Mot kepsen



Vi båda har vaknat nu (jag sov hos Anna) , och ska strax åka till stallet. Kepsen skall först skos, sen ska Anna rida honom. Blir jättebra. Jag hänger med och fotar och filmar, så vi kan garantera att vi har mycket att visa sen på bloggen! Det blir nog bra, yeees!

Anna ska rida igenom dressyrpogramet som hon tränat på under en månad också. Jag ska betygsätta. Kan faktikst erkänna att det såg bättre ut sist jag var där än första gången dom red igenom pogramet. Så det har nog lönat sig att träna in ett pogram, om jag tror rätt hhihi! Annas ridning har förbättrats under den lilla tiden. Tror vi måste ta och visa några bilder på deras utvecklig sen, för man ser verkligen förändringar! 

Nej, nu måste vi äta frukost båda två. Vi hörs!

//Emelie & Anna

Mot kepsen



Vi båda har vaknat nu (jag sov hos Anna) , och ska strax åka till stallet. Kepsen skall först skos, sen ska Anna rida honom. Blir jättebra. Jag hänger med och fotar och filmar, så vi kan garantera att vi har mycket att visa sen på bloggen! Det blir nog bra, yeees!

Anna ska rida igenom dressyrpogramet som hon tränat på under en månad också. Jag ska betygsätta. Kan faktikst erkänna att det såg bättre ut sist jag var där än första gången dom red igenom pogramet. Så det har nog lönat sig att träna in ett pogram, om jag tror rätt hhihi! Annas ridning har förbättrats under den lilla tiden. Tror vi måste ta och visa några bilder på deras utvecklig sen, för man ser verkligen förändringar! 

Nej, nu måste vi äta frukost båda två. Vi hörs!

//Emelie & Anna

FML!!

FML! Älskar att Siba tror att jag har gjort sönder den F****** datan. Kollade nyss in och kolla på min reperation och de säger att jag måste betala 2544 kr för lagningen vilket jag inte har just nu. Och om de inte skall laga den och jag vill ha tillbaka den måste jag betala 950..och om de skall skrota den behöver jag betala 720!!

Det var ju bra att siba gubben sa det vid servicen. Åhhh!!! älskar verkligen mitt liv. Kul att flera arbeten, bilder ligger på datan. Så jävla surt. Klarar mig inte utan min data, får låna den här någon gång ibland i typ 10 minuter. Våran skola är ju smart också, förväntar sig att alla i jävla skolan har en data, skrivare, iphone och all jävla skit. Allt skall skickas in, allt skall vara gjort på datan. ÅHHH!!! Vet inte om jag skall skratta eller gråta. Så här skrev siba : Yttre åverkan/Handhavandefel. LCD gångjärn knäckt. Ej funktionsfel. KF avser byte av lcd chassi och bottomcase.
Ah men jo, jag knäckte den här gångjärns saken med mina händer för att jag ville att den skulle gå sönder. Precis det jag ville.
Asså vadfan?! Vet inte ens vad den här saken sitter, så hur fan har jag lyckats göra sönder den. Har liksom aldrig tappat den jävla skiten..!!! Åh, är så arg.........
Gråt människor.
Hejdå.

 
 


Livet leker

Länge sen eller?
 
Har haft stor blogglust nu det senaste men har inte tillgång till att blogga just nu. Datan är inlämnad men jag får veta om 3 veckor om de kan laga den eller inte. Killen på siba trodde att jag hade satt mig, kastat den, sparkat den så att den gick sönder, asså vad fan? bara för att jag är tjej, var sjukt nära på att slänga den jävla datan i ansiktet på han.

Men tur att vi gick till servicen ändå, de sa att det var omöjligt att den här skadan kunde uppkomma när man tappar den. Vet faktiskt inte hur jag lyckades göra sönder den, men på något sätt, och det var inte att tappa den.
Roligt att jag har massa arbeten på den och måste göra om en stor del utav allt arbete. Älskar mitt liv!

Lite snabb uppdatering om vad som hänt inom stallvärlden. Det har gått bra men blir lite irriterad när det står hinder framme varje gång, och det står alltid ivägen för de övningar jag skall göra. Jag menar, om man är så lat att man inte orkar ta bort det efter sig så skall man fan inte ta fram några, det handlar om respekt för de andra. Jag tror att det har vart tomt 3 gånger jag har vart där sen vi flytta dit och det är verkligen inte okej. Om det står hinder framme på fredag får jag ta ett snack. Såg även en lapp i stora stallet att det finns en tjej som gärna tränar för oss i stallet och jag funderar starkt att ringa henne och boka ett dressyrpass men måste självklart snacka med jaana först och se om det är okej.

Spike är även på bättringsväg och går nu på benet. Han har börjat tröttna på att stå inne hela dagarna, hans höjdpunkt är väll när man skall mocka hans box så han får gå in i Kepsen, där gör han massa bocksprång och glädjeskutt, hur söt som helst.


// Anna

letar vidare, som jag gjort senaste 6 månaderna...

Va var det mina friends sa om att jag skulle hitta en polle snart?  Tror nog inte det vaaaaaaaaaaaaaaa? (Då var jag på ridläger, 6 månader sen..)

Idag är jag på bra humör ändå, tror jag? Asså livet är så ouppskattat ändå! Kan inte bara folk njuta liiite, stör imig enormt på folk som går runt i depritioner hehe. Folk tar livet verligen för givet, och det vet jag. Har förstått det, livet är värt så mycket mer än vad man kan ana..

Sak samma, har inte hittat någon häst äääääääääään! Åh vad störande, var tänkt att jag skulle provrida en d-ponny uta i landvetter.. Men den kostar lite för mycket nu när jag har pratat med mina föräldrar om vad de kan betala osv.. Dessutom tyckte dom det låg lite väl långt bort?!?! Suck, den verkade bra annars. Det är väl bara att leta vidare som jag har gjort snart ett halvår. Åååååå vad jag älskar mitt liv just nu..  (det gör jag haha, men vill rida heezt igeen)

Apropo häst, asså storhäst & inte ponny.. Ska tilbaka och träffa ferdinand fjutten snart igen. Saknar fakitkst kossan liiite, även om han är storande haha.. Ska fixa fram  en tid att åka ut dit. Galet roligt ändå! Kommer ju fota en massa då, de kan ni lite på!

Sak samma, ha det bra tjejer & killar!

//Emelie  

Länkbyte

Med vår fina vän från sjöstjärnans ridläger som vi träffade i sommras. Sjukt go chey där, KOLLA IN Elin och hennes tre kompisars blogg!

fyrastnittiosjuor.blogg.se

//Emelie & Anna

Några dagar

Hej!

Som ni märkt så har jag inte bloggat på flera dagar, vilket emelie inte heller har gjort, några sööta bilder på mig bara. Har även lyckats göra sönder min data, hela skärmen är sönder och "plasten" har gått sönder. Känner mig jätte duktig. Så nu har jag ingen data och får låna min brors data någon gång ibland och orkar inte gå till mammas data hahah.

Så jag känner att när jag väl inte kan blogga så kan jag lika bra ta en blogg paus och få lite mer inspiration och planera in massa inlägg.


//Anna

Måste bara, för jag älskar min fiiina Anna!

När jag och Anna inte är i stallet tillbringar vi dagarna såhär! (stor bildbomb från senaste åren, inte hästrelaterat)

Förlåt Anna, du kommer bli jättearg, men se det som minnen och bjud lite på dig själv.. Alla fattar att det är på ett skämt haha!?
















Ovanför: Anna längst till vänster och jag nedanför Anna. Nedanför: Anna i rosa & jag i grönt/blå..



Visst är vi normala? ;)

//Emelie

Gör ditt egna schabrak!

Hade lite tråkigt och hittade denna hemsidan på en annan hästblogg, flera av er läsare har nog sett sidan innan. Lite underhållning när man har tråkigt. Gjorde dom på bilderna under, helt okej alla 4 men inga wow direkt!



Vilken väljer ni? 1,2,3 eller 4?

//Emelie

Stallet nu då

Hej!

Slutade vid 12 idag och det slutade med att en besviken Anna gick till spårvagnen. Är verkligen inte nöjd med min bokanalys som jag gjorde precis när vi börja, fick tillbaka den nu och fick bara G+, verkligen jätte besviken då jag verkligen behövde ett Vg... Men nu tar jag nya tag till den nya bokanalysen jag skall göra.

Skall strax åka iväg till Stallet, pappa hämtar upp mig och kör sedan. Har inte riktigt bestämt vad jag skall göra men det blir nog en uteritt och lite ridning i paddocken. Har också bestämt att nu är det slut ridit utan väst när jag rider ut. Har börjat tänka på det värsta som kan hända och har faktiskt bestämt att ingen uteritt utan väst, västen skall med oavsett vad.. Vill inte få en pinne igenom mig och dö hehe.

Så jag tycker att ni som också rider utan väst när ni rider ut borde börja fundera lite, även om man har världens snällaste häst så kan det alltid hända något.

//Anna


dagens

Hej!

Ännu en gång så säger jag förlåt för den kassa uppdateringen, tror jag talar för Emelie också men vi har helt enkelt inte haft tid. Skoldagarna har vart långa och haft andra saker att göra när jag kommer hem.

Satsar förfullt den sista perioden, betygen skall sättas snart och hoppas verkligen på höjningar, tror tyvärr att jag kommer sänka mig i Spanska till G, har inte gjort någonting den här terminen, men skall försöka göra någon extra uppgift. Ig varningarna kommer ut på Fredag, alltså imorgon, matte vet jag att jag har G i allafall, det avslöja vår lärare idag hehe.

Slut snackat om skolan.

Måste bara berätta det här skämtet, tror nog att en stor del av min klass skratta..
Vi stod och vänta på bussen när en fullegubbe kommer och snackar med oss och berättar om ett skämt.

Vet ni varför det inte finns några bögar i rymden?
För att den är ändlös! HAHAHAHAHAHAHA, tror helt seriöst att jag dör.. Nog det bästa skämtet jag hört av en fullegubbe.

Han kallade oss även pingviner hahahha...

5 sanningar

om mig..

* Jag HATAR hår, bokstavligen hatar, det är nog det värsta jag vet. Speciellt djurhår, just därför jag typ hatar emelies hund för att det hårar på mig, jag känner mig smutsig hahah. Dels så hatar jag hår från en annan person som kommer på mig.. Usch, hatar verkligen hår.. Hästhår gör inget hehhe.

* Min största fobi är spindlar, min värsta mardröm är att vakna upp med en jätte stor spindel mitt framför mina ögon..

* Jag har jätte svårt med att redovisa arbeten framför folk, men har inte svårt att snacka vanligt framför de haha.
* Jag är shopping beroende..Men hatar att lämna ifrån min egna pengar i kassan.

* Jag vill välja natur mot samhäll men hatar natur och matte, de värsta under skoldagarna, okej om matten är enkel och om det är något intressant arbete när det gäller natur.


åhhhh, ryser när jag ser det här.. Båda bilderna är lånade från google.

//Anna

video



//Anna

Mycket plugg

Ska plugga inför en hel del inlämningar nu denna veckan, så jag kan inte uppdatera fullt ut. Det får ni klara er med. Men några inägg blir det allt ändå. Lovar årminstonde att publicera minst ett inlägg per dag från min sida! Men vi får se, om jag gör allt snabbt har jag hur mycket tid som helst till att blogga sen.. Haha, är lite lat så får se hur det går. Men ska försöka vara så snabb som möjligt.

Blir ännu svårare från min del att uppdatera nu när jag inte rider. Strångt att blogga ändå. Jävligt svårt ska ni veta!  

Vill ni läsa om något är det bara att säga till!

//Emelie

Anna sitter upp!

Älskar bilder när man sitter upp.. Just för att man inte kan bli lyckad på sånna.. En lite fail - bildserie när Anna sitter upp på Kepsen efter att ha spungit med honom ett antal varv hahah....





//Emelie & Anna


Dags att börja spara

Hej!

Tänkte framåt i tiden och kom på att jag måste börja spara pengar till horse show, högst upp på min inköpslista är en hjälm och ett par stövlar.


 Mountain horse supreme high rider

Jackson wen

Hjälm är iallfall nummer 1, behöver verkligen en ny hjälm, tycker inte om min så jätte mycket då den är brun och mot det lila hållet, haft den ett bra tag och nu är det dags att byte ut den. Stövlar har jag länge velat ha men har aldrig haft pengarna till det, har slösat det på kläder, smink....mat...
Så dags att spara pengar, lägga undan några hundra varje månad och sen önska sig lite pengar i julklapp, självklart skall jag önska detta i julklapp också men jag vet typ redan var jag kommer på.

//Anna

Dagens fråga

Anonym om Min och Kepsens resa!:
Varför hoppar du aldrig Kepsen?

Svar: Den här frågan kanske flera vill ha svar på? Det är så att Kepsen har haft en senskada som kom och gick under förra året och vi hade ett jobbigt år med honom. Därför är vi väldigt försiktiga med hoppningen och försöker avstå från det så gott det går. Just nu vet jag inte om vi har lagt hoppningen åt sidan helt eller inte, men har fått hoppa honom 2 gånger innan hehhe. Skulle gärna vilja hoppa mer men nu har jag inte de möjligheterna. När vi väl hoppas så blir det inte mycket, vi hoppar bara några gånger och sen får det vara färdighoppat och sen brukar vi oftast ta liniment/kyllera/ispaddar eller något liknande efter ridningen.

//Anna

Del två på bilderna från 4/11

Just nu sitter jag och Anna på lektion, första skoldagen efter det korta lovet! :( Hoppas vi överlever. Det är dock lite tveksamt. Bloggar vi inte mer idag vet ni vem ni ska ringa. 112. (skämt osido)

Har lite ideer på inlägg som ska publiceras under veckan. Men har ni något ni vill läsa om får ni gärna tipsa! Vi vill ju trots allt blogga om det ni vill läsa om hihi! 

När vi ändå håller på så vill vi tacka er för att ni är sjukt duktiga på att kommentera! Vi försöker uppdatera så ofta vi kan, men ibland finns nte särskilt bra förutsättningar till detta. Vi kämpar och hoppas ni följer oss ändå, för det är ju trots allt kvalite framför kvantite eller?! :)












Fina är bara förnamnet!! ♥

//Emelie

Vad tror ni?

Klicka för att förstora bilden



Vilken av dessa sadlar är billigast?

//Anna & Emelie

Vad väljer ni?

Gpa eller john whitaker?





Mitt val är såklart john whitaker hjälmen ;)

//Emelie

Rip

R.I.P Hickstead

Helt otroligt..


Bom övning!

En bomövning som användes i fredags, kort avstånd på travbommarna på kortsidan. Lite längre avstånd på travbommarna på långsidan. Så man får träna på både att länga & korta. Sen mellan galoppbommarna ska man korta och länga! Räkna ut vad hästen tar vanligtvis mellan bommarna sen försöker du länga galoppen så du får ett mindre galoppsteg och korta så du får in ett till steg! Bra för er som har hästar med kort trav&galopp. Med träning får hästen tillslut ett längre steg! ;)

(Med denna övning tränar du också vägarna, för att göra det extra svårt, sätt upp konor med litet mellanruim som du måste rida igenom.. Välter du någon måste du springa ett varv med hästen.. Då är man förhoppningsvis försiktig och rider ordentliga vägar)  

Jag vet att jag är väldigt begåvad inom photoshop haha... ! 

LYCKA TILL!  

Läs texten ovanför !

//Emelie & Anna


Första delen av bilderna från 4/11 2011

Förlåt för dålig uppdatering från min sida. Jag har verkligen varit upptagen hela dagen idag, bland annat bakat bullar som tar år och dar och varit ute och handlat...

Men ikväll har jag massa inlägg på gång, promise!

Här har ni första delen med bilder på Anna och Kepsen från igår!
 











Nästa del visar jag imorgon! :)

//Emelie


Min och Kepsens resa!

Jadu, min och Kepsens resa har gått upp och ner. Men jag är så otroligt glad att jag fick träffa dig. Jag kommer ihåg första dagen jag träffa dig, när du rulla in på stallplanen och sedan leddes in i din box. Min första tanke var, gud vad fin. Men fler tankar var det inte då jag hade Nina under en tid. Men tiden kom och det var dags för Nina att flytta, jag blev tillfrågad av Jaana som undra om jag ville bli medryttare på hennes hästar. Den glädjen kommer jag aldrig glömma. Jag var otroligt glad den dagen, horse show, plus att bli tillfrågad om jag vill bli medryttare.. Kan i stort sätt inte bli bättre.

Direkt när jag kom hem så fråga jag mamma och pappa och det var helt okej då Nina inte kosta någonting. Jag hade fått rida Kepsen innan utav jaana under en tid då det inte gick att rida Nina, hon hade boots och bara halka omkring så jag fick helt enkelt bara mysa med henne, så hade fått skritta kepsen och även ta han någon gång då jaana inte kunde komma. Jag var helt fast vid honom. Första ridpasset på honom var verkligen underbart, kändes lite konstigt ändå. Jag kommer ihåg alla detaljer från den dagen då jag, Emelie och Daniella red ut, regn, blöta hästar men alla var på jätte bra humör, förutom Emelie som var sur för att Feffe var genom blöt och hade stått utan täcke.

Första galoppen...Ner i diket då han var övertaggad. Vi travade igenom regnet och väl tillbaks i stallet, galopp i paddocken! Känslan. Känslan att inget kunde gå fel.

Månaderna gick och jag började lära känna Kepsen ännu mer, och började även rida lille Spike, kommer ihåg att varje gång jag la upp en bild på mig och spike på bdb så var det minst 100 kommentarer på bilden, allt ifrån haters till lovers. De förstod varför jag red han vilket andra inte gjorde och hacka på mig och Emelie. Tog inte åt mig åt något de skrev, visst jag var förlång men vikten behöver vi inte snacka om, spike klarade av min längd. Efter något år så var Spike klar och jag fortsatte med bara Kepsen.

Nu har jag vart medryttare på Kepsen i 1 år och 8 månader ungefär om jag inte räknar fel. Det är inte förens nu som vi verkligen har börjat arbeta ordentligt. Vi har mycket arbete kvar framför oss och har faktiskt tänkt att börja arbeta lite mer från marken och även ha fullkontroll när jag rider ut. Nu det sista har han börjat backa när och slänga sig in i träden om han inte vill gå ut det hållet.. Men har aldrig gett upp, skit samma om jag måste stå där i 15 minuter för att han skall gå några steg framåt. Han skall gå dit jag vill, men vissa dagar går han verkligen jätte bra ute, lyssnar och är allmänt mysig.


Jag och Kepsen februari 2011
 
Kepsen, april 2011 -  hopplektion- det gick hur dåligt som helst, skändes otroligt mycket efter det passet.

Kepsen, november 2011


Kepsen ♥

//Anna


Failbilder 1










// Anna


Låg uppdatering

Hej!

Idag kommer det vara låg uppdatering för min del, måste plugga och sen under eftermiddagen åker jag ut till stan och inhandlar lite nya saker. Skall försöka göra några tidsinställda inlägg nu till dagen, men har lite svårt med ideer! HJÄLP!?

//Anna

Gårdagens...

...Färgglada outfit.



Go for it liksom?

*Blå tröja- intersport
*Röda ridbyxor - horselife
*Svarta ridstrumpor samt skor - börjes.
*Gråa benskydd
*Svart sadel & träns
*Vitt nosludd
*Gula detaljer på ländtäcket
*Marinblått ländtäcke - kraft?!?
*Annas extremt vackra hjälm - ullared

Vadå bra matchande? "Vi" lyckas alltid!

//Emelie & Anna

Lite bilder från dagen!





Tre smakprov från idag, mer kommer imorgon! Håll ut!

//Emelie & Anna


Dagens ridpass

Hej!

Dagens ridpass kändes sådär. Kepsen var jätte stark och hård. Speciellt när jag skulle galoppera över två bommar. Där drog han bara iväg och ville gå i sin egna takt, så fick lägga volter tills han hade den takten jag bad honom. I början av passet lyssnade han inte alls på skänkeln, det var ben, ben, ben hela tiden och jag kan ju säga att det inte såg bra ut när jag drev honom framåt, drev med hela sätet plus benen rakt ut...Nej men inte rakt ut men ni fattar. Så satte på mig ett par sporrar, brukar inte behöva använda de utan de sitter där bara för att sitta, han lyssnade mycket bättre med sporrarna och flytta sig bra.

Idag var undertrampet mycket bättre, skall använda bommar lite oftare, tanken var ju att vi skulle lägga ut bommar lite här och var i dressyrpogramet men det hade vart hoppträning idag igen så de tog inte bort bommar och hinder, och allt var ivägen för att rida igenom pogramet så vi sket i det och arbeta mycket med vägarna vilket gick sådär. Emelie hade satt ut koner och om jag välte en fick jag hoppa av och springa, fick springa två gånger, pga att jag välte, men ingen gång för skänkeln, tror inte Emelie kolla så mycket men hälen åkte inte upp, stod alltså inte på tårna när jag red vilket är ett plus, däremot så skulle det inte skada om jag tryckte ner skänkeln lite mer, men det är bara att öva och öva! Nästa vecka blir det nog en uteritt, var ett tag sen känns det som.
Emelie tog massa kort med sin kamera och filma med min, så nu skall jag bara klippa ihop och sedan lägger jag ut den! Bjuder på lite bilder på Kepsen och mig.



lite skillnad ser man iallafall!

//Anna


Anna utan ben

Hej!

Kan ju lova er att mina ben kommer vara borta idag. Jag har gjort en dum "deal" med Emelie. Jag måste ju träna med att hålla nere skänkeln och jag kom på en jätte bra ide, varje gång jag drar upp skänkel så måste jag hoppa av kepsen och springa ett varv, öhhh. Vad fan. Kommer ju få springa typ hundra varv, kommer ju inte bli någon ridning alls. Håll tummarna för mig!!!

// Anna

Vem tar åt sig från dumma kommentarer? INTE jag!!

Såhär lär du dig att inte ta åt dig från dryga/dumma kommentarer!

Fick som en fråga. Och tänkte ta upp det mer i ett inlägg eftersom detta faktiskt är en rätt viktig punkt när det gäller självförtroende och sånt där. det här angår endast om dumma kommentarer. Inget annat.

Tar jag åt mig? Nej aldrig. Varför? Jag har ingen aning, nästan alla tar ju åt sig utav några dumma kommentarer.. så varför har inte jag gjort det? Ingen har kanske nått min "ömma" punkt? Njaa.. Jo, vissa har. Varför har jag då ändå inte tagit åt mig? För jag är tillräckligt självsäker på vad jag behöver träna på. Jag söker inte stöd och hjälp hos någon, kan bero på att jag ÄR en väldigt självständig person. Vill aldrig ha andras hjälp, vidare sig det är en läxa eller köp utav en kamera. Jag vill fixa allt själv. Jag kan, tror jag alltid. Även fast jag inte kan haha... Är man envis så är man. 

Man måste ha viljan till att inte bry sig.. Går du in med 50 % kommer du inte lyckas. Självförtroende. Kolla dig själv i spegeln. Du är duktig på det du gör, du är duktig på att rida. Du vet bäst själv.

När jag får en kommentar som tex. : Fan va dålig du är på att rida, du är jättehård i handen ju..

Första tanken: Asså vafan, att du ens vågar. Du har inte sett mig rida i verkligheten, du vet knappt någonting om mig. Bara en bråkdel av tiden i stallet berättar jag om här i bloggen, bara en bråkdel av ridpasset berättar jag om i bloggen. Vet du hur andra delarna utav passet såg ut.. Sekundsbilder. Minutsfilmer. Inget mer har du sett, ändå vågar di sitta och rapa ut massa fula kommentarer. Så sjukt lågt. Hur orkar hon? Men sen, till den bra, väldigt bra delen. Den posetiva delen. Den hära tjejen har lagt ner tid, hon har engagerat sig, kollat igenom bilder & filmer. Verkligen LEETAT efter fel. Och lägger ner tid på att skriva kommentarer osv. Soo whuuut? Hon har tagit del, hon har visat vad hon tycker. Min tur... Jag läser kommentaren. Bryr mig inte för hon vet i stort sett ingenting! Tänk ett snäpp vidare när ni läser en så dum och dryg kommentar som exemplet. Man ska alltid se det posetiva i det negativa.

Men sen, hur ska man kunna tänka sådär när kommentaren verkligen svider?!?!  

Allt de här tror jag handlar lite om hur mycket du själv kan stå emot också... Och det är bara att träna, träna och träna på! Jag har varit med om del i mitt liv, tex min bror som omkom i en bilolycka där jag var med. HEMSKT! Asså det där är ett sjukt bra exempel på när man måste vara stark. Där kan du inte bara, neej.. pallar inte mer och sen slänger dig ut från en bro. I en sån situation måste man vara jävligt stark för att ens klara av sin vardag. Det är sjukt jobbigt, men man blir starkare utav det. Jag har erfarenhet, oturligt nog. Hästarna hjälpte mig en hel del. När jag red. Har du blivit nertyckt utav någon på en blogg/facebook/hemsida, se det posetiva i det, sen koppla bort kommentaren. ta bort kommentaren från blogg/hemsida/facebook. Radera den i huvudet. Gör något som får dig att koppla av! Rid, om det är det som får dig må bra. Ät mat om de är det dom får dig må bra. Ta ett bad om det är det som får dig att må bra. Ta nya tag när du har ork! Våga stå emot, du vet bäst själv... Inte några random ungar där ute bakom en skärm. Det är du som sitter på hästen. Dom anonyma bara iaktar en miljondel utav hur ditt ridpass såg ut. Vem vet då bäst hur passet gick, hur du red, hur hästen gick? Joo, svara du på det själv. Såklart är det du ellerhur? Likadant som att någon annan skulle säga hur det gick för dig på ett prov, när det var du som skrev det.

Asså jag vet inte riktigt hur jag ska förklara mig på ett bra sätt, för jag har ju aldrig, vad jag kommer ihåg, tagit åt mig. Jag har inte varit med om en resa där jag gradvis lärt mig att inte ta åt mig osv. Jag har bara aldrig brytt mig. Nochalant som jag är. Beror nog lite på min personlighet, jag är rätt chill. tar allt med en nypa salt. Envis, nochalant. Förlåtande och självständig. Det säger nästan sig självt att jag är den sorts person som inte tar åt sig. Med den bakgrund som jag har.

Varför jag inte tar åt mig, förblir nog lite oklart. Men det kanske har klarnat lite ändå? Jag önskar alla tjejer vore som mig i dessa situationer. Det säger jag och är stolt. Jag är stolt över att jag inte behöver bekymmra mig om jag ska få in en dum kommentar eller en bitchblick. Jag är stolt, över att jag är tillräckligt stark som många andra där ute inte är. Jag klandrar er inte för det. Men i dessa situationer, vill jag att ni ska bli liiiite mer som mig. De vore schysst. Jag tar allt med en nypa salt, chillar lite och börjar tänka på annat istället. Om ingen bryr sig om dumma kommentarer, varför ska man då fortsätta skriva dom? Ingen anledning, och det är där det problemet tar stopp tjejer och killar! Bry er inte, det är svårt. Men öva, öva öva.. Övar alla, finns tillslut inga sånna typer av kommentarer kvar! Kämpa, även fast det är svårt. Det är värt det i alla situationer.. Inte bara inom ridning!

//Emelie


Stallet tomorrow

Fredag imorgon, veckan har gått lika snabbt som vinden åker förbi. Höstlovet är snart slut vilket är jätte tråkigt, har inte hunnit med någonting känns det som. Matte och spanska prov på måndag också, känns som en bra start!

aja, imorgon blir det att åka ut till Kepsen ett tag och rida igenom honom, blir nog ett ett dressyrpass blandat med några markbommar, skall även rida igenom pogramet också då jag har som mål att klara av hela pogramet felfritt och så bra som möjligt inom en 4 veckorts tid.

Emelie kanske följer med och fotar och hjälper mig imorgon, och det hoppas vi så vi har bilder att bjuda på. Ifall hon åker med ut så skall jag försöka fixa en outfit så gått det går.



//Anna


Diss

Eskadrons nya benskydd. Ser lite för plastiga ut... Ser billiga ut, vilket dom inte är. Du får med dig dom hem för 998 kr från hööks. Måste ha en riktigt bra kvalite ifall dom ska var värda det priset!



//Emelie

Poträtt - Anna & Kepsen

Tog poträtt kort på Anna och Kepsen igår, dom blev inte så värst lyckade om man säger så haha men tar och visar upp några ändå!










//Emelie & Anna


Svar från frågestunden

Det är något fel på youtube konton, fungerar inte att ladda upp videoklippet. Men de gör inget. Då får jag ta allt här helt enkelt!

Fanny: Hur länge har du ridit?
Svar: 8,5 år om man räknar med avbråtten också, men utan dom är det väl 7 år ungefär?

:) : Har inte fattat, har du en medryttarhäst eller inte? Är rätt nykommen här på bloggen. Du lägger upp bilder på massa olika hästar...
Svar: Nej, jag har ingen medryttare för tillfället, men jag letar. Dom hästar jag lägger upp bilder på är dom jag ridit under senaste åren.

Emma johansson: Hur länge har du och anna kännt varandra? verkar stå rätt nära varandra? :)
Svar: Ah det gör vi! vi har kännt varadra i lite mer än 9 år. Snart 10 skulle jag tro.



Anonym: vart bor du?
Svar: I göteborg på hisingen, mer tänker jag inte säga.

Viktoria: vad gillar du för slags hästar, asså i tempramentet? jättebra blogg faktiskt!
Svar: kan börja med att säga tack! jaa, asså i vanligt temprament. Helst rätt sällskaplig och "tillgiven", en som gillar att gosa och sånt. Men ska inte vara för "på" heller! Respektera mig ändå liksom. I ridtemprament: lagom pigg & framåt. Arbetsvillig och posetiv, samt stabil och lugn. Den får gärna gilla att hoppa och vara känslig, eller aah (iallfall inte skänkeldöv eller tappat känslen i munnen) 

Anonym: Hur många läsare har ni?
Svar: Runt 100, men var fler förr.. :(



Ponnygalen: Vad har du för utrustning hemma, asså verkligen allt möjligt till dig och hästen!?! typ riskor, täcke, allt du kan tänka dig.. vad har du för något? :D
Svar:

Till häst :
*schabrak
*grimma
*grimskaft
*lindor
*pannband
*nosludd/nackludd
*flicetäcke

Till ryttare:
*ridskor
*ridstövlar
*ridstrumpor
*ridbyxor
*ridtröja/t-shirt
*ridjacka
*hjälm
*väst (för liten, räknas det ändå?)
*rycktlåda

De var nog det mesta, har nog glömt något.

Anonym: kolla min blogg + länk då.
Svar: Kollade.

Emilia: Vart vill du komma med ridningen? vad har du för mål?
Svar: Så långt som det går såklart. Ett "mål" är väl att komma ut på tävling. Ha roligt och utvecklas!

 

Ebba: vad behöver du öva på inom ridningen?
Svar: framförallt att alltid rida med alla hjälper, vikt, skänklar och händer. Ibland tappar jag benen om man säger så och rider främst med tyglarna. Väldigt NEGATIVT!!

Sandra: har du någon kille? XD 
Svar: Nej, jag är singel! ^^ 

Felicia: kan du inte visa upp några klädesplagg du har till vardag, typ som outfits till vardagar? Skulle vara roligt att se!
Svar: Här nedan hittar du 3 stycken outfit, för mer bilder och outfits, kan du kolla in på min "vardagsblogg", den hittar du HÄÄÄÄÄÄÄR!



Apan från king kong: har du någonsin tagit åt dig av en kommentar?
Svar: Om du syftar på dom "taskiga"? Ärligt talat, nej. Svårt att tro men så är det faktiskt, och jag ljuger inte. Konstigt nog. Jag respekterar det andra folk säger till mig, och lyssnar. Men oftast skiter jag i det, seriöst. Jag går min egna väg, med mina egna tankar. Och inget kan stoppa mig. så nej, inte en enda gång har jag tagit åt mig. Enda gångerna jag tar åt mig trots elaka saker är ifall mina nära vänner eller någon i familjen säger något. True story!  

De va alla frågor! :)

//Emelie




Min favorit


Ridbyxorna - röda  -horselife. De är ett av mina bästa köp inom ridbyxor, de är bekväma och sitter jätte bra, rekomenderar de starkt!

//Anna

Fail

Bjuder på några fail från senaste gångerna i dragonstallet tillsammans med Anna! Ni får lov att skratta, jag lovar.






//Emelie & Anna


Frågestund?

Eftersom jag är rätt "ny" här på bloggen, och allt är strul, komplicerat osv förstår jag om ni inte riktigt har hängt med i svängarna. Tänkte starta en kort frågestund, pågående tills i eftermiddag/kväll. Ni får fråga vad som helst. Jag svarar på alla frågor! Troligen i ett videoinlägg ;)

//Emelie

 

Gud va gosig!

Anna & jag släppte ihop Kepsen & Teddy i padocken igår när vi var i stallet. Dom trivdes bra tillsammans under stunden vi var där. Iallafall, det ska bli Kepsen nya hagkompis. Den hästen heter teddy som jag nämde, en jättesöt polle som dessutom är en fjording! Knäppte några kort på dom, söta som dom är!





//Emelie


Vinnaren är utsedd!



Var det du som vann? Kolla videon!!

//Emelie & Anna

Dressyrpasset

Hej!

Bilder har ni sett men ni har inte hört hur passet har gått. Det gick faktisk bra, han skötte sig bra och var fin idag. Lite bråkig vissa stunder, red igenom ett dressyrpogram som Emelie hade med sig, det inte så bra i början då jag inte kom ihåg banan och red fel och hade fel gångart vid vissa tillfällen. Ibörjan så var han stel och trampade inte under sig ordentligt men det blev bättre sen med lite lösgörande.

Lite missnöjd med mina vägar, hälen och mina händer. Men det kan inte alltid gå perfekt. Men nöjd är jag iallafall, både jag och Emelie skratta när Kepsen fick rå flipp och studsa omkring och kasta sig åt alla håll och kanter. Blev tyvärrr ingen film när jag red igenom hela pogramet, kameran blev full, men några klipp har vi allt.

Fler bilder och filmer kommer senare!

En bild från dagen ↓



//Anna

Bilder - Del 1


















//Emelie & Anna

Bilder - del 2









//Anna & Emelie


Dagens outfit



Kepsen
- schabrak från horseshow.
- Lindor, GG från myone.
- Sadel från börjes.
- Träns från okänd.

Anna
- Tjocktröja från Cubus.
- Ridbyxor - horselife.
- Strumpor - Kingsland.
- Ridskor - Börjes.
- Hjälm - ullared.

//Anna


Vad väljer ni?

Hoppsadel eller dressyrsadel att rida i till vardags?



vs



//Emelie & Anna

En snabb hälsning

Säsmt väder ute idag, känner mig lite nere. Ska fota, ska träffa kompisar, ska leva, ska orka, ska göra.. Hur ska jag hinna?

Sak samma, jag tar dagen som den kommer. Everything happends for a reason.

Nu ska jag klä på mig, gå ut med min fina vovve sen göra mig i ordning inför en dag i stallet med Anna, de blir nog bra ändå? Bjuder på en massa inlägg sen, glöm inte att kolla in senare under dagen!

//Emelie

Tagga morgondagen + ohästig bild.



Imorgon hänger jag med Anna ut och fotar när hon rider. Det kommer bli så bra. Vi har lite planerat och om allt går som det skall kommer vi ha mycket att bjuda på här i bloggen under kommande dagarna!

Ska bland annat fota ridpasset, lite poträtt och sådant smaskgt. Vill att imorgon ska bli idag snart. Så jag får nog ta och gå opch läga mig snart. På bra fotohumör just nu hihi!

Ha en bra natt, så hörs vi imorgon med en massa inlägg!

//Emelie

Några saker ni inte visste om mig!


(Ferdinand & jag försommaren 2011)

1. Jag klickar ALLTID på spara och publicera två gånger.

2. Jag är vill att en jävligt snygg kille ska flytta in i granhuset, smasken säger jag bara. Hur nice hade inte det varit liksom?

3. Jag vill ha en hoppletion nu. Hoppa högt, sammarbeta med hästen. Göra framgång och ha väldigt kul. Gud va fint det hade suttit denna tisdags kväll! Känna den kraftiga galoppen innan hindret under min kropp, sväva fram genom vinden. (jag borde bli poet) 

4. Jag har gjort något olagligt idag...

5. Jag har slängt av mig från en häst i "full" galopp bara för att jag ville att den skulle stanna, haha...

//Emelie

Finn tre fel

Vi kör lite annorlunda, eftersom vi är så speciella. Istället för fem kör vi på tre, enklare för er och enklare för oss!! två flugor i en smäll. Vadå smart tänkt? kepsen får stå för vår första finn tre fel.

Den översta är den rätta och den undre är den med felen.



hittar du dom?

//Emelie


ÅSIKTSINLÄGG - HÄST

Inom ridning, ungefär.

Jag stör mig otroligt på folk som inte kan glädjas åt andras framgångar inom ridning. Speciellt inom hästvärlden vet jag väldigt många som har svårt för det, och vi är nog den delen av befolkningen som har svårast för det, vi har vårt egna ekipage och vill bli bäst, inte att någon annan ska bli det. Ridning är enskillt, de flesta glädjs så väldigt mycket åt sina egna framgångar men inte till andras. Tragiskt.  

Skapas bara dålig stämnnig utav sånna tankar och man är rätt ut sagt rätt självisk! 

Jag kan erkänna att jag hade svårt för det ett tag när jag va lite mindre. Men det är väl en sak många växer ifrån (INTE ALLA, vet vuxna också) Man trycker helt enkelt ner folk, och tror att man själv blir bättre för det? Asså jag är inte så bra på att förklara och få fram det jag vill ha sagt men aa. 

Att glädjas åt andra är något alla borde ta del av, jag tror att fler folk hade våvgat visa upp sig själva, sin ridning osv. För folk är rädda att visa, folk vågar inte stå upp för allt. Lyfter man fram det bra hos varje ekipage blir man lycklig, man får ett bättre självförtroende och man kan tillsammans med andra ridintresserade ta hjälp, förbättra det mindre bra och stärka & bli ännu bättre på det man redan är bra på!

Varför inte hjälpa istället för att försämra? Va inte så jävla själviska, lyft fram det bra hos folk, alla blir glada utav det! De kan jag garantera! 

Allt för mig denna gången! ;)

//Emelie
   

hoppas, hoppas!

Hej!

Fick ett sms från Jaana som undra om jag kunde ta kepsen imorgon istället för på söndag, självklart kunde jag göra det. Så imorgon blir det en tur till stallet, skall försöka få med någon som kan fota och även filma en snutt.
Så har några att snacka med! Skall även försöka fixa en outfit inför imorgon ifall någon följer med och fotar!

 

//Anna

Dagens fråga

Hej!

Klickade nyss in på bloggen och där väntade massa nya kommentarer. Det är värkligen jätte roligt att ni kommenterar vid varje inlägg! Nu det senaste har vi fått in minst 1 kommentar på varje inlägg!

Tänkte svara på en av dessa frågor nu:

Fråga: Varför rider du med hackamore?

Svar: För ett tag sen så fick Kepsen ett sår på tungan, troligtvis från björnbärsbuskarna de hade i hagen.. Så han fick gå med hack ett tag och jag har helt enkelt inte bytt och trivs jätte bra med hack vilket Kepsen också gör. Jaana har inte sagt att jag skall byta heller för den delen och vill i stort sätt inte byta. Kepsen går mycket bätte med det här. Visst det blir ganska jobbigt på uteritterna då han drar jätte mycket så man får verkligen jobba jätte mycket med rösten, vikten och även ta och lätta. Men det är jätte bra träning för både mig och Kepsen.


// Anna

Problem

Har försökt att ladda upp videon om vinnaren ett bra tag nu, i stortsett sen jag vakna. Det funkar inte att ladda upp den så vi får försöka fixa det på något annat sätt. Så ni får vänta ett tag till, men vi skall försöka fixa det den här veckan iallafall!

//Anna


RSS 2.0