Creeed till er!

Till er som skriver snälla kommentarer samt peppar oss, ni får oss att fortsätta blogga, tack för ni finns! Det värmer ♥ Fortsätt som ni gör, för ni kommer få så himla mycket response tillbaka!!!!



//Emelie & Anna

Hittade ni ?

tre rätt



//Emelie

Lite ändringar...

Lite ändrringar har skett här på bloggen, jag har bland annat tillsammans med Anna bytt bakgrundsfärg, samt färg på rubriktexterna och rubrikerna i menyn. Nu under kvällen har jag även satt in en ny header.. Utan Annas "tillstånd". Haha, hoppas hon inte blir allt för arg på mig :/

Blev inte nöjd med den, inte någonstans faktiskt. Men den får duga ett litet tag, hahah... Om Anna inte vill ta bort den dvs.. Och under den tiden kommer jag ha tid att arbeta på design & header ordentligt så vi får en stilren men snygg header.

Var den ful/fin?

//Emelie


dagens fråga

Hur många läsare har ni per dag ungefär?

Svar: Frågan som alla vill få reda på, som ingen vill svara på. Eftersom vi är så elit, tänker vi säga det. 

Nja, de beror på men runt 100 för tillfället :/ Innan låg vi runt 200 - 250, just för vi blev länkade utav Linn på teamsl. Gulligt av henne. Men när vi slutade blogga så sjunk statestiken en del. Men vi försöker jobba upp den nu igen! Satsar.. Blir dock lite svårare när en utav oss inte ens rider.

//Emelie & Anna


(sommarstugan 2011)


Krångel

Problem med uppladdningen utav videon med vinnaren. Vi försöker lösa problemet så fort vi kan och hoppas på att videon åtminstonde ligger ute senare ikväll, sorry! :( 

//Emelie & Anna


Rosa outfit till häst

Bakade ihop en outfit som jag vill ha. Rosa (till ett sto då)

Har redan pannbandet och linne/tröja (inte kinglands men en som fungerar i färgen), så saknas bara stumpor, lindor & schabrak! hihi




Feeeeeeett nice ändå!

//Emelie


Tävlingen avslutas idag!

Hemma hos Anna nu, vi taggar tävlingens avslutningen. Om bara några få timmar är vinnaren framsedd. Och då är det dags för er att ha koll, är just du vinnaren är det du som ska kontakta oss via mejlen [email protected]


Det gäller att bjuda på sig själv haha (Annas städforbi, (måste städa så fort hon ser lite smuts) har slagit ut idag, tvungen att städa hela tiden.. )


//Emelie & Anna


Hiss



GlenGordon in our ♥

//Emelie & Anna

Lindor eller benskydd?

Vad är smartast? Vàd föredrar ni?

Själv tycker jag att lindor definetivt är mycket snyggasre än benskydd. Man måste ju dock ta hem och tvätta när dom bli smutsiga och kan inte använda flera gånger utan att tvätta om dom blivit grusiga, skär ju typ n i hästens ben!! haha, neej... men aah. Man använder ju inte lindor om och om som man kan göra med benskydd. tvätta lindor tar längre tid kortfattat haha! beskydd är bara ställa sig och skölja rena, hänga upp på tork och sedan kan dom snabbt användas igen. Dessutom går dom snabbare att sätta på & ta av.

(google bilder)



//Emelie


Info

Vi har fått in några kommentarer om när tävlingen slutas och den avslutas någon gång under början av nästa vecka. Så ni får hålla extra koll på när videon kommer ut. Kommer bli riktigt roligt att lotta ut så som vi gjorde sist, många uppskattade det sättet vi lotta ut förra gången.

// Anna


tröööt chey

Lååång dag, åkte till stallet vid 11 som jag skrev, men när vi kom fram så kom jag på att jag hade glömt hjälmen hemma, så mamma fick dyp damp då david skulle samlas inför en kupp, så mamma körde hem och hämta hjälmen och lämna av mig snabbt vid stallet, tog in Kepsen direkt och han var inte lite lerig heller, dessutom blöt lera. Blev ett dressyrpass , ryggningarna gick väldigt bra idag, fick raka ochs snygga ryggningar tillslut, men backa bara 2 steg ungefär. Gjorde några galoppombyten också och det gick ganska bra, i början gick det inte alls bra, men sen gick det jätte bra, fick flera byten på raken. Avsluta med en uteritt på 20 minuter. Han kändes väldigt bra, lyssnade jätte bra på hjälperna, men var en aning seg i traven i början, men med lite ben gick han framåt.

Regna jätte mycket sen så kameran hängde inte med!


Efter stallet var det bara att springa till bussen och sedan hem, var lite orlig om jag skulle komma in i huset eller inte då jag hade glömt nycklarna i bilen, men sån tur var så var någon hemma. Sedan var det bara att fixa sig och sedan åka in till stan och träffa några.


älskar minen

Bli medryttare?



Några saker du behöver tänka på och göra innan du provrider/blir medryttare.

*Är du redo? Att vara medryttare är ett mycket större ansvar än att rida på ridskola 1-2 dagar i veckan.
*Hur mycket tid har du till hästen egentligen? Du måste tänka med tid till att gå i skolan, plugga, äta, sova, träffa lite kompisar och allt annat som är mänskligt, hur mycket tid behöver du till det, räkna ut hur mycket tid du får över. bestäm därefter:
*Hur många dagar i veckan du kan ta hand om & rida hästen.
*Hur mycket är du villig att betala?

Nu kan du börja leta på hemsidor, i stall efter någon som letar medryttare. Sen är det dags att:

*Informera ägaren med information som h*n vill ha, exempelvis på mejl eller telefon. Några viktiga punkter:

- Hur många dagar i veckan du kan ta hand om hästen.
- Tidigare medryttarhästar/ridskola.
- Hur länge du har ridit.
- Hur mycket du väger och hur lång du är.
- Vad du letar efter för häst, passar den in i beskrivningen på typ av häst du söker?
- Glöm inte ställa frågor till dom om allt möjligt från bussförbindelser, stallgöra mm till hästens namn om det är det du behöver veta.

* Ta reda på vägen dit och se till att ni inte när tiden är inne, inte kommer hitta dit. Kolla upp stället på hitta.se eller liknande, eller prata med ägaren. Det är det bästa du kan göra i alla lägen.
*Ta med dig allt du kan behöva på plats, viktigast är hjälm & ridskor. 
* Var inte kräsen när det gäller hästval, det har jag lärt mig i läxa. Hör av dig om det låter det minsta intressant, för hästarna är inte precis som i annonserna. Många överraskar en posetivt även om annonsen inte lät speciellt lockande.

Första provridningen blir aldrig perfekt, gillar du hästen mista lilla, be att få provrida den en gång till. Om du inte redan fastnat för de, då är det bara att böörja!

Lycka till i hästletandet!

//Emelie


Provridning 2 avklarad - 3e gången gillt eller?


(ridbilder = bildbrist. Bjuder på en härlig sommarbild istället. Sommaren 2011, 23 juli. Min födelsedag)

Har bestämt mig för att inte provrida Saigon en gång till. Hon kändes helt enkelt fööör fel. När jag rider henne uppskattar jag inte ridningen som jag skulle gjort om jag satt på en annan häst. Njöt inte lika mycket haha, det kändes fel. Inte en häst för mig helt enkelt.

Letar vidare, Anna har fått mig att inse att det inte är över än. Det är inte dags för mig att sluta rida, än. Nej, ska fortsätta rida. Snart ska ni se att jag hittar den perfekta. Tredje gången gillt eller vad sägs? Tycker det låter bra.

Nästa häst ska vara den, den hästen som jag gillar. Den hästen som jag ska bli medryttare på. Pallar inte mer snart, fan! Nu får det vara nog, jag ska hitta hästen som jag gillar, med dom förutsättningarna som jag har just nu. Även om det kan bli svårare än i andra fall..  

//Emelie


Diss



//Emelie & Anna

Brun/grå outfit till häst

Vad tycks? På ekipage skulle det sitta jättefint, ser dock inte lika bra ut såhär upplagt på bild. Någon som håller med?



//Emelie


kan det bli bättre?

Godmorgon!

ställde klockan på kvart i 10 men sen när jag går upp så är klockan tydligen kvart i 9 eftersom att man ställer tillbaka den. Så har ni också glömt av det så kanske det är dags att byta?

Vädret är tråkigt, grått och småregnar. Dels så kan mamma bara köra mig dit så måste ta bussen hem..

Som jag beskrev för ett tag sen så skall jag rida dressyr imorgon, skänkelvikningar, ryggningar kommer vara det som jag kommer lägga mest tid på, kommer göra lite öppna och sluta. Inga kort från dagens ridpass idag iallafall, blir att åka ut själv, men skall ta några porträtt på Kepsen. Och även vår outfit idag, eller outfit och outfit, kommer mest vara omatchande haha.



// Anna

Biotime

Kommit hem nu efter en kväll med härliga tjejer, vi såg en film som hette contagion eller något. Enligt mig så var den bra men man kunde lika gärna se den hemma, alltså en hemmafilm som jag kallar det.

Ska plocka fram ridkläderna och allt inför imorgon, får gå upp lite tidigare imorgon eftersom att jag skall träffa några efter stallet. Väljer alltså att åka ut lite tidigare så jag kan fixa och greja ett tag och även rida igenom honom ordentligt.

Ha en bra hallowen ( om det ens är det nu? )

//Anna

Ut i mörkret

Skall strax ut i mörkret och begära mig ut i stan, möter upp Emelie vid eketrä och sen åker vi vidare och möter upp Malin, Emma & Mathilda!

Senare skall vi se på bio, härlig kväll med underbara tjejer!
Hörs senare!

//Anna


Jag lever

Hej!

som ni ser så lever jag, haft så mycket med skolan den här veckan och har haft noll tid till bloggandet, dels så har vi bloggen under renovering. Allt skall vara nytt.
Kan berätta lite kort om dagen igår. Emelie följde med till Kepsen efter skolan och jag red en kortis barbacka i paddocken med vanliga kläder. Övade litte på ryggningar vilket inte gick så bra, brukar inte göra så mycket ryggningar med honom och det märktes otroligt mycket. Han backa iallafall men åt sidorna och försökte kasta sog framåt. Lita katastrof så där. Gjorde lite galoppombyten, första gången bytte han inte alls, andra gången korsgalopp och den tredje gången fick vi in ett byte. Borde be någon filma nästa gång för jag sitter ihop krökt och trycker med hjälperna och samtidigt som jag gör en förhållning ropar jag, BYT BYT BYT. Lite komiskt ändå, skall fortsätta med det imorgo, lite ryggningar och galoppombyten. Så det blir ett ordentligt pass imorgon, kommer inte ge mig förens allt sitter.

Emelie fota lite så bilder kommer.
Vi gick sedan till bussen och när vi kom fram kom jag på att jag hade glömt att lägga in pengarna i skåpet som jaana skall ha, så vi missa den första bussen vilket inte var så farligt att vi gjorde, jag sprang ända till stallet vilket är 10 minuters gångstig, sedan sprang jag tillbaka på, allt på 10 minuter. För mig så är det riktigt jobbigt då jag inte har någon kondis alls.

Kolla sen när emelie provred och det såg faktiskt bra ut, pigg ponny iallafall, vid vissa tillfällen såg det lite okontrollerat ut men den hästen hade krut i sig och hade inte haft någon annan ryttare på sig än ägaren på 2 år typ, så ponnyn passade väll på att bestämma tempot själv. Hoppas iallafall att emelie ger den en chans och prövar igen !






protest


//Anna

Mot bion!

Har precis käkat mat, ska fixa mig sen drar jag mot bergakungen tillsammans med goa girlz! Jag uppdaterar mer imorgon.

Tills dess bjuder jag på en klar hiss!



Vem tycker liksom inte att denna hjälm är snygg? 

//Emelie  


IP NUMMRET SOM KAN SPÅRAS!!

Måste bara dissa en sak som jävligt många hästbloggare kommer med som "försvar" ! Och jag bara haatar det...

Det är det här snacket om att ip-nummret som kan spåras... Och vet ni vaad människor?? Inget ip-nummer går att spåras till det exakta hemmet eller datorn om man inte får profotionell hjälp, hos tex polisen eller hos en hackare eller ett dataprofs. Så det här jävla snacket om att "jag kan spåra ditt ip så snälla va inte anonym" och liknande är i stort sett bullshit.. Hatar när fjantiga bloggare måste få lov att visa ip-nummer och tro att dom är coola, hotar att dom "kan hitta dig" osv... Hur mogen är man då?

Dock kan man på egen hand leta sig fram till vilket internetbolag och sånt och hitta i vilken ort man bor i... Men detta är ju veerkligen till stor hjälp eller? Njeee, inteså värst !

Jag skulle faktiskt kunna hitta just dig, pga av min pappas hjälp som haft eget datorföretag och som kan alla datorer rätt väl, vet hur man ska ta sig in och sånt... Busigt hehe. Men inget av detta är ju nödvändigt att göra ellerhur?

Vad ska du göra när du hittat personen du vill åt? Döda h*n eller? Njaa, då bryter du mer mot lagen än h*n. Asså finns inte mycket mer att göra än att säga till och det kan man lika väl göra genom tex ett inlägg på bloggen.

Jag kom ihåg när jag och Anna "hotade" med att vi kunde hitta just dig... Men det var av en anledning, vi kunde hitta just dig... På riktigt! Detta är dock inget vi någonsin vi gjort, för det är onödigt och som sagt, vad ska man göra mer än att säga till? Inte slå, hota eller döda. 

De jag vill säga i kortfattad form är att människor, du är för fan anonym men det är jävligt fegt att inte våga visa vem du är! Hittar man dig, vad fan ska man göra mot dig, inget? Om du inte skrivit något hotbrev eller liknande, då anmäls du ju lätt! Iallafall, ni hästbloggare är ju fan roligaste som gör allt till en sån jävla stoooor sak av det också, och ska visas tuffa genom att visa andras ip-nummer. FAAAN va jag njuter utav trögfattade, självsäkra små jobbiga barn som tror sig så jävla mycket. Roligt att se liksom!!



//Emelie

Feeeeeett åsiktsinlägg ute 16.30!

Kolla in då! Och glöm inte att anmäla er till tävlingen med priset - grimma + matchande grimskaft. Klicka HÄR eller HÄR eller HÄR (samma länk vart du än klickar för er lite "sent tagna" haha) för att komma till tävlingsinlägget. 

//Emelie

Faaan va jag saknar sommaren!! :( 

Spö eller sporrar?


(GE MIG SOMMAR NUNUNU)

Spö eller sporrar?

Vad är bäst, varför? Vilket alternativ föredrar ni?

//Emelie

Dagens fråga + ny kategori!

Startar upp en ny kategori, dagens fråga!! Här kommer ni ha möjlighet att hitta massvis av svar & frågor!

Frågan som inleder kategorin lyder: Har ni något tips på hur man hittar medryttarhäst? Hur hittade ni era? Skitbra blogg btw! :D

Svar: Först och främst, tack! Tips och tips, nja inte riktigt haha! Men leta mycket, och ring... mejla inte (mejla om ni inte ringer haha)! När du ringer har man en mycket större chans. Kolla mycket & ofta på alla möjliga sidor, tex hastnet, blocket & medryttare.nu. Tillslut hittar du någon! Sen kan du alltid fråga kompisar & någon i släkten kanske om dom vet någon som söker! Lägg själv ut annons att du finns och letar efter en häst. Viktigt!!! Var inte kräsen, alla hästar är inte som i annonserna. Våga prova även om dom inte riktigt låter som en häst för dig!

Vi hittade genom hastnet & genom människor i stallet ;) 

// Emelie & Anna

Rätt så upptagen - men det stoppar mig inte!

Har massa planer inför kommande helg och vecka. Det blir riktigt nice tror jag.

Imorgon blir det bio med några riktigt goa tjejer, sova hor en av dom, söndagen är fullspäckad - vakna - hem - träffa Josefin, Elin, Anna och Izabella. Mina underbara ridfriends hahaha, de där lät bara helt fel. Iallafall, nästa vecka ska jag träffa fler kompisar bland annat, aine, emma l, emma r & jossan samt några andra godingar och utgång står dessutom på schemat.

Men (alltid ett men) har inte glömt er, fixat en massa inlägg som kommer upp under vissa tidpunkter samt liveinlägg som jag kommer ha tid till att skriva minst en gång om dagen!

Kommer ha minst tre förberedda inlägg om dagen, nu kör jag på stenhårt! Because everything happends for a reason! 

//Emelie


(jääääättefin bild, jag vet. Men vill inte skryta)  

HA - HA - HA

Tänkte berätta om dagen, för er som inte är intresserade utav denna KAOTISKA provridningen kan bara skrolla ner.

Mötte tillsammans med Anna Frida på busshållplatsen. Stallet låg väldigt nära, bara 2-3 minuter från hållplatsen vilket var ett plus. I alla fall, vi promenerade dit och pratade lite. Ägaren frida var jättetrevlig. Jag fick lägga in sakerna i skåpet sen tog vi ut Saigon (namnet på stoet) och trvättade av henne. Borstade henne ett tag, sadla och tränsa sen ut till stora padocken.

Satt flera stycken och kollade, så de känndes ju lite halvt pinsamt att rida en häst man aldrig ridit innan med publik och allt. Dessutom när hästen är "rätt" så pigg. Hoppade upp och började skritta, första tanken var piiigg. Herregud asså, kändes hemskt att rida den söta lilla pärlan! Hon var hetsig och väldigt framåt, skrittade med jävla racerfart, benen gick i ett. Iallafall, hon förökte ju fatta trav ett antal gånger... Sen travade jag en del, där sprang hon bara snabbare och snabbare och hunde knappt hålla om henne, hon sprang lite utanför mina hjälper om man säger så. Traven kändes skit, hon var så jävla på heeela tiden och lutade man sig lite bakåt eller satte sig tungt i sadeln ökade & ökade hon hela tiden. 


(Eftersom jag har brist på hästbilder just för tillfället)

Sen galopp, kaos säger jag bara! Asså under ett tag hade jag ingen kontroll alls! Hon tog tag i tyglarna och drog i stort sett iväg med mig haha! Liiiiite mindre pinsamt var ju att jag hade en publik på 5-6 pers som satt i en ring.. undra va fan dom sa ok mig? Jaja, tänkte under ett tag hur jag skulle få saigon att sakta av.. Gud asså, den hästen hade krut i sig. Går inte att förklara med ord precis hur det gick, bara jag vet.

Väldigt svårt att hitta knapparna på den hästen asså, hon höll änna på lite med Frida också. Och hon hade liksom haft henne i 10 år. Snacka om nervig häst. Men såå underbart söt var den. väldigt tjock och kraftig med en jävla big as, gillagillagilla! ♥ En bred vit bläs och vita strumpor på alla fyra. Jättegullig när hon väl hade öronen framåt, ville bara mosa henne hihi! 

Red i mörker såklaaaaaaaaaaaaaart, så blev inga bilder / film. Jätteledsen för det för vill ha som ett minne haha!

//Emelie

Ps: Kände mig inte stor på henne, Anna tyckte inte jag såg så jättestor ut heller.. SÅ nu vet jag att jag kan leta efter en C-ponny också. Om den är kraftig dvs.

Tagga!


Feeeeeeeeeeeeet buss! ↑

Sitter längst bak i bussen, känner mig krim. Extra krim för att jag inte betalat bussresan.

Är påväg till ett helt nytt stall, för att provrida en helt ny häst & träffa en helt ny ägare. Som tur är har jag Anna med mig, hon ska hjälpa till att fota och finnas till hands om jag behöver henne! Pirrar i magen nu, men känner mig ändå relativt lugn. En c-ponny, haha.. det förvärrar allt en del. Kommer ju inte känna mig liiiite stor på den heller. 

Skriver ett lååångt inlägg när jag kommer hem ikväll om hur allt gick! Önska mig lycka till nu gott folk. Jag hoppas verkligen det blir något med denna, det verkar vara en mysig polle! hihi ;) 

Vem vill se bilder/film sen?

//Emelie
 


HAHAH - jag dör.

Fick in denna kommentaren för bara en liten stund den... SKRATTAR FORTFARANDE! 

Fan va dåligt du rider, kollade in på er gammla blogg! Att du inte skäms? Seriöst, du suger k*k. Hur vågar du lägga upp bilder på dig själv när du rider, om jag var du skulle jag inte ens tagit något kort. la ut länk på bilddagboken så mina kompisar skulle se, dom skrattade säkert 10 minuter minst! Du är sämst. Lär dig rida innan du hittar en medryttarhäst!

2011-10-26 @ 20:55:36

Vad ska man säga? Taaaaaaaaaaack, all reklam är bra hihi! Måste bara säga en sak. bryr mig inte någonstans, men tack för att du spenderade tid på mig. Det värmer verkligen! puss

Älskar verkligen sånna personer, dom lyser upp min dag. Skrattar, som vanligt. Men de är så kul att ta del av alla vackra kommentarer vi får! Im so happy att du ens anstränger dig! Whut a fuck? ta allt med en nya salt människor. Då blir livet MYCKET enklare! Looovar!

//Emelie

Snart smäller det!

Var bara tvungen att göra ett inlägg!!! snart, snaaaaart! Vänta och se vad som händer people!! Jag är på sååååååå bra humör hihihihiih!!! Happy happy happy.. nej.. ska vara lite seriös nu.

Tagga morgondagen, tagga fredag, tagga helgen, tagga en hel jävla lov vecka. Ser fram emot det här, ska vara posetiv. Det här blir bra. Veckan blir bra, resten av året blir bra. Im feeling good! Livet leker och jag njuter because everything happends for a reason.

Bjuder på en ohästig bild, happy now? ;)



//Emelie 

DISS


Knaparna förstör västen, skulle vart skit snygg utan de.

//Anna & Emelie

Bloggen under renovering

Hej!

Bloggen är nu under renovering så nästan ingen uppdatering under ett tag, ny header, ny design, nya inlägg, & ny häst!!
Titta in då och då för att vara med från början!

// Anan & Emelie

En tur bland löven

Hej!

Nu har jag äntligen fått lite tid för bloggningen. Emelie blev med till stallet idag och det var tänkt att jag skulle rida ett babackapass i paddocken men ändrade mig snabbt till en foto tur med Emelie. Red barbacka fast med hans innertäcke då det är ganska kallt ute. Blev en del bilder, vi red bort till en stig där det var två ängar brevid, jätte mysigt. där fotade vi bland annat stilla ståendes bilder och även galopp, blev inte så många trav bilder.

Det var verkligen jätte mysigt att galoppera med kepsen på stigen, men Kepsen var en riktig studsboll idag, studdsade som bara den. Första galoppen gick bra men sen när vi vände då jävlar blev det fart, han inte ens vända förens han studsa och vände tillbaka och ville dra iväg, och när jag väl fick en bra fattning börja han studsa, förskte lugna ner han men han blev lika hetsig. Det var ändå roligt, satt och skratta när Emelie försökte få bra bilder, kollade igenom de snabbt och de blev bra. Outfiten var kanske inte den bästa men det var som sagt inte planerat att vi skulle ut och fota.

Blev nog en foto stund på 40-60 min, hade ingen koll på hur länge vi var ute. Men tiden går snabbt när man har roligt!

Som Emelie skrev i ett tidigare inlägg så har jag hittat en ponny som hon skall provrida nästa helg. Har känt Emelie ett bra tag och vet att hon inte kan lägga ridningen åt sidan. Hon har bara gett upp hoppet om att hitta en häst då hon har letat väldigt länge, men jag är ju så snäll så jag mejla en tjej med emelies tillstånd. Så jag skall med när Emelie skall provrida och jag kan lova er att det kommer bilder!

Bilderna från dagen kommer snart!

//
vet inte riktigt vad jag skall säga..

//Anna

Suprice!

Anna har ju envisats med att hitta en medryttare oavsett vad haha. Hon kontaktade en ägare till en liten c-ponny (134 cm) som har tycks nappat på min beskrivning. Ska troligen åka och provrida nu kommande helgen.

Rätt tveksam om jag kommer kunna rida den, då den är väldigt liten. Men vikten & längden är nämd och det måste ju betyda att hon vet.. Men är ponnyn kraftig ska de nog fungera ändå.

Är nite klar med ridningen än, och nu när det finns hopp till en ny medryttarhäst är jag villig att rida igen, absolut!

Någon mer än mig som är taggad inför helgen?!?!! :D

//Emelie


Dåliga dagar har vi alla

Hej!

Sitter nu framföt tvn med mamma och kollar på idol. Var i stallet idag och det var verkligen inte min dag. Dagen startade inte på topp heller, so prov vilket jag faktisktsåg fram emot, hade pluggat hela gårdagen och kunde allt. När vi kommer fram på provtillfället så säger de att det bara är ett g prov! Jag slet i ondödan, hade förhoppningar på att få minst vg iallafall.

När jag åkte till stallet regna det och det började redan bli lite små mörkt när jag kom, åkte ut dit vid 5 tiden, gjorde en snabb borstning sadlar och red ut, reflexvästen åkte även på. Red det "långsamma" varvet och när jag kom till fältet kom det två tjejer som kom i galopp och skratta och skrek. Kepsen fick i stort sätt panik och stod och skakade, han gick varken fram eller bak, men när de närma sig så börja kepsen backa och det är ett stup bakom oss, tjejerna ser oss men stannar inte eller lugnar inte ner sig, utan de fortsätter att skrika och skratta. Det var liksom droppen, man kan väll visa lite respekt, jag vände och red tillbaka, tjejerna fortsatte och skratta och skrika bakom mig, när de kom fram till mig bad hon mig med en tyken röst att gå åt sidan så att de kunde gå förbi vilket jag också gjorde. Var så jävla sur, de här tjejerna var ändå i 20 års åldern och beter sig på det sättet? Red lite i paddocken och sen kom 2 andra från stallet och red och skulle hoppa, massa hinder stod uppe och jag fick i stort sätt inte plats att rida, skritta av honom ute och sen red jag tillbaks till stallet där jag fixa allt och åkte hem.

Spike har tyvärr blvit sämre, blivit halt igen och har boxvila, på måndag skall han även iväg på ultraljud, stackarn. Kameran stanna hemma idag !



Stressig

Hej!

Nu skall jag göra mitt bästa med uppdateringen men har haft det väldigt stressigt de senaste dagarna/veckan. Har massa prov, inlämningar, gymnasiebesök och allt kommer på samma gång. Det blir liksom för mycket för mig och jag hinner inte ens tänka på bloggen. Jag har faktiskt tänkt lite på kitas och gå natur mot samhäll eftersom att det är den bredaste linjen och jag vet inte riktigt vad jag skall bli, men för att komma in så behöver man ganska höga poäng och just nu ser det inte så bra ut, måste höja mig i alla ämnen, vissa ämnen är g- mvg vilket kommer bli tufft. Men jag har en plan, och just nu så ser det ut som att jag kommer höja mig i idrott.

Ni får inte skratta men jag har bara g i idrott vilket nästan alla tjejer fick. Men nu har vi bytt idrottslärare och jag snacka om mina betyg idag efter idrotten. Han sa att jag var på god väg att höja mig till vg och om jag fortsätter så som jag t.ex gjorde idag på idotten så kommer jag få mitt vg. Jag har fått en helt ny inställning och tänker mer på skolan, jag VILL verkligen förbättra mig och komma in på det gymnasie jag vill. Det här kan påverka bloggandet men just nu så ligger inte bloggandet inte längst upp på listan. Men jag skall göra mitt bästa att hålla betygen uppe och samtidigt hålla bloggandet på topp.

Det är sjukt tråkigt med den här stressen, har näst intill haft lätt huvudvärk vaje dag och blir jätte trött under kvällarna, i helgen skall jag bara sova ut, mysa med Kepsen och såklart plugga. Nästa vecka kommer bli sjukt stressig, 3 prov (matte, no & spanska ) redovisning i so, en liten del på engelska, inlämning av egna åsikter, gittar prov, tänk er, JAG ska kunna spela gittar, jag skall kunna kompa till en låt och det skall flyta på för att man skall få Godkänt..


// Anna

Jag slutar rida.

Har gått och funderat på det ett tag nu. Kanske är lika bra. Jag vet att man inte ska se det från den åliga sidan hela tiden.. Men jag orkar inte gå och hoppas längre på att jag snart ska hitta en medryttarhäst och att allt ska bli bra. Blabblabla.. Listan på saker som jag hoppas kan bli miltals lång. En utav dom sakerna som jag verkligen inte tror kommer ske är att jag kommer hitta en medryttarhäst.

Hästlivet kanske helt enkelt inte är menat för mig. Inte vet jag, med ödet verkar ju säga en hel del om att jag inte kommer börja rida igen. Jag har hoppats för länge på att hitta en ny häst, och jag tror det är dags för mig att inse att jag inte kommer hitta någon, sorligt nog. Det känns bara som att tanken jag har inombords stämmer, även fast jag verkligen inte vill inse det. För jag vill fortsätta rida, jag vill utvecklas, jag vill komma ut på tävlingar, jag vill ha roligt, jag vill kämpa. Jag vill ha något att leva för! 

Det är mycket som stoppar mig från att rida, min familj har inte tillräckligt med pengar. Och ridning är trots allt en utav dom dyraste sporterna man kan hålla på med. Jag är ibland för stressad, även fast jag vet att ridningen brukar lätta på den delen. För ridning är avslappnande, jag mår bra utav att rida. Jag blir lugn. Jag tar ansvar och genom åren jag har ridit har jag utvecklats enormt. Man lär sig mycket, även om man själv inte tänker på det. Man utvecklas mer och snabbare än andra, genom att du själv måste ta ansvar och utveckla, hjälpa andra individer. Men lär sig, massvis! Både inom ridning och utöver det.

Det är sorligt att behöva säga det men jag tror jag kommer lägga av. Jag kommer sakna det otroligt mycket, det vet jag. Men jag vet även att då, när jag har det som svårast kan jag blicka tillbaka till många underbara minnen tillsammans med hästar & ridning. I dom mörkaste stunderna framöver kan jag vara stark, tänka på allt som ridningen gjort för mig.

Som ett avslut på min lilla "ridkarriär" ska jag på ett ridläger i sommmar. Det bästa man kan hitta i hela sverige, defenitivt! När jag sedan hoppar av för sista gången, kommer jag storlipa. Jag kommer vara så sjukt ledsen. Men ändå vet jag att det är det rätta. Dock vet jag att jag skulle behöva tänka igenom detta mer än vad jag har gjort hitils. Men min magkänsla säger att det här är rätt. Vare sig jag vill eller inte.

Aa, såhär får det nog bli. Jag slutar rida. 

//Emelie  


Favoriten!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning



Det måste nog ändå vara hoppning? Jaa, hoppning är så kul så det finns ju inte. Det ger en adrenalinkick, man får sånt samspel med hästen och man flyger okstavligen talat fram över hinder! Och i hoppning behöver man verkligen "rida" Underbar känsla!

//Emelie

Ingen låt, inget liv!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Har faktiskt aldrig haft någon låt som någonsin påmminnit/påminner mig om någon häst. Knas.

//Emelie

dag 7

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Det finns många saker som inte får hända, men en sak som skulle såra mig hårt är att se Kepsen eller Spike lida. Men jag kommer troligtvis aldrig få se det. Deras ägare gör allt som är rätt för de och de skulle aldrig få lida.
Det finns ju många saker som jag aldrig vill uppleva. Men tar bara upp en hästrelaterad sak!
Jag skulle aldrig kunna se Kepsen eller Spike lida. Skulle faktiskt inte klara av att se andra hästar lida heller i den delen. Skulle aldrig kunna stå och kolla på när hästen lider och mår dåligt.



// Anna

Visste ni detta?

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning



1. Jag är överdrivet självständig. Vill flytta hemifrån, bo och sköta om mig själv. Tror jag skulle klarat det, om det var helt kostnadsfritt!
2. Väldigt förlåtande.
3. Vågar/vill aldrig be om hjälp.
4. Jag älskar kläder & skor.. (kanske ni visste?)
5. Jag har inte ridit konstant sen typ juli månad :'(
6. Jag har rökt.
7. Älskar min skola ibland hahaha!!!
8. Jag har en 32tum tv i mitt rum, som jag just nu använder som dataskärm.. Sitter i sängen och degar. Rätt mys ändå.
9. Jag ska köpa en ny vinterjacka nästa vecka!
10. Mitt liv är fan helt cp just nu. Hatar det & älskar det.

//Emelie

svåra val

Jag och Emelie går ju i år 9 nu och det är ett viktigt år för alla 9or. Det är då man skall göra ett viktig val, alltså gymnasie. Jag funderade stort på att söka in till Real gymnasiet naturbruk och ha hästhållning som inriktning. Men det är ett yrkesförberedande gymnasie, funderar jätte mycket på om jag vill gå på yrkes eller högskoleförberedande. Men kommer nog få lite mer grepp om vad jag vill söka till nu under gymnasiemässan som börjar imorgon tills på onsdag. Imorgon kommer vi gå dit tillsammans med skolan 2 timmar, främst så skall jag kolla på de gymnasium som har estetisk inriktning, skall kolla runt lite i min bok som vi fick av syon i fredags också.

Valet är väldigt svårt och en del av sin framtid..


Glöm inte!!!

Ni har väll inte glömt av att anmäla er till tävlingen? Värt ett försök, kopiera bara bilden och länka till inlägget på er blogg eller bdb om att ni är med och tävlar, sedan är det bara tt klicka in på kommentarsfältet och kommentera namn och säga att ni är med och även skriva eran länk där vi kan se att ni har länkat, om ni inte har en giltig länk så är ni inte anmälda till tävlingen. Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

// Anna & Emelie


dag 5!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Hm, en favorit bild jag har tagit. Har nog faktiskt ingen favorit bild jag har tagit, brukade inte fota innan då jag inte hade en egen kamera och den vi hade var ganska dålig.
Och nu under den senaste tiden så har jag haft det ganska stressig, speciellt i stallet så har inte hunnit att fota. Så jag har tyvärr ingen favorit bild...än. Skall faktiskt ta några höstfoton med kepsen snart!




Blåst, blåst

Hej!

Som Emelie skrev i ett inlägg så var jag sjuk vilket jag fortfarande är. Igår mådde jag lite bättre och huvudvärken var borta så åkte ut till stallet vilket jag inte skulle ha gjort. Mådde sämre efter stallet, det var "vinter" ute och blåste typ storm ute. När jag kom hem så var det bara att fixa sig och sedan begära sig till Liseberg, sista dagen och det var gratis inträde. Det enda jag såg fram emot var att få åka atmosfear men när jag kommer till ingången så står det att den övre parken är avstängd pga fyverkerier. Så det var bara att stå ute i regnet i några timmar och se när brorsan åkte.

Nu till det mer intressanta, mamma släppte av mig vi Kepsens hage så jag tog in honom direkt och borsta och sedan red jag ut. Hade tänkt att rida ut en långis och försöka hitta några nya vägar, det var verkligen skit kallt ute och blåste jätte mycket. Kepsen blev lite orolig av den starka blåsten och försökte vända ett par gånger. Precis när jag skulle svänga in på en ny väg så vände Kepsen jätte snabb och sedan började han steppa jätte mycket. Vände tillbaka honom och då började han backa tills han backa ner i ett dike. Där fick han stå ett tag tills han bestämde sig för att gå fram. Han valde sedan att gå fram men inte åt det hållet jah ville gå till, så då försökte jag göra en halt men då börja han backa, så då backa vi en bit och sedan vände han åt det hållet jag ville gå åt. Red bara en kort bit på den vägen och sedan vände jag, frös jätte mycket och ville inte riskera att bli ännu sjukare..

Mockade och kolla till Spike sen, han har fått boxvila då han har fått ett såt och veterinären har sytt och han går på pencelin ( tror jag ). Såret har läkt jätte fint, den här skadan uppkom på torsdagen tror jag och på fredagen halta han jätte mycket, han kunde knappt gå framåt, han stalka sig framåt på 3 ben när han skulle gå till krubban, jätte synd om lille spike. Redan på Lördagen var han mycket bättre och han kunde frivillit gå fram på alla fyra. Jaana har även släppt han inne i stallgången så han får röra på sig. Jaana är verkligen duktig när det gäller skador eller liknande, allt läker alltid som det ska och oftast snabbare än tänkt!

Kameran blev kvar hemma så inga fräscha bilder!



// Anna


Byta liv?

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Linn Olsson tror jag faktiskt. Hon verkar vara en sjukt go tjej, glad och posetiv, vacker också! Och att få rida winnetoo hade ju bara varit ++++ ;)  

Tyvääääärr

Jag har tomt på ideer i huvudet idag... så har ni något ni vill läsa om är det bara att slänga in en kommentar så skriver jag om det. Blogglusten lockar mig till att skriva mycket, dock inte sådant som egentligen passar in i en hästblogg eller någon blogg alls faktiskt haha!

Jaja, som sagt.. Vet ni något. Släng in en kommentar!

//Emelie


Elskling

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Är inte att gå omkull eller liknde som säker massa folk skulle svarat.. typ dö eller skada sig svårt. Nejnejnej, har man gett sig in i leken, får man leken tåla. Mitt svar skulle nog bli att se den hästen man gillar lida, eller ens att se någon häst lida. Vem fan vill att sin bästa vän ska ha ont och gå & lida... inte många antar jag. Det är väl hemskare än att gå omkull (ifall inte hästen lider sen hehe) och sen skada sig själv. Haha, jag ser såhär på saken... Hellre att jag skadar mig, än att hästen gör det. fyfan att se andra ha ont, har man inget hjärta eller?

//Emelie

Lite fail från Annas sida - Lite gos från Kepsen sida.



=



Söta! (Bara kepsen)

//Emelie


Gårdagens pass + massa bloopers!

Nu är det dags för er att ha lite kul haha! Asså mitt skratt skäms jag över, lyssna bara på det liksom?

Jaja, vi bjuder. Och dessutom lovade vi ju er att utvärdera passet i video hihi!



ENJOY!!!!

//Emelie & Anna

!!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning


Sjöis avslutning.. Saknar alla goa girls ♥

En sak som aldrig får hända, inom ridning... Att sjöstjärnan läggs ner hahahahahh!! nej, men inget om att en häst ska dö eller något.. för gillar ingen häst nu haha! Men, nu vet jaag! En sak som aldrig får hända, som kanske kommer hända är att jag inte hittar en medryttarhäst snart!! :(

//Emelie

Lite saker på g!

Har några inlägg på G som jag ska fixa under kvällen! Men ni får hålla ut tills dess. Idag är jag rätt upptagen, ska träffa min mys Emma och fika, sen ska vi vidare och träffa lite folk! De blir kul.

Anna är dessutom sjuk, så uppdateringen kommer inte vara på topp, men jag har gjort två-tre tidsinställda ;)

Bjuder på en bild från igår, enjoy!



Sämst kvalitee, i knoow.

//Emelie

INLÅSTA!!



Vi skrattaaar!

//Emelie & Anna

Bilder från dagen!

Tänkte även visa lite filmer och fail från dagen senare ikväll om allt fungerar som det ska. Fotade inte Anna så värst mycket idag men lite bilder blev det allt.

Just det, anna ska berätta om ridpasset på film idag! De blir nice!







Videon kommer upp snart! :D

//Emelie & Anna

Inga hästar!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Sstår ju inte i något stall så lite svårt att visa just nu... Men kan bjuda på några ridbilder på mig från i sommras (sjöstjärnans ridläger)




HAHAHAHA


HAHHAAAH



HAHAHHAHAHAHAH! Tror jag dör!



Jag är sjuk, hahah!




//Emelie

Pose...

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA, trodde jag dog när jag såg den här bilden asså!! En hiss/diss från mig asså!

Bilden är ju fööör go, kolla bara på henne liksom, hennes pose, jaa. Den ska vi inte tala om hahah! Tappade andan när jag skratta så mycket, fick ingen luft. Ni måste ju hålla med mig om att de där ser lite roligt ut? Jaa, jag har sjuk humor för er som undrar.

Annars måste jag påstå att själva klädseln var en hiss/diss. Den var ju defenetivt inte vacker någonstans men kan ju faktiskt vara rätt praktisk att ha eller? Typ när man är i stallet själv och ingen ser dig och man inte vill smutsa ner sig eller som regnkläder som den är till för! Inte något jag skulle klätt mig i men finns ju folk som gör det eftersom denna produkt finns på marknad.



//Emelie


Återkommer så fort jag kan!

Mycket plugg just nu, ska sitta ner och jobba med både svenska, no och so. Nif år ha det bra så uppdaterar jag så fort jag har tid ikväll!

Tills dess är jag snäll och länkar till tävlngen HÄÄÄÄÄÄR!

Gammal bild på mig och Ferdinand ↓



//Emelie

Favorit?

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

På en häst såklart då, haha!! Faktiskt inte blivit riktigtriktigt nöjd med någon bild jag tagit, så har ingen speciell favorit men denna är jag rätt nöjd med!


(skämt åsido)

//Emelie

Vilka läser ni?

Tänkte rabbla upp de bloggar jag brukar kolla in på. 
 
Teamsl är en blogg som nog de flesta läser och jag tror alla håller med mig om min åsikt om Linn. Hon har grymma åsikter och står för det hon tycker. En stor förebild för de flesta och en grymt härlig tjej!

Dressyrmupparna är nog också en blogg som alla känner till. Även där har de bra åsikter.

Ponnysanning, vilket är en skvallerblogg som väldigt många följer. En bra blogg med bra skvaller där det inte går för långt. Nu efter avslöjningen så har det blivit lite sämre inlägg enligt mig.

Foki är en söt tjej som skriver om sin vardag och om sina designer. Sjukt gullig blogg!

( Nellie Berntsson )

// Anna


RIP

Hej Emelie oo annis!

Undrar om ni skulle kunna lägga ut denna text på din blogg efter att han gick bort 3/10!

han heter bodberry gypsy men kallas för buddha.
han är född 2004 alltså så blev han 7 år.
Han va en Irish peeblood, som hade ett brunt och ett blått öga och han kunde se med båda.
Han stog på Bulycke ryttarförening, alltså så var han min sköthäst och har vart det sen år 2009.
Buddha va en väldigt busig häst, och när han kom till bulycke (år2009) så va han ju fortfarande rätt ung.
Och han förstog inte så himla mycket, och varje gång han inte förstog så backade han.
Så var det första gången jag red han med, andra gången backade han och stegrade och bockade istället.
Men jag tyckte om honom ändå, han var verkligen världens underbaraste i spiltan.
Jag älskade att bara sitta och prata med honom, berättade allt för honom.
Sen så hände det något, han blev skadad och va tvungen att åka till veterinären.
Och när han kom tillbaka va han skadad på 3 ben, men det skulle läka om han bara fick vila.
Sen slutade jag och vara på det stallet mer och mer, men varje gång jag var där va jag alltid och hälsade på buddha.
Sen ser jag massa statusar på facebook där det står R.I.P BUDDHA och sånt, jag förstog ingenting.
Sen så greps jag av panik och ville åka ner till stallet, men fick inte lämna skolan.
Och klockan prick 11.06 så blev han avlivad, skjuten utanför sitt stall.
Det sägs att han hade blivit öm i hovarna och haft hjärtproblem.

en grej jag skrev precis efter jag fått reda på att dom skjutit honom

hejdå pojken!

älskar dig, mer än ord kan beskriva.
detta drömde jag mardrömmar om innan du försvann.
vafan ska jag göra utan dig ? Se din spilta tom när jag kommer dit ?
Det kommer knäcka mig totalt, att inte känna dina varma andetag mot min kind.
Eller kunna sitta med ditt huvud i mitt knä när du låg ner.
Vem ska jag nu kalla min ? Vem ska vara mitt allt nu?
det skulle ju bli du och jag, jag lovade ju dig det.. förlåt buddha, jag är ledsen. tårarna rinner ner nu.
Jag lovade att inte svika dig, förlåt. Sista gången jag såg dig, sprang du runt i sommarhagen fast det var typ 2 veckor sen.
Och det är så lycklig jag vill minnas dig. Nu har du det bättre, lovar dig.

// Föralltid din egna Rebecca Larsson


Glöm inte!

Glöm nu inte att anmäla er till tävlngen! Chansen är värd att ta, för vad har ni att förlora? 

Klicka in HÄÄÄR för att anmäla er! 

//Emelie & Anna  

Bra?

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning


Jag och Annas söta Kepsen!

Asså faktiskt inget speciellt som jag kan komma på nu. Känns fel att säga så men njaaa. Svårt asså! Kanske att jag inte är hård i handen, för jag vet att jag inte drar i munnen och sånt och vill knappt ta i tyglarna.... Tycker jättesynd om hästar som blir dragna i munnen. Typ mina kompisar, när dom hjälper mig med ridningen om man säger så.. och ber mig ta i innertygeln mer och ha syöd ytter... gör jag en unka liten förändring.. Asså vågar aldrig ta i munnen på hästar. posetivt genom att man inte förstör munnen på dom då men ibland kan det behövas haha... Fast de beror också lite på vilken häst jag sitter på. Tex Ferdinand var ju typ stum i munnen hehe, och då bblir det tillslut att jag tar rätt mycket, på hans rygg blev jag hård i handen sttunder. Men jaa, de va han det. Som sagt, beror helt på vilken häst jag sitter på. Men försöker alltid vara så mjuk som möjligt. Beror också lite på hur koncentrerad jag är, är jag väldigt koncentrerad är min ridning såklart mycket bättre, då blir jag även mjukare, följsammare och rider mer! Någon som känner igen sig i det sistnämda?

//Emelie

Se allt från den ljusa sidan!

Tänkte nämna de få posetiva sakerna med vintern, så ni inte blir allt för deppiga när ni ska ut till stallet!

1. Fina bilder, om man gör på rätt sätt.
2. När du fryser, kan du värma dig hos din underbara vän! (hästen för er som inte fattade...)
3. Du får julklappar - utav hästen, alla sjukt roliga upplevelser som ni gjort under senaste året tillsammans ;)
4. Du behöver inte svettas hahaha!
5. Man kan äntligen använda halsdukar! ♥
6. Det blir ljusare på dagarna/eftermiddagarna än hösten... Så man kan faktiskt se när man rider, snön lyser ju!
 

Och två negativa haha, för att få er att förståatt det är sommar vi alla älskar!

1. Du fryser röven av dig 15 tusen gånger om dagen.
2. Du sitter som en jävla bulle i sadeln pga försök för att inte frysa... klätt på dig massvis med kläder...

Neej... Vintern blir säkert bra! Igår sa jag såhär till Justin, en kompis i skolan:

Jag - Sommaren är snart här.
Justin - Va? Det är inte ens vinter.
Jag - Haha, men sommaren är här snart om man jämför med förra månaden, nu är det en hel månad mindre!

Meningen var: Man ska alltid tänka på det posetiva, not the negativa! Och visst har jag rätt??!? En månad är mycket, och nu är det en hel månad mindre än var det var förra månaden, hängde ni med?  

Underbar läsare, håll ut! Vi klarar det här, sommaren är snart här... Bara 8 månader kvar, sen börjar deeen!! We can do this, överleva vintern 2011/2011! VIll någon joina? Läs bloggeeeen! 

//Emelie   

Dag 4!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Svår fråga enligt mig, eller det är ingen svår fråga utan svaret är svårt. Jag vet faktiskt inte vad jag skall svara på den här frågan. Vad är jag bra på? Jag är väll ganska snabblärd inom ridningen när jag väl får träna på det och har en istruktör som förklarar på ett bra sätt.

// Anna

Jobb jobb...

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

I stort sätt så behöver jag bli bättre på allt som också Emelie skrev. Men det som jag skall tänka mest på nu är att vinkla upp händerna och räta upp mig. När jag rider lätt så får jag en tendens att skjuta fram axlarna som ni kanske sett på vissa bilder vilket jag avskyr. Det förstör hela bilden enligt mig. Har tänkt på det länge men det har inte fallit in än. Emelie brukar hjälpa mig att påminna mig när jag hon är med men rätar bara upp mig en kort stund och sen när jag börjar koncentrera mig på hästen och min ridning så faller jag tillbaka.

Dels så måste jag bli bättre på att arbeta med vikterna och hjälperna. Har mest släng ridit det sista och har struntat i det. Men när jag väl använder de så blir allt mycket bättre. Funderar även på att börja rida med hack ett tag när jag rider i paddocken för då får jag arbeta mer med hjälperna och vikterna.


gammal bild från i somras när jag travar av honom med halv långa tyglar..

// Anna

Minnen

Videon säger allt. Minnerna från sjöis och speciellt Fine. Här är en video från 3 dagar när vi galopperar upp för en backe och Emelie försöker få med när Fine gör sina glädjebockningar. Kommer ihåg hur taggad hon var och hur många gånger hon bock och sparka bak ut, så jävla roligt!



//Anna

Sista svaren

Anonym
Ska du börja på ridskola eftersom du hela tiden tjatar om att du inte hittar medryttarhäst?

Svar: I värsta fall haha, men ska leta vidare efter medryttarhäst ett bra tag till innan jag börjar fundera på att börja...

Anonym
Letar du ny häst eftersom du inte ska fortsätta på toka? :D

Anna : Beskriv kepsen med en mening :)

Svar: Ja det gör jag.
Kepsen är: En häst med stort hjärta och en häst med bra personlighet.  



Kolla här!
Hej!
Vad har ni för mål framöver med ridningen? :)

Svar: Bli bättre och bättre såklart!

Louisa
Varför har ni full uppdaering en dag och nästa dag är det ingen uppdatering alls?
Svar: Ibland hinner vi inte uppdatera tillräckligt.

Anonym
Hur håller ni er varma under vintern och hur håller ni igång hästarna när det inte finns tillfälle att rida i manege?

Svar: Hmm, jaa. Svår fråga. Vi brukar inte hålla oss så varma under vintern, men använda termoridbyxor, varma jackor, vantar & strumpor till ett par varma ridskor/stövlar!
Hur vi håller igång hästarna, asså under en viss tid går det faktiskt inte.. Då får dom stå... Men oftast går det att rida på olika fält där man rider upp nya spår hela tiden. Och sen när ny snö har fallit kan man rida i padocken, liksom på vägarna... Sidorna och mitten är oftast inte lika isiga vilket gör att man nästan alltid åtminstonde kan skritta ut!



Anonym
Hur många läsare har ni per dag ungefär? och vad är erat bloggrekord?
 

Svar: Mellan 120 - 170 men ibland är det mer, ibland mer. Rekordet är 274 unika.

Anonym
Kan inte ni göra v-bloggar. Lite roligare att se också. Fast inte för långa!

Svar: Jo, tycker det är roligt med sånna typ av uppdateringar så det kan vi försöka göra mer, om ni uppskattar det såklart? 

Lisa
Vad är eran favorit mat? och om ni hade vart en häst, hur hade ni velat se ut och hur skulle ert temperament vara. Vara en ponny som gör allt eller bockar och vägrar att arbeta? slänger av varendra ryttare? Vad skulle ni velat stå på? och vad skulle ni velat ha för mat om ni var en häst?

Svar: Kött!!! HAHAHA ;)
Jag ( Anna) Skulle velat vara en isabell färgad häst och vara en d-ponny som skulle vara busig hahha, eller jag vet inte. Energiskt temperament. Jag skulle vilja stå på spån eller torvmix. Mat vet jag inte..
Jag (Emelie) hade varit en D ponny, ljus skäck tror jag, eller isabelle som Anna. Jag skulle nog ha velat göra rätt för min ryttare, älskat att hoppa men ändå busa ibland. Jag hade nog varit rätt postiv till arbete. Jag hade velat stå på spån och ätit mycket, och hade velat ha morötter & äppleen! HAHAHAH!!



Emelie Karlsson
Älskar eran blogg! Men ni måste uppdatera mer. Vad har ni för mobiler, och Anna vad har du för kamera?
Skulle ni kunna ge olika tips eller typ skriva lite olika övningar

Svar: Vilket sammnaträffande!! Tack så mycket! Vi båda har en rosa elm mobil. Jag (Anna) har en canon 1100D.
Inte i detta inlägget men det kan vi säkert fixa framöver!

De va alla frågor!

// Emelie & Anna!

Hiss i belive!

Vadå inte myspys och perfekt till en vinter i stallet?



Ge mig nuununu! Den går loss på 699 kr.. Är den värd det eller inte? Beror ju helt på ifall den är varm och av god kvalite men det ser ju skön ut i alla fall.. Från hööks. Apropå det, dom säljer rätt så mycket jackor denna säsången till skillnad från förra året. Är det en hiss eller diss? Rätt smart enligt mig att dom äntligen kommit på vad en stalltjej beöver på vintern.. Jacka!

//Emelie

Svar på tal!

Anonym om Flytten i Fredags!:

Skit snyggt stall om jag får säga det själv. Men är det inte lite tråkigt att det bara finns 3 andra hästar än ni? Eller det vara bra 5 boxar va?

svar: Skit snyggt stall och jätte fräscht! Bra ordning också. Sjölva dragongården är uppdelat i två stall, "stora" stallet och "lilla" stallet. Som ni kanske förstår då så står Kepsen och Spike i det lilla stallet och det är jätte mysigt! Skulle absolut valt det "lilla" stallet om man hade fått välja!

//Anna


Bilder














sjukhagarna Kepsen och Spike stod i till nu! :)

// Anna


Vad jag behöver träna på.

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

I princip allt! Men främst min handställning, har en tendens att lyfta upp händerna. Det har dock blivit bättre än innan. Sen behöver jag träna mer på att vara tydligare med mina skänklar och använda dom mer än vad jag gör i  nuläget, när jag tappar koncentrationen använder jag ibland nästan bara tyglarna, och vikten. När man styr gäller ju vikt, skänkel och sist tyglarna. För mig är det tvärt om hehe....



//Emelie

Söndagens ridpass

Hej!!

Igår var det första gången jag red Kepsen på det nya stallet. Tror nog att det var första gången han reds sen vi flytta dit. Kepsen var stissig och steppa näst intill hela uteritten. Hoppade upp i paddocken och det var nära att jag inte ens kunde sitta upp. Hon far omkring och skryar och gnäggar, huvudet upp i luften. Där står jag och och försöker lugna ner honom. När han väl är lugn sitter jag upp och rider ett varv i paddocken innan jag rider ut. Direkt när jag kommer ut på ridvägen början han takta och små steppar. Sitter tungt i sadeln och försöker att bromsa med sätet så gått det går vilket inte funkar. Så där sitter jag sedan med håll och fortsätter att steppa.

När jag börja trava så blev han helt till sig, hoppa hit och dit för grenar och stenar. Ena gången var det nära att jag faktistk flög i backen.. Kom i trav uppför en backe och sen får han syn på en stor stock i skogen vilket gör att han tvärnitar och kastar sig ner i diket på andra sidan.

Det roliga är att vi red förbi den när vi red till stallet och då blev han inte alls rädd och reagera inte ens på den. Kepsen har blivit en helt annan häst sen vi flyttade till det här stallet. Älskar Spike och gnäggar hela tiden efter honom om de inte står med varandra. Springer runt som en galning i boxen om spike inte står i boxen brevid. Och idag vid utsläppet med de andra hästarna så hade de tydligen inte lagt så stor märke till de andra hästarna och stått och gnäggat till varandra. Spike står ju med ponnysar och Kepsen med hästar. Spike åt inte lunchen idag heller så vi får se om det blir bättre imorgon. I värsta fall får de stå i en hage tillsammans!



// Anna

Problem med texten..?

Något jag har lagt märke till och stör mig lite på faktiskt. Texterna blir olika storlkar i olika inlägg och ibland till och med i olika textformat, säger man så?

Ska försöka fixa det så snabbt som möjligt, till dess får ni hålla ut med det lilla problemet som uppstått! Ni är underbara som kommenterar så bra dessutom! Fortsätt så, när vi får response utav er ger vi så himla mycket tillbaka... And you all know it!

När ni ändå är så bra på att kommentera kan ni fortsätta med det, en kommentar tar inte mer än en minut att slänga in och vad spelar det för roll, 1 minut utav ditt långa liv som minst kommer bestå av 148293679043680396094865207634602 minuter till!!?!?!!? Då kan ni ju glädja oss med en kommentar för ni vet, att ni får så mycket tillbaka!

Tack annars underbara läsare! ♥

//Emelie

Diss



Kingslands vinterkollektion i år är inte så bra som jag hade hoppats på. Den här mössan ingår även i den nya kollektionen och jag kan faktiskt inte hissa den här mössan. Jag tycker inte alls att den ser bra ut och ser inte så skön och gosig ut om ni förstår, utan platt.

Nej, jag skulle inte kunna betala 499:-
Skulle ni?

Ladies dunväst Nancy från Schockemöhle
Den här västen från Schockemöhle faller mig inte i smaken. Skulle säkert suttit jätte fint på vissa men skulle nog inte betalat 899:- för den. Men en del av mig säger ändå att den är snygg fast ändå inte sådär wow. Förväntade mig mer.

// Anna

Diss eller hiss?

Finns både fördelar och nackdelar..



!. Det är oerhört ful... Man har ju i sånna fall mycket hellre ett ländtäcke utav reflex. Schbrak, njaaa. Där går det över gränsen, för mycket med ett typ självlysande schabrak.. Det är ju för fan hästen som ska lysa upp, inte schabraket!

1. Bra att ha i mörker för att synas, man vill ju trots allt inte dö eller? Kan vara smart att ha typ sensommaren när det börjar mröka på kvällarna och man inte vill plocka fram hela den där "vinterpåsen" eftersom det är då reflexerna används som mest.

Finns ju dock andra alternativ på reflexer som passar minst lika bra och mycket bättre som ett schbrak och enligt mig väljer man ju lätt de andra valena isånnafalll.. Har sett ett ekipage använda detta i verkligheten och det såg ju inte riktigt redigt ut...

Hur är det nu? Säkerhet före snygghet eller snygghet före säkerhet. Hur stor är chansen att något händer liksom tänker många, men aa... Allt händer när det är som mest oväntat.

//Emelie

Begangnat inom ridning?

Ska jag vara ärlig är det inget för mig vare sig det gällar ridkläder, schbrak eller annan utrustning. Vem vill ha något som någon annan redan använt liksom... Känns lite snuskigt faktiskt om jag ska vara ärlig. Men de är ju vad jag tycker. Jag ser ju det goda i det också, att man faktiskt kan återanvända sakerna vilket faktiskt bidrar till bättre miljö så på så sett, creeed till er som köper och använder begangnat... Inte för att jag själv skulle göra det men aa, ni som gör det borde ha bra samvete. För ni förstör ju inte miljön as much as me and my frieeeends!

Tänk er bara typ ridbyxor... Fräsht om typ någon har mensat i dom elller något hahaa!!! Hemskt ju, tänk sen att du ska sätta på dig de där nermensade ridbyxorna... Eller hästen som använt schbraket innan dig haft svamp eller något sånt, kan ju faktiskt leda till att din häst sedan får det, man vet aldrig hur noga ägarna till "plaggen" är, finns många som inte tvättar allt innan det säljs... Neej, nu ska inte vara negativ. 

Fast sen kommer ma till det konstiga... Jag tycker det är helt okej att använda kompisars saker man fått eller liknande, bara för att man känner givaren. Weeard!

Men som ni vet - tycker fortfarande att ni som gör det, gör en god sak för miljön och säljarna: dom tjänar ju pengar på er om man säger så ;) Duktiga är ni! 

//Emelie  


Tävling igång peoplee!!!!!

Är ni taggade på att vinna!?!?!?

Nu sätter vi igång med en tävling, första priset är grimma + matchande grimskaft. Bilden nedan visar hur priset ser ut. Valfri storlek såklart, och ni får välja bland färgerna nedanför! Vinnaren kontaktar oss på mejl så talas vi vidare där...

Bild lånad av myone.



Nu till reglerna!

1. Lägg ut bilden i ett inlägg på din blogg eller bdb (dayviews) och länka till tävlingsinlägget! Det gör du genom att klicka in där du ska skriva en kommentar och kopierar den länken. Då hittar sedan alla medverkande enkelt till tävlingen!
2.Kommentera tävlingsinlägget (detta inlägget) och skriv att du är med. Länka till din bild/inlägg så vi ser att ditt bidrag är giltigt, har du inte länkat så gills inte ditt bidrag.
3. Hoppas på att du vinner!

Det hjälper inte att spamma, och du får inte större chans till vinst för det. Vi sitter för hand och lottar ut vinnare i video! och ser om fusk har använts.

Tävlingen avslutas mellan 30 oktober - 3 november!

Lycka till gott folk!

//Emelie Karlsson och Anna Pallin (.blogg.se hahahahha)  

åren går

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Till största del så var det Emelie som gjorde så att jag börja rida. Har alltid älskat att rida och vara bland hästar. Enda sen jag var liten har jag lekt med dockhästar och sett alla häst filmer som my little ponys. Dockor och sånt fanns inte i min fantasi, slängde de och behöll hästen. Red väldigt mycket på knatteridning och olika ponnyledningar när jag var liten. Men man kan väll säga att min ridkarriär började vid 7 års åldern då Emelie börja rida. Blev jätte avundsjuk och tjata jätte mycket på mina föräldrar om att få börja rida. Pappa prata med mamma lite kort och sedan med min kompis Klara som också red. Hennes pappa gjorde ett samtal till Bulycke och redan dagen efter skulle jag iväg till ridskolan och prova på i en nybörjar grupp.
Jag kommer ihåg att jag kom dit med ett par fula jeans och pippi stövlar. Jag skulle ha en liten b-ponny vid namn rosita och jag letade i hela stallet efter henne men hittade henne inte. Vi fråga en av de äldre barnen och de följde med oss ut till Rosita och hjälpte till. Hon var jätte söt och var ett russ. Pappa försökte vara ett proffs och försökte veta hur man sadla och tränsa. Sadlingen gick okej, vi satte den lite fel men det fixades. Vi lärde oss att tränsa efter typ 1 termin hahhaha!

Pappa gick med mig när vi red inne i manegen och jag blev jätte arg när han inte höll i henne. Till slut sa ridläraren till pappa att komma in till mitten så att jag skulle få "rida" själv vilket jag inte uppskattade. Var jätte rädd men det gick bra, hon följde bara efter hästen som var framför.

Känner att jag skrev lite för mycket nu och lite för detaljerat.

jag och någon häst som jag inte kommer ihåg vad den heter..


jätte nöjd efter min första tävling med en häst på 160 och hoppa 20 cm...


Hur såg man ut?

// Anna

Flytten i Fredags!

Flytten i Fredags gick bra. Åkte dit med pappa. Jaana, pappa och jag packade sedan i så mycket som det gick och sen åkte pappa och lämna allt. Kom sedan tillbaks igen för att köra nästa lass. Ridturen till det nya stallet gick bra. Spike var lite jobbig bara och dumma sig ända tills vi kom till korsningen med massa bilar, då var han jätte lugn och gick bara lungt och fint, nästan så att han somna haah. Men då skulle gamle Kepsen få spratt och kolla på allt, han puttade ut rumpan mot trafiken när han såg ett vägmärke liggandes på marken, men han var inte rädd för de två andra som kom innan.

När vi kom till stallet tog vi av allt och släppe ut de i en sjukhage tillsammans. Då hade Kepsen chansen att ge igen och visa vem det var som bestämmde och mana på sparkar och spike tryckte sig mot ett hörn och försökte undvika sparkarna från kepsen, spike gjorde några försvarssparkar.

Helt slut efter den dagen, efter att ha lyft massa påsar. Stallet var väldigt fint och fräscht. Kepsens box är lite större än den i huke och spike har fått en stoor och härlig box. Han sover nog gott om nätterna. Spike kan även kolla ut från sin box och har även ett fönster som man kan öppna. Kepsen har tyvärr inte så att han kan kolla ut men han har ett fönster som vi öppnar när vi är där.

Vi kommer nog trivas bra i stallet. Kepsen och Spike verkar älska stallet. Se har till och med börjat visa sin kärlek till varandra och kan inte lämna varandra. Båda skryar och har sig när de blir ifrån varandra.












Resten av bilderna får ni i ett tidsinställt inlägg imorgon!

// Anna


TILLBAKS!!!

Hej!

Nu är jag tillbaks till bloggandet. Har helt enkelt mått skit de senaste dagarna och inte gjort någonting. Var hemma från skolan i Torsdags. Fredagen var jag i skolan till 10.20 och sen begärde jag mig hem för att möta upp pappa. Berättar mer om flytten i ett annat inlägg där jag även visar bilder.

Nu skall jag försöka bättra på uppdateringen. Vet att jag har sagt det väldigt ofta men nu ska jag verkligen försöka hålla uppe uppdateringen så gott det går. Om jag vet att jag kommer få dåligt med uppdatering en dag så kommer jag göra andra tidsinställda inlägg så det finns något nytt att läsa!



// Anna

När och varför?

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Jag började rida när jag var 7 år tror jag, har ingen koll. Varför... För min kusin red och jag följde ofta med henne till riskolan då jag tyckte om hästar redan som pytteliten ;)

Har ingen bild på den här datorn tyvärr, men har gamlla bilder från första ridpasset på ridskola någonstans som jag kan ta och visa någon dag! Haha, det såg hemskt ut, fattar inte hur dom kunde låta mig rida ensam!!!!

//Emelie

Efter önskemål!











Några bilder på Anneli och Magic Boy från Bulycke. 

//Emelie  

Fråga från läsare!

Var det Sophia Adabugdays häst Tokan/ Touqet du provred??

Svar: Ah det var det! ;)

//Emelie

Bloggar jag läser för tillfället!

Nu tar jag bara upp dom inom ridningen eftersomd detta är en hästblogg :)

Dressyrmupparna
Teamsl
Ponnytvillingarna
Ponnysanning
Kapa
(Nellie Berntsson)

Vilka läser ni?

//Emelie


Bra idee?

Kör på likadant som Anna så jag har något att blogga om varje dag, då ligger inte uppdateringen på botten iallafall ;)

1. En bild på favorithästen.
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Har ingen speciell favorithäst nu men kan ju lägga ut en bild på Tokan, henne gillade jag ju rätt såå mycket asså!



//Emelie

Någonting pågång?



//Emelie

Nallebjörnen med vagn!

Var med familjen igår kväll på Lights in alingsås, skittråkigt förövrigt men på den lilla rundan vi gick hittade jag en söt liten häst, men vagn bakom. Han var jättegosig, som en nallebjörn och man fick klappa den och sånt. Mysig och hur kraftig som helst... ingen häst jag skulle uppskattat att ha men vänlig var den iallafall... Knäppte några snabba suddiga kort på den söta "lilla" nordsvensken.





//Emelie

Bloggabloggablogga!!

Har blogglust som faan idag, så har ni något önskeinlägg eller något ni vill läsa om så säg genast till!! Hjälp mig komma på något at skriva om, min hjärna står stilla idag... Kan inte blogga om medryttarhäst eller något sånt, så något annat än det!

Någon snäll själ som ställer upp och hjälper mig? Snälla!! Kommentera inlägget isåfall!



//Emelie

RSS 2.0