkivet.

Upptaderar imorgon

Hej!

Idag har jag inte hunnit blogga. Skolan och dessutom fyller jag år idag! Ett grattis kanske! Så kommer blogga imorgon, och visa upp er alla saker. Varför jag inte bloggat det senaste är för att jag vart på dåligt humör !


stallet idag!

Godmorgon!

Är på skit dåligt humör. Mamma väckte mig 8, på en söndags morgon för att David skulle spela cup, so what? Och mamma var redan sen och visste inte vart det låg vilket jag gjorde så jag fick sätta på mig kläder, borsta tänderna och sen dra. Vi var hämtade upp david hos min moster och körde honom till fotbollen, såklart hade vi glömt benskydden och mamma typ trodde att man fick spela utan så jag sa till henne att man inte får det och då får hon damp på mig, öh? Aja, stod där vid fotbollsplanerna i ca 1,5 timmar tills jag inte orka med så Jörgen kom och hämta mig, nu sitter jag här med en varm filt och värmer mig. Idag ska jag till stallet också, kommer rida själv idag med, trök. Men hoppas att Emelie kan följa med. Då är man inte lika ensam. Bestämmer vad jag ska göra när jag kommer dit, får se var jag orkar göra osv. Kommer åka iväg vid 5 tiden, hoppas att pappa kan köra mig också! hehhe!



vill hoppa!!


Snart dags

Hej!

Snart är det dags för mig att hitta en moppekurs och sedan ta körkortet! Har gjort ett mopedtest på internet med 20 frågor och har fått alla rätt, men moppeprovet har ju över 60 frågor så jag kommer ju inte långt med 20 rätt hahah! Mina kompisar har inte så stora förhoppningar, dem kan inte se mig på en moppe. Men så länge man nte krockar är man en bra förare enligt mig. Jag tror jag kommer få göra om provet 2 gånger och tredje gången kommer jag klara det, eller förhoppningsvis. Med moppe kan jag komma fram nästan överallt, speciellt stallet! Nu slipper jag gå 20 minuter, eller jo på vintern men det tänker vi inte på nu!

Har ju redan en eu-moppe, och tro det eller ej men den heter popcorn och det är inte jag som har döpt den, det står det på den!



Svar på kommentar

Hej!

Fick in en kommentar nyss och hade tänkt besvara den.

Anonym om HAHAHHAHAH:
Vad är det som gör att du är kvar på Kepsen? Och varför valde att rida häst när du fortfarande kan rida maxad d?

Svar: Vad som får mig att stanna kvar på Kepsen? Hm, det är nog för att han är så speciell. Han är verkligen en underbar häst där man måste arbeta, han går liksom inte klockrent varenda gång och man måste jobba honom ordentligt för att få honom att gå i en korekt form. Utanför ridningen är han också underbar, förutom när han rullar sig i leran mitt framför mig. Han är jätte mysig att pyssla med. Han är egentligen inte den typ av häst jag gillar, brukar gilla super pigga häste så som fine var, men Kepsen är pigg om man väl får fram honom och säger till ordentligt. Några som har ridit Kepsen tycker att han är seg och bara vill gå samlat hela tiden men det tycker inte jag, om man val bestämmer att han ska gå framåt så gör han det. Jätte duktig på att länga och kort steget, men när han länger så vilar han inte så mycket mellan stegen men det ska vi arbeta på och bygga upp muskler. Jo, jag vill rida ponny men det är svårt att hitta en ponny som passar mig men nu har jag Kepsen som jag inte kommer sluta på. Så jag rider ponny 1 vecka per år och det är på sjöis!

Hoppas du blev nöjd med svaret!

HAHAHHAHAH

Kollade på alla videos vi hade, och seriöst dog när jag såg den här!
Åhej ohå, åhej ohå ohå!


Det är Emelie som gör ett upphopp barbaka utan hjälp.

Läsvärda

Tänkte ge er några bra läsvärda bloggar som jag tycker ni ska kika in på. Fast båda är mina kompisar men dem har ändå bra och intressanta bloggar!

1. Josefins blogg som hon har med en kompis är en hästblogg där dem skriver om deras foderhästar. Nu det senaste har dem haft dålig uppdatering men det dem skriver är läsvärt!

2. Emelie som också ska börja blogga på den här bloggen senare har nu en foto och vardagsblogg. Hon lägger upp massa fina bilder och skriver om sin dag och olika tips osv. Kolla in den!

Det var två bloggar som jag tycker ni ska klicka in på!


Fullt normala.


Musik under ridning?

Under en period när jag red ensam och när jag red i paddocken så satte jag på mig mitt headset och lyssnade på musik, funkar jätte bra för mig! Kan konsentrera mig mer och om man är ensam i stallet så blir man inte så ensam och det blri inte så tyst. Men efter en skidresa så tappa jag bort dem och har inte ridit och lyssnat på musik samtiditg. Många tycker att det är farligt att rida med musik vilket jag inte tycker. Visst det finns saker som kan hända, men jag har inte musik i högsta volym och tappar inte kontrollen över Kepsen, det gör mig bara mer fokuserad i det jag gör. Så nu efter min födelsedag ska jag köpa nya hörlurar om jag inte får några i present.


Lånad bild från google.


gammal bild på mig och spike! :)


Kommentarer?

Hej!

Sitter nu hos min moster och vi ska stanna här tills middagen och äta lite gott. Och nu när jag förösker komma på vad jag ska blogga om kom jag tänka på kommentarer, varför ska jag ens skriva inlägg när ni inte kommenterar? Jag vet ju inte ens om ni läser inläggen eller om ni bara kollar in bloggen, typ kollar på bilderna och och skippar att läsa texten. Så jag som bloggare skulle vilja veta vad ni tycker om alla inlägg, kom gärna med åsikter vid inläggen, nu säger jag inte att jag vill att ni ska kommentera varje inlägg jag gör eller så men det skulle vart roligare om man fick in mer kommentarer än vad jag får, bloggen är ju inte helt kommentarsfri, får ju inte kommentarer lite då och då. Men om vi gör så här, om ni kommenterar flitigt och kommer med åsikter, positiva som negativa så kommer jag berätta en liten "Hemlis". Det är ingen som vet det och egentligen ska ingen veta det heller. Och om ni kommenterar flitigt så kommer jag berätta det inom kort, någon gång under september månad.. Kanske i början, kanske i mitten kanske i slutet! Men jag kommer berätta det til er!




5 sanningar om mig

Nu kommre 5 sanningar upp, några som jag helst inte vill berätta men gör det ändå.

1. Jag ska åka tibx till Thailand snart för ett modelljobb, eller jag ska testa gå på catwalk och om det går bra så kommer jag bli en catwalk modell i Thailand. Om jag fick välja modelljobb så skulle jag vilka bli fotograferad, för där kan man göra om sina misstag, redigera dem eller vad som helst, men när man går på catwalk och gör ett misstag så ser alla det och man kan bara göra om det om ni förstår vad jag menar.

2. Jag är typ överkänslig för choklad, nyser alltid när jag äter choklad hahah!



3. Jag gillar inte nordsvenskar, ardenner. Ah, jag gillar helt enkelt inte brukshästar, kraftiga hästar. Men det finns flera fina "kraftigare" hästar. Men ingen ras som jag skulle vilja skaffa, kanske till sällskap till en annan häst men inte till ridning.



4. Jag älskar mat, och då menar jag ÄLSKAR mat! Kanske är lite konstigt eftesom att jag är så smal men mina närmaste vänner vet att jag älskar mat och dem undrar varför jag inte är normal ( normal storlek ). Jag och Emelie pratade om Kött i typ 40 minuter om inte mer, skämmigt, men vi var jätte hungriga och det var svårt att prata om något annat, vi försökte men allt vi tänkte på var mat..

5. Jag är inte nöjd med mina betyg, och blev jätte förvånad över att jag sänkte mig i bild och slöjd! Dessutom är jag skit arg att jag bara har g i idrott men nu har vi fått en ny idrotts lärare så jag hoppas att jag höjer mig!

Det var lite halft sådär onödig fakta om mig! Men kan vara bra att veta ifall det skulle komma upp en tävling eller något liknande!

Förslag på ridpass?

Imorgon ska jag till Kepsen och rida lite, imorgon är det också installning :/ nu är sommaren över.. TRÖK! Men ska ändå blir härligt att dem stallas in. Det kommer bli ridning själv imorgon också och vet inte riktigt vad jag ska ha för ridpass? dressyr? uteritt? bommarbete? Ge gärna förslag och övningar där dem får arbeta ordentligt.


Hissar och Dissar!

Hej! Tänkte hissa och dissa olika schabrak. Alla har olika åsikter, du tycker vad du vill, jag tycker vad jag vill! Och det kan hända att man tycker samma!

Hissar!


Det här schabraket från hööks är sjukt snyggt! Har det till Kepsen och han passar jätte bra i det, som ni kanske såg på bilderna, eller ah, Kepsen passar i allt som är rött!


I början tyckte jag inte alls detta schabraket, tyckte att det var skit fult och har nog dissat det på min förra blogg men nu tycker jag att det är riktigt snyggt när jag sett det på andra hästar.



GG schabraket är hur snyggt som helst! Synd bara att det är för dyrt:/

Dissar!


Inte min stil, skulle passat en liten ponny men inte en häst eller om man tränar/tävlar :/


Usch, skulle inte kunna se Kepsen i detta schabraket, kanske en skimmel eller så men inte min stil!


Nästa inköp!

Hej!

Nu när jag har fått ett par ridbyxor, berättar mer och visar hur dem ser ut på tisdag när jag får dem. Och en dunjacka och troligtvis den jackan för "99". Fattar inte varför dem skrev att den kosta 99 på hemsidan, för den kostar egentligen 3.. någonting. Det störde mig otroligt mycket! Ifall jag får det så ska jag köpa denna jackan från stadium! Skit snygg tycker jag och är jätte bekväm och troligtvis varm, den kostar 1299 så pappa sa att han kanske kunde betala hälften nästa månad när han får lön, för fått ganska mycket den här månaden, 1050 till Jaana, dunjacka 299, ridbyxor 500 och sen kanske den jackan för 3.. någonting.


Vad tycks? sjäkv tycker jag att den är skit snygg och hoppas inte att den tar slut tills nästa månad, måste verkligen ha den!


Gårdagens ridpass

Hej!

Igår var jag i stallet efter en tur till börjes. Ett par ridbyxor följde med mig hem och på Tisdag alltså på min födelsedag åker vi till börjes igen och hämtar upp min jacka som jag beställde!
Sen kanske jag köper en till jacka men inte helt säker. Och nästa månad ska jag köpa en vinterjacka från stadium! Vill helst köpa den nu så min storlek inte tar slut. Men säger bara så här, ALDRIG mer gå in till stadium med min plånbok. Igår när jag och Emelie gick in på stadium för att testa jackan så pep det när vi gick in så en kille kom fram till oss och sa att vi skulle gå igenom en gång till, först emelie och sen jag. Såklart var det jag som pep och alla i den långa kön kolla på mig vilket ledde till att jag börja skratta. Fick plocka fram allt i min väska och han testa att dra igenom min plånbok och då var det den som pep. Alla skratta åt mig och när jag gick ut igen pep det igen och en tjej i rulltrappan skratta. Katastrof säger jag bara.

Nu till ridpasset, redi paddocken men skritta fram honom ute. När jag kom in i paddocken började jag att ställa och lite smått börja forma honom. Efter lite serpentiner, skänkelvikningar små volter lossna han, han fick en bra form och arbetade med hela ryggen. Sen började jag trava och gjorde samma sak som i skritten, serpentiner, små volter och ett försök på skänkelvikning, det gick så där, han böjde lite för mycket på nacken så fick ta hjälp med spöt och trycka på hans rumpa. Men annars gick han jätte fint. Galoppen gick också bra, till en början var han lite lat och saktade av vi varje hön, så fick snabbt samla upp honom och gjorde en ny fattning. Gjorde lite galoppfattningar också, det gick inte alls, fick bara till det 1 gång, och då försökte jag typ 5 gånger.

Travade av honom  en låg form och sen skritta jag av honom ute!
Så en sammanfattning från ridpasset var lycat!




Ångest!

Hej!

På lite bättre humör, suttit och tänkt på min lilla kanin hela natten och har betsämt mig för att ta han till veterinären efter min födelsedag och be en vetrinär kolla på han, ifall dem säger att han har ont så kommer vi tyvärr avliva min lilla gris, men om inget är fel på honom och han är pigg och kry med sin svullna tass får han åka med hem igen. Tyvärr så komme vi avliva honom ifall dem rekomenderar operation, vi har inte dem pengarna just nu och han är ändå 6-7 år nu. heheh, glömt av hur gammal han är hahah!

Ifall vi avlivar honom kommer en del av mig försvinna, han är min lilla muumintroll och kommer alltid förbli det. Just nu verkar han vara pigg ovh glad, springer runt och "leker" med sitt gosedjur i buren hahahah!

Nu iallafall det inlägget skulle handla om, har fått lite ångest! Åker på fredag och kollar på olika hästsaker och vet verkligen inte vad det blir, har ändrat lite och det kommer nog inte bli en kingsland jacka eller whitaker byxor.
vad tycker ni om den här dun jackan från börjes?


Ser väldigt skn ut, och VARM! Villket är bra för mig. Fryser ju VÄLDIGT mycket under vintern. Kostar bara 299
Och vad tycker ni om den här?


Ser ju likadan ut som kingsland förutom att den inte har kingsland trycket!

Tänk er, 400 för 2 jackor och sen kan jag kpa typ 2 par ribyxor för samma pris som kingsland jacka. Vad tycker ni? Ska jag välja det här alternativet och kpa flera saker eller bara ta kingsland jackan !?


orkar inte med det här just nu..

Som rubriken säger så orkar jag inte med bloggandet just nu, kommer kanske upp något inlägg då och då när jag är på humör. Har viktigt beslut att fatta och vet inte vad jag ska göra. Kanske måste avliva min kanin som jag haft sen jag var liten, men isåfall händer det inte förens efter min födelsedag..

hemlighet

hejsan hoppsan!

snart kommer en hemlighet upp, hållt den hela sommaren men änner för att berätta det. Frågan är om ni är intresserade, tänker ju inte lägga upp något på internet i ondan om man säger så, dessutm så kommer jag bara ha ute "hemligheten" en kort stund, så missar ni den, missar ni den, kommer uppdatera på bdb samma timme som jag lägger upp den! Så håll utkik! Kommentera ifall ni vill höra hemligheten, eller bara ignonera..


Älskar verkligen att plugga!

Som ni kanske förstår så är rubriken ironi. Hatar verkligen att plugga men det är någon som måste göras om man vill få dem betyg man vill ha! Så nu sitter jag här och letar efter fakta om göteborg och det går inte alls bra, hittar ingen fakta alls och det jag hittar är bara ren skit, inget som jag behver. Finna massa fakta om 1500 talet men ingenting om 1600-1700 talet. Så nu lägger jag det pluggandet åt sidan, gör ett inlägg och sedan ska jag sätta mig med min bokrecension istället. Jobbig kommer det bli när man måste hålla inne ö tills den kommer fram. Jobbigt. Thats life. Väntar också på att Emelie ska skicka resten utav bilderna från i söndags och ett par andra profil bilder jag tog med Emelie för ett par dagar sen. Idag åkte jag hem efter halva dagen, hade sjukt ont i magen så då åkte jag hem, drack varm choklad och nu ligger jag i sängen på hopp om att hitta något bra om Göteborg så jag kan sätta igång med projektet. Men har ett par veckor kvar iallafall, det ska vara inlämnat den 15 september, tror jag..

Nu måste jag verkligen jobba upp mig i både svenska i so, lyckades höja mig i no förra terminen så ska förska hålla det. Pappa vill att jag ska höja mig i 8 ämen den här terminen! Om inte så sa han att jag bara fick ha Kepsen 1 dag i veckan, men det är nog bara något han säger, men ska förska höja mig ändå, ifall han inte skoja.. Dessutom vill jag ju höja mig, men det är inte så lätt! Det kommer ni förstå när ni börjar 9an, och ni som redan gått ut 9an vet vad jag snackar om! Istället för att vara med kompisar, hästar, träna osv får man sitta hemma och plugga istället, inte kul alls!

Nu måste jag dra igång igen men pluggandet, men ha en roligare dag än mig!



vet inte riktigt vad jag ska säga om den här bilden... vackert.


5 saker om Kepsen

- Han är aldrig REN när man hämtar han från hagen, han har alltid rullat sig, och man ska vara glad om det bara är en sida.
- Ger man Kepsen en godis förväntar han sig få det varje gång.
- Kepsen gillar träd, när man rider i skogen får man alltid tra upp benen så dem inte mosas.
- Kepsen älskar att knuffa och puffa på folk!

Det var lite om min gris Kepsen!


bilder 3












Emelie kallade han Griseknoo heeeela tiden haha!







//Anna

Bilder 2















Underbara Emelie fotade mig och Kepsen ♥

//Anna

Pannbandet

Köpte ju ett pannband för några dagar sen på myone... Passade Kepsen jättebra och han var jättesöt i det, mitt lilla mumintroll!

Tänkte visa er några bilder Emelie tog på det när hon hängde med till stallet ;)




Söt eller?

//Anna

Bilderna del 1

















Putsa träns.

Puttsa även Kepsen träns idag, kändes som att det var dags nu! var ett bra tag sen jag gjorde det sist. Men det ser ju bara bra ut och glänser 1 dag? Men ska nog börja puttsa det oftare, tar ju inte direkt så lång tid. Under september månaden eller senare så kommer en överraskning fram!



Hur ofta brukar ni puttsa era träns?

//Anna

Dagens ridpass

Hej!

Var hos Kepsen idag och det gick sådär, eller det gick bara bra de sista 10 minuterna. red på volterna. Till en början lyssnade han bra i skritten men när jag börja kräva från honom så undvek han att jobba. Han formade sig men ville inte riktigt gå ner på tygel, vilket vi kämpa med nästan hela passet. Galoppen gick bra men han blev lite rädd när det var en person som typ spionera på oss?

Red i ca 1,15 h idag, men han var knappt trött efter, kanske för att han jobbade i ca 10 minuter sammanlagt! Blev så besviken när han inte var samarbetvillig. Så nu kommer det bli mycket jobb och mindre uteritter. Ska försöka göra ett schema över ridpassen så det inte blir samma men han ska jobba ordentligt.

Här kommer några bilder från dagen, vad tycker ni om outfiten?







vad tycks?


stallet idag!

Godmorgon!

Ska snart fixa mig och äta lite frukost innan jag drar iväg till stallet. Nämde igår att Emelie ska följa med vilket hon också kommer göra! Kommer nog upp massa bilder från dagen! Är det något speciellt ni vill att jag ska fota i stallet? Ska se om jag kan ha en outfit men inte säker om dem röda lindorna har kommit tbx eller om dem fortfarande tvättas? Kanske kan låna av Daniella? Aja, vi får se hur det blir! Idag ska jag jobba honom ordentligt, han ska inte slippa undan att arbeta idag, och kommer inte ge mig förens han går bra på volten, ställer sig bra och inte trycker ut ytterbogen, han ska forma bra! Ska även jobba med lite tempo och i slutet ska jag testa några galoppfattningar vilket inte gått så bra det senaste hehe!


så här normal kan man ju också vara!


Glömde..

blogga igår! Hade helt glömt av bloggandet. Var först i skolan och slutade 2 och gick i stan ett tag med emma, sen åkte vi över till backaplan och sen missa jag bussev vilket var mindre kul. Väntade tills nästa kom och den var full så skippa det och vänta ännu 30 minuter tills nästa buss och slutade med att jag kom till stallet vid 4 skulle jag tro? om nte halv 5.

Kepsen var inte så lerig, eller ena sidan var jätte lerig men man ska vara glad om det bara är på en sida. Borstade och fixa i ca 1 timma och sen re,d jag ut, red hukerundan som vi kallar det och sen red jag lite i paddocken. Kepsen lyssnade bra ute , lite seg var han men man fick bara föra honom framåt och då gick han i en bra takt! När vi kom in i paddocken så var det som att allt slog om, Kepsen blev sjukt seg och man fick skänkla hela tiden. När vi galoppera på volten ställde han sig utåt och inte inåt och var helt sne, så det gick inte alls bra inne i paddocken. Så imorgon blir det träning, kommer inte ge mig förens han går ordentligt på volten!

Ska be emelie filma också och ta massa kort som jag kan bjuda på! Filmen lägger jag bara ut om det inte ser allt för dåligt ut!


Vad hade ni valt?

Shoo bree! Nej men Hej!

Funderar starkt på vad jag kommer få när jag fyller år och pappa har typ redan avslöjat vad jag ska få hehe! Han sa att jag skulle få ett par whitaker ridbyxor men vet inte riktigt, det är ju något jag vill ha men vill också ha en kingsland jacka. Och när jag och pappa gick runt på myone för någon dag sedan så kollade vi och prövade kingsland jackan, testa olika modeller och han gillade också jackan, tror pappa blev lite kingsland förälskad, resten av tiden som vi var där gick han runt och kollade på kingsland, han ville till och med ha en kingsland väska som var ganska ful, fast pappa har ganska dålig stil med jajaj! Vad hade ni valt om ni vart mig? Hade valt whitaker byxorna eller kingsland jacka? För om jag tar kingsland jackan kan jag spara pengar själv till whitaker byxor, som sagt lättare att spara till 800 än till 1400.

Och om ni undrar varför jag frågar er vad jag ska välja så är det för att pappa och jag ska åka till hööks och testa och sen köpa det som jag bestämmer att ta, sedan får jag det på min födelsedag! Så hjälp mig!






Satsa eller inte?

Dagen började på eriksberg och vi hade lite olika aktiviteter med skolan. Inte det roligaste men ändå inte jätte tråkigt. Bjöd några på ett skratt iallafall hahah! Vi spelade brännboll och sen volleyboll, herregud säger jag bara! Tror jag var bäst eller något, så fort bollen kom mot mig attakera mina lag kamrater mig så jag akta mig och sen när bollen nästan är framme vid oss så stannar dem och skyller på att jag inte fångar den! Haha, va fan! jajaja, roligt var det iallafall, nog det roligaste vi gjorde under dagen. Avslutade skoldagen med en tipspromenad vilket var det jobbigaste jag gjort typ, var ju bara uppförsbackar!






Duktig är man iallfall

Hej!

Nu har jag bestämt mig hur jag ska göra med bloggen, kommer ha den som hästblogg men även blogga lite om min vardag. Men inte helt och hållet, det ska ju fortfarande vara en hästblogg, men har inga ideer och så, dessutom så är jag bara i stallet Fredag och Söndag. Ska försöka få lite inspiration och så. Men när Emelie börjar blogga igen kommer vi bara blogga om hästar! Blir det bra?  Det är ju trots allt ni som ska läsa bloggen! :)

Funkar tyvärr inte att ladda upp bilder, blogg.se dampar lite.

Känns som att jag inte är riktigt bra på det här..

Hej!

Och kolla, jag uppdaterar! Men har helt enkelt inte haft tid att blogga idag, var i skolan, gick i stan och sen åkte jag till backa och var med Emelie och Emma. Har fått reda på lite hästrelaterade saker som jag tyvärr inte kan berätta. Säger bara hoppas hoppas!

Och ser verkligen inte fram emot att åka till stallet på Fredag ska ju spö regna hela dagen, så funderar starkt på att åka hem efter skolan och åka tid på kvällen då det ska vara uppehåll. Men bestämmer mig imorgon eller på Fredag! Verkligen trött att rida i regn, man blir bara blöt och man orkar inte arbeta ordentligt. Skulle vart sjukt bra om man hade manege i dessa lägen, men men. Finns det ingen manege finns det ingen manege.

Hoppas Emelie hittar en häst som hon kan rida snart så hon kan börja blogga, börjat bli svårt att hålla bloggen uppe, allt blev bara värre när skolan börjar, ännu ett täcken på att skolan är jobbig.


Fina lilla ponny.

//Anna


Kommer bli svårt...

Men kommer göra mitt bästa för att hålla bloggen uppe. Visade mina betyg för pappa och han blev inte så imponerad. Så han satte sig och prickade i dem ämnena som jag och han trodde att jag kunde höja mig i, slutade med att det var typ 8 ämenen? Hur kommer jag lyckas! Så det kommer bli mycket plugg och då blir bloggen lidande, men jag ska försöka göra ett par inlägg per dag så bloggen inte är på botten haha!

Kollade på lite saker på myone och prövade även vissa saker. Pappa vad med så han såg vad jag ville ha och önskar mig, kollade extra mycket på kingsland jackan men fanns inte någon som passa när jag var där. Kollade även på en whitaker hjälm och den passade jätte bra! Pappa tyckte också att den satt bra hhehe! Men vi får väll se vad som hamnar i förpackningen och hem till mig den 30 Augusti. Vi gör en liten mini tävling, den som gissar rätt vad jag får i present i hästväg vinner någonting, antingen i hästväg eller i bloggväg. Vi får se!



//Anna


Back in school

Hej!

Nu har jag kommit hem efter 1 timmas skoldag, den timmen kändes lång och tänk då att gå i skolan från halv 9 till 3 nästan varje dag. Hur kommer jag klara mig. Sen har en lärare kommit tillbaks från sin mammaledighet och hon hatar verkligen mig. Undra hur det här kommer sluta. Sen så är det en annan lärare som inte heller gillar mig och han ska vi ha i idrott? Kommer faila totalt! Fick mina betyg också, lyckats sänka mig i både bild och slöjd och ändå så har jag gjort typ samma saker som Emelie som fick behålla sitt vg. Men Höjde mig i no vilket är bra! Men har bara 165 poäng. Inte bra alls! Eller det är inte dem poängen som jag satsar på.

Just  nu väntar jag på att pappa ska komma hit så vi kan åka till stallet och lämna pengarna och hämta hem sakerna. Det var första dagen i skolan och jag har redan fått en läxa, kul...


lite fail haahah! men bjuder som vanligt på mig själv!

//anna


Tiden räcker inte till

Godmorgon!

Idag är det skolstart och jag håller på att fixa mig! Har inte hunnit göra några tidsinställda så det kommer bli dålig uppdatering idag. Efter skolan ska jag hem och sen ska pappa komma och köra mig till stallet så jag kan lämna pengarna och då ska jag passa på att ta med mig smutskläderna och tvätta!

Hinner nog göra ett inlägg när jag väntar på pappa! Men vad vill ni läsa? Skulle vart jätte roligt om ni kunde slänga in en kommentar om vad ni vill läsa!



//Anna


Vad använder ni?

Vad står era hästar på?

Kepsen står på torvmix men innan det stod han på spån. Jag föredrar nog torvmix. Jätte enkelt att mocka när dem står på torvmix. Det som jag tycker är jobbigast är nog halm, men har bara mockat med det ett fåtal gången och det har inte varit en hitt, fastnar i grepen och är det är helt enkelt bara jobbigt att mocka. Vissa hästar står ju även på tidningspapper för att dem är allergiska mot annat underlag, skulle väll inte vara skönt att stå på det eller? Tyvärr så har jag aldrig sett eller hört av någon att deras häst står på det, kanske är bra, kanske inte alls är bra.

Vad har ni för underlag?







//Anna

Gammal video

Tänkte slänga upp några gammla videos..varsegoda



Kepsen var under igångsättning efter att han vart lite svullen och varm på ena senan och tog endas korta små galopper.








Alla har vart nybörja..

Hoppas ni fått ett gott skratt!

//Anna

backaplan med emelie

Hej!

Nu har jag kommit hem från backaplan och sitter hos Emelie. En ganska lyckad dag, fick köpt en del saker på rean, hittade 150 kr i sparbössan och allt spenderade allt. Köpte även ett pannband från myone, tror det kosta 90 kr. Här kommer lite bilder från dagen..




Så här glad kan man vara när man testar en väst.


lång är man iallafall.

Testa en hjälm också och den passa, synd bara att den var blå. Men nu har jag fått reda på vilken storlek jag har, 55. Litet huvud jag vet, tror att 34 också skulle passat hahah!







//Anna

FRÅGESTUND!!!

Nu drar jag igång en frågestund, har haft bloggen i 5 dagar nu och fått en del läsare så då passar det in att ha en frågestund så ni får veta lite mer om mig! Fråga allt från himmel och gjord, jag kommer svara på allt...Fråga på och ställ hur många frågor som helst, om jag får in många kommentarer och frågor kommer jag göra ett video inlägg så fråga på!


//Anna

Ridbyxor

Hejsan svejsan!

Morgontrött- ingen bloggning! Men nu har jag vaknat till och ska fixa mig och sedan dra in till backaplan! Snacka med pappa för en stund sen också och han sa två bra saker, att jag ska få pengar så jag kan betala Jaana för förra månaden och sen att när han får lån så ska vi åka runt och kolla på ridbyxor och ridsaker så han vet vad han ska köpa när jag fyller år! Men vet inte riktigt vad jag ska önska mig för ridbyxor. Whitaker ska jag lätt önska men jag menar, 800 för ett par snygga ridbyxor? Man kan lätt få 4-5 par snygga ridbyxor för samma pris. Men jag vet inte riktigt, så ni får hjälpa mig, hur ska jag göra? Köpa ett oar ridbyxor eller flera? Isåfall vilka?

//Anna


Igen..

Nu kommer svar på tal igen!

Anonym om Svar på tal:
Hur mycket betalar du varje månad för Kepsen?

Svar: Jag betalade 60 per gång innan men nu kommer jag betala 70 per gång. Men innan så hamnade oftast priset på 560 gånger och då är jag i stallet 9 gånger. Men nu kommer det kosta 630 för 9 gånger! Men vi får se hur det blir, kommer ju kosta en del varje månad och vet inte om mina föräldrar vill lägga så mycket! Hoppas det!

//Anna

Svar på tal

anonym om Bilder från i Fredags:
Kan Spike stegra på kommando ?

Svar: Nej, Spike kan inte stegra på kommando. Inget som jag tränat på eller tänkte på just då jag red honom. Kände att han inte behövde lära sig det just då. Min fokus låg på ridningen och hade en del motgångar men en del framgångar. Ena dagen kan han vara en ängel, andra dagen kan han göra som han vill och bara springa runt, dra upp huvudet. Men Spike är en lättlärd häst och kan lära sig saker under ett ridpass! Kanske kommer i senare år, har ingen aning vad jaana vill och eftersom han inte är min egna häst kan jag inte bara lära honom att stegra på kommando.



//Anna

Bilderna från idag!




















Vet inte vad jag gör med skänkeln men det blir alltid så efter att jag ridit Spikemoch gången innan idag så red jag spike.








Det var bara dem här ridbilderna, Daniella fotade inte mig utan Karin, jaja, ni får nöja er med dessa ridbilder! :)

//Anna

Bilder från i Fredags

Nu har Daniella skickat bilderna från i Fredags och från idag! Men dem från idag kommer upp lite senare!








Hoppade inte dessa hinder utan det var Daniella som skulle hoppat idag men märkte sen att chilli var halt.





// Anna


Hissar & Dissar

Här kommer några hissar och några dissar!

Hissar:


Kyllera är en effektiv lera som vi använde till Kepsen under hans hälta, det räcker med att ta ett tunt lager över senan, men så det täcker.



Remonttränset är sjukt fint! Skulle vilja ha ett till Kepsen men tvekar lite då han inte skulle passat i det.

Dissar:


Westernträns är inte min stil, fungerar inte alls enligt mig.


Inte min smak, kännt liksom för mycket.

// Anna


allt på samma gång

Hej!

Nu har jag äntligen fått tag på en data. Det gick inte alls bra idag. Kepsen var inte alls sammarbetsvillig och levde i sin egen värld. Först red vi lite på ängen och nu hade det blivit så högt gräs att Kepsen inte kunde arbeta ordentlig och han trampade inte under sig ordentligt. Så efter 20 minuter så gick vi upp till paddocken och staka runt där i 10 minuter, travade lite i både varven och jobbade lite på volten och sen så bestämde jag mig för att rida ut. Red lilla hukerundan som vi kallar det och hela rundan tar ca 30 minuter. Ute var Kepsen duktig och var inte för pigg, men han blir oftast bara överpigg om man rider ut tillsammans med någon, nu red jag ut själv. så jobbade med galoppen ute, korta & länga. Gjorde galoppfattningar från halt. Men idag fick det bli ett latis pass.

Hade halvlånga tyglar nästan hela tiden, men på Fredag får det bli ett jobbpass!
Ska se om Karin kan skicka lite bilder som Daniella tog med henens kamera också!
Nu sitter jag hos min moster i blöta kläder efter att ha kört moppe!

//Anna

Installning

Snart är det dags för alla hästar att stallas in i stallet, iallafall i vårt stall. Och dem som står på lösdrift har det riktigt skönt! Förmodligen sker installningen den 28 men om det fortfarande är fint väder och varmt om nätterna kanske dem får stå några extra dagar. Sommaren har verkligen gått fort. Mitt sommarlov började den 30 Augusti, då jag åkte till Thailand. Men innan det var jag även på 3 dagars ridläger på sjöis. Efter en månad i Thailand åkte vi hem och var hemma 2 dagar och sen åkte jag iväg 1 vecka till underbara sjöna gröna sjöstjärnan! Sen efter det så har jag åkte lite hit och dit och inte vart hemma så mycket, eller det känns som det.

Så det blev inte så mycket kepsen den här sommaren. Och nu börjar man skolan igen på Tisdag! Hoppas jag klarar av att få dem betyg jag satsar på och kommer in på ett bra gymnasie. Önskar att det kunde vara sommar året runt så man slippe det här med mockning, fixa hö, insläpp,utsläpp. fodringar. Så nu ska jag verkligen njuta den sista tiden där jag slipper att mocka och fixa allting! Vilket datum blir era hästar installade?

google billd.



//Anna


Morsning morsning

God morgon alla läsare!

Idag ska jag till stallet och som jag sa igår så blir det nog en uteritt, ska snart fixa mig och sen pallra mig till stallet. Ska försöka ta lite kort idag med mobilen eller om daniella tar med sin kamera. Igår hade vi även besöksrekord så tack och jag hoppas ni stannar! Blir bara mer och mer per dag!


kanske kan filma i en galopp också när jag rider ut, men om det blir för  dålig kvalite så kommer den inte upp!

Have a good day!



//Anna


Ändrade planer.....troligtvis

Hej!

Imorgon är det ju stallet som jag skrev i ett tidigare inlägg. Skrev även att jag skulle rida dressyr men det blir nog uteritt med Daniella och Karin. Daniella kanske ska få låna en annan häst i stallet, hoppas det så vi kan rida ut, var ett tag sen vi gjorde det, har knappt vart hemma under sommaren och när jag kom tillbaka så var Kepsen under igångsättning!

Just nu sitter jag med en skål morötter och dipp. Väldigt gott och snart blir det baksmällan 2 !
ha en bra kväll!

//Anna

5 sanningar

Hej!

Nu kommer 5 sanningar upp och det är 100% äkta!

1. Jag är inte bra på någonting, finns inget ämne eller något annat som jag är riktigt bra på hahah!
2. Jag har nästan kraschat med ett flygplan när jag var liten.
3. Jag har insektsfobi, speiellt för spindlar.
4. Börjar 9an, men vet inte om jag kommer gå ut 9a hehe!
5. Jag har nästan svimmat  1 gång inne på öb för att jag inte åt eller drack någonting under en dag!

Det var lite onödig fakta om mig!


ganska fail!
// Anna


Backaplan nästa

Ska snart ta bussen till backaplan och kolla runt lite och se om jag hittar något som jag kan önska mig ! Ska även gå till myone och testa ett par whitaker byxor och se vilken storlek jag behöver om jag ska köpa dem, eller se vilken storlek mamma eller pappa behöver köpa ! troligtvis blir det ett par röda whitaker byxor som är tygskodda, kommer nog inte ha råd till ett par helskodda.

Senare så kommer det upp 5 sanningar om mig.

// anna


Södagens ridpass

Hej!

Imorgon ska jag till Kepsen och rida lite dressyr, var tänkt att rida ut men chilli har blivit halt så jag får rida själv och då blir det nog ett dressyrpass. Kommer arbeta lite med skänkelvikningar och att han inte ska trycka ut ytter bogen när man går på volterna. Får se om Daniella fotar också! :)
Kommer nog också arbeta honom i en låg form, och öva lite på galoppombyten.



//Anna

Ni väljer

Vilka av dessa märken gillar du bäst?













// Anna

Dålig uppdatering

Hej!

Idag kommer det vara ganska dålig uppdatering men ska försöka göra några tidsinställda inlägg. Vad vill ni läsa som läsare? Kom gärna med förslag! :)


//Anna

Gästbloggning

Hej jag heter Daniella Törnros och rider i samma stall som Anna & Kepsen. Jag äger en häst vid namn hot chilli pepper, kallad chilli. Jag känner anna eftersom när jag flyttade till huke ( som stallet heter ) så red anna redan där men då hade hon en medryttarhäst som hette nina. Så vi lärde känna varandra där.

Chilli. En korsing mellan varmblod och fullblod. Han är 17 år gammal, en ganska gammal kille men jag kan säga att han är som en 2 åring i huvudet. Så han är rätt rolig och speciell att rida vilket är kul! Han är en uatv dem pigga gamla gubbarna haha..

Jag hittade honom på hastnet och föll direkt, innan honom hade jag endastv ridit 1 häst vid namn Jango.
Men så mamma ringe dem som ägde chilli så vi bokade in en provridning inte så långt efter det.
När vi kom dit så mötte jag en super söt häst på stallplanen. Jag hoppade upp och så red vi bort till ett ridhus. Där red jag han ett tag och ja, var rätt osäker i början men sedan så tog jag en galopp och då fastnade jag för honom direkt. Så det dröjde inte länge innan han följde med mig hem! Och det har jag aldrig ångrat.
Faktiskt så såg jag Anna första dagen jag kom till Huke. Såg även Emelie som anna bloggat med innan ( heztryttare )

Jag kommer ihåg det första jag sa till anna, ja det löd så här : I vilken ordning skall höpåsarna hänga? hahah!
Ja men nu sitter jag här i hennes soffa och gästbloggar på hennes blogg.

Men ja, mina och chillis första månader tillsammans var inte enkla det var mycket gråt och ja det gick inte bra helt enkelt.. mycket tårar offrades för den lilla hästen. Jag kunde knappt kontrollera honom i galoppen ja han nästan låg ner i kurvorna, ute gick knappt.. HAn vände och ställde sig.

Men nu är han jätteduktig och jag är verkligen glad över att det blev just honom!

Våran framtid? Ja det vet jag inte riktigt, Vi skall fortsätta träna i hoppningen och ja, kanske börja tävla lite smått. Men han är ju rätt gammal nu så vi får se hur länge han tycker att det är kul!

Kanske blir något innom körning..? Håller på att köra in honom och det skall bli kul! Men som sagt jag har inte en blekaste om hur våran framtid ser ut! Men hoppas den är ljus! :)


chilli och kepsen! Och lille spike i hörnet! :)


Ja det var lite om mig och min polle chilli! Hoppas ni orkade läsa allt heeh,, har ni några frågor till mig? Kommentera så svarar jag gärna på dem! :)

Kramar:

Daniella & Chilli


svar på tal

Lisa karlsson om Dagens outfit!:

Kan inte du lägga upp bildern när du hoppar kepsen?

Svar: Tyvärr har jag inga bilder när jag hoppar kepsen för igen har kunnat fota när jag hoppar honom, och jag har bara hoppat han 2 gånger eftersom han haft en senskada och vi tar det lungt med hoppningen. Men hoppas jag kan hoppa lite snart när han är igång ordentligt igen. Men har några bilder från sjöis där jag hoppar så nu får nöja er med det!


........FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN! MITT LIV ÄR FÖRSTÖRt! http://heztryttare.blogg.se/







//Anna


Dagens outfit!

Hej!

Tänkte slänga upp dagens outfit! Tyvärr ingen bild på allt tillsammans men visar alla delar typ!




inte just dem här lindorna men hade röda lindor.


röda benskydd, inte dem här.

Sen hade jag bruna ridbyxor, svarta strumpor, svart linne och en röd hood tröja från hm ! :)

//Anna

Bilder från i vintras/våras

Här kommer lite bilder från i vintras/vår då jag red Nina, Kepsen och lille Spike.

















//Anna


Dagens ridpass

Hej!

Nu är jag hemma efter en lång dag i stallet. Blev ett dressyrpass inne i paddocken. Han gick ganska braa idag, ville inte riktigt jobba ordentligt på volterna men annars gick han fint, red i ca 50 minuter. Övad också på galoppen, ökade och samlade. Han var riktigt duktig, lyssnade bra vid ökningarna och direkt när jag satte mig ner i sadeln så kortade han igen.

Sen red jag även lille spike, kändes väldigt ovaniligt då jag inte har ridit han på ett bra tag. Men det var bara skritt och trav. Han var jobbig till en början och drog upp huvudet men i slutet gick han fint, men jobbade inte så mycket med att han skulle gå på tygel.

Glömde kameran hemma men daniella fotade så hon kanske kan skicka dem sen. Så ni får nöja er med äldre bilder.



//Anna


Inköpslista "önskelista"

Hej!

Nu är det bara 19 dagar kvar tills jag fyller 15 och det betyder att jag blir byxmyndig och även att jag får ta moppekort. Just nu så är det bara moppekortet som saknas då jag redan har en moppe. Så måste verkligen börja plugga in och hitta en bra kurs och sedan ta provet!

Jag önskar mig massa saker och ska visa er min lilla lista.

whitaker byxor - röda.



whitaker hjälm


systemkamera




Kingsland jacka


sen önskar jag mig massa mer, så som kläder, pengar, hörlurar, moppe hjälm, skidkläder mm.

//Anna

Vilka föredrar ni?

Hej!

Vilka av dem härridbyxorna föredrar ni?

Kingsland:


John whitaker:


//Anna

välkommen

Hej och välkommen till kapa.blogg.se

Jag är en vanlig 14 snart 15 årig tjej som lever ett vanligt tonårsliv. Som många andra så rider jag och har 1 medryttarhäst vid namn Kepsen. Han är ett varmblodsvalack och haft många fina år på tävlingsbanorna med sin ägare. Innan han så hade jag en annan medryttarhäst men som tyvärr nu är såld. Samtidigt som jag hade Kepsen hjälpte jag till med "inridningen" på en liten b-ponny. Kepsen har vart min medryttarhäst sen 1,5 år tillbaka skulle jag tro. Jag har ridit sen jag var 4 år men det var bara på ponnyridning/knatteridning och det kallar jag inte för riktig ridning så jag har ridit i ca 8 år nu. Min rid karriär började på ridskolan Bulycke ryttarförening och jag hade många roliga stunder och lärde mig massa. Men efter åren så lärde jag mig inget nytt utan red bara runt där i 45 minuter 1 dag i veckan. Slutade en gång när vi hade tänkt hyra häst men det blev tyvärr inget. Så gick 1 termin till och sen slutade jag helt då jag hitta min första medryttarhäst Nina.

Jag och min kompis Emelie hade en annan blogg innan men slutade efter ett tag. Men nu saknar jag bloggandet så då startar vi upp en ny blogg. Men hon kommer inte börja blogga förens hon hittat en ny medryttarhäst!

Här är några bilder på mig och Kepsen.














(lite fail)

Min kompis Daniella ska hjälpa mig med en header och designe så ni vår vänta och stå ut med den här så länge!

// Anna!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0