Letar vidare!

Eftersom det inte blev något med Tokan letar jag vidare efter en medryttarhäst. Hittat en intressant D-ponny men har inte riktigt fått reda på hur långt bort med buss den ligger från centrum. Är det inte allt för långt borta åker jag och provrider och hoppas på att det ska fungera mellan mig och hästen!

Känner att mitt fucking liv inte kan bli sämre än vad det är nu, jag ser inga medgångar och jag har inte haft tur i  något, någon gång de senaste åren. Det enda ljusa i mitt liv de senaste 5 åren är mina underbara vänner, det andra har varit skit och mitt liv är inte speciellt på topp nu, mår skit (förkyld)

Nu ska jag fan lämna alla dessa motgångar, alla dåliga dagar och min otur bakom mig, jag satsar, jag hoppas, jag vill och tror att nuuu. Nu är vändpunkten i mitt liv! Fuck life om allt skiter sig ännu mer. Nu ska jag bannemig hitta en häst att rida!! Ska leta dag och natt... haha!

Dålig uppdatering pga att jag är sjuk och dessutom att jag helt enkelt inte har något att blogga om...

Ha de!

Nu ska jag gå och leta efter tur.

//Emelie

Stallet!

Nu är jag hemma efter någon timma i skolan. Lite onödigt men behöver närvaron får ju inte vara helt rött på min översikt. Väntar nu på att pappa ska komma och han kommer väll vilken sekund som helst. Blir att åka till stallet, visa pappa vart alla saker ligger och sen får han börja att lasta in alla saker i bilen så går jag och fixar mina egna saker så länge, som alla kläder, schabrak väst osv.

Tror nog att 1 runda räcker om spånbalarna går in i bilen, annars blir det kanske två runder. Som jag berätta tidigare så rider vi det hästarna när allt är klart, hoppas att det blir det så snabbt som möjligt så jag hinner göra klart min engelska analys. Glömde av att den skulle in imorgon, oups..



// Anna


Vi kör en sån här

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

1- Min favorithäst



// Anna

Fördelar och nackdelar

Hej!!

Hemma och sitter och tänker på vintern, både för och nackdelar om det. Det enda som jag gillar på vintern är att t.ex åka ut till stallet en vinterdag när det nyss har snöat och ingen har trampat upp och det är tjock snö som häner på träden och man skrittar ut en tur barbacka men sin tjocka vinterjacka. Eller galoppera på ett fält med hög snö. Tänk er vilka fina bilder.

Nu till nackdelarna. Det går knappt att rida på vintern om man inte har manege. Ridvägarna blir hårda och hala, det går bara att rida där ifall det har kommit ny snö och broddar är ju absolut ett måste. Paddocken fryser och samma där, går att rida där ett fåtal gånger när det kommit ny snö. Det är kallt och man fryser rumpan av sig. Jag är en person som fryser hela tiden. Det finns nog inga skor eller vantar som kan hålla mig varm. Fryser oavsett vad. Nu har jag iallafall köpt en dunjacka att ha i stallet, men det är oftast inte kroppen som jag fryser, utan fötter och fingrar. Vantar ska inhandlas och skor har jag ignen aning om. De ridskorna jag har nu kommer jag ju dö i. Så kanske blir att åka till hööks och köpa et par kängor, en halsduk ska inhandlas också, men frågan är. Hur skall jag kunna köpa allt det här när jag inte har mina pengar och mina föräldrar inte vill betala det? Får redan mitt barnbidrag, de betalar ridlägret, och hästarna varje månad. Den här månaden är helt körd, eller ah oktober månad är helt körd. Ska få min månadspeng den första och fick den lite tidigare den här månaden och har bara 200 kr kvar!! från 1000 eller ah 700 den här månaden till 200 och månaden har inte ens börjat. Duktigt Anna duktigt. Så det är bara att spara pengar och snåla som bara den.

Det här ska inhandlas till vintern.


en mössa, inte den här men en liknande



pannband, inte från kingsland, det var det första som kom upp på google.

// Anna


flytten

Hej!!

Dålig uppdatering igår. Háde ingen tid till datorn alls igår och när jag väl hade datorn så hade jag annat för mig och orkade inte blogga. Har inga ideer alls typ.

Imorgon kommer det massa bilder! Imorgon kommer jag bara vara i skolan någon timma eller två och sen åker jag till stallet med pappa. Måste tömma mitt skåp, hjälpa till med att köra resten av sakerna till det nya stallet. Och när vi är klara gör vi oss klara för flytten. Jaana kommer köra spike och jag kommer rida Kepsen till det nya stallet. Kommer bli väldigt roligt, dessutom så ska det inte regna! Typ överlycklig. Varje gång något planeras in så är det alltid halt häst, sko av eller skit dåligt väder.

Så kommer fota många bilder på det nya stallet. Kommer vara där hela helgen och fixa till allt så vi får ordning på alla saker. Är inte lite saker vi har med oss hehhe.

// Anna


Svar på frågestunden, del 1

Anonym
Hur många dagar i veckan skall du ha tokan, och vilka dagar?

Svar: Jag ska tyvärr inte ha henne, ägaren letade efter någon som kunde ta tokan fler dagar i veckan än vad jag kunde, i mitt fal 3 dagar.

Anonym
Varför flyttar ni? trodde ni trivdes på huke?

Svar: Jag trivdes jättebra till en början men det har blivit lite "långtråkigt" att stå i samma stall under en så lång period.. Vi flyttar för att få variation, och också en del andra saker..

Amanda
HUr lärde ni känna varandra?
Varför får inte kepsen någon frukost?
Vad brukar ni göra när ni inte är med hästarna, och svara inte kompisar, ganska självklart om man inte har läxor. Liksom, vad brukar du och dina kompisar göra?

Svar: Vi lärde känna vaarandra genom dagis/fritids. Kepsens hage får frukost nu.
Det beror helt på årstid - typ på sommarn är det bad och sol som gäller. vintern är det film och mys och sånt liksom. Men allsidigt? Vi brukar träffa folk, chilla på livet, gå i stan gör vi en del, "åker runt", leker på gungor, använder barbiedockor och låtsas vara dom, eftersom vi inte kan vara the plastic´s on real ;)

Elvira
Heeeeeeej!!!

Är ni villiga att träffa era läsare, får man komma fram på stan och hälsa? ahaha!

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR ER BLOGG!

// Elvira!!! <3<33333

Svar: Ja, såklart ni får komma fram och hälsa om ni vill, vi bits inte! De är roligt!

Anonym
Emelie, vad har du för kamera!?

Svar: En canon 1000D



Isabelle
Varför har ni inte startat med veckans team...? :)

Svar: Det har iv gjort, kolla under kategori - veckans team. Det har dock inte anmält sig många än så ni får gärna skicka in bidrag till vår hotmail - [email protected]

Ella
Ska ni tävla med Kepsen eller Tokan någon gång i framtiden? :)

Svar: Vi båda vill tävla i framtiden. Men frågan är om det blir med nuvarande medryttarhästar. Emelie ska inte fortsätta på Tokan och Anna vill gärna ut och tävla. men just nu finns inte riktigt dom möjligheterna.

Hoppryttareeen
Vad gillar ni mest att göra på hästryggen? ;) Hoppa, dressyr, rida ut, gymkana, voltige? vad är liksom det roligaste som finns? mohäähähäh! :D :D :D

Svar: Jag (Emelie) gillar nog främst att hoppa, på gräsbana hihi, eller simma med hästen.. Fast allt är roligt, kan inte direkt säga att något är mycket roligare än det andra, för är allsidig och gillar allt inom ridning... Det tråkigste är nog, neej asså allt beror på vad man känner att göra just för dagen... Men dressyr är inte min favvo iallafall.





Jag (Anna) tycker det är rolligast att hoppa. Har alltid älskat att hoppa och har aldrig vart rädd för någon speciell höjd. Blir bara lite osäker när det blir högre än 1 m då jag inte hoppar ofta. Hoppas på att kunna hoppa lite mer men just nu ser det inte ut så. Dressyr är också kul om hästem vill sammarbeta. Men nog inte det som står högst på listan. En annan gren som jag tycker är väldigt roligt är voltige, man måste ha riktigt bra balans och vara smidig och det finns olika sätt att stå på hästen. Gillar nog det mesta när det gäller hästryggen. Gymkhana är nog också roligt, fast har nog inte haft riktig gymkhana någon gång. Ska ta och testa det på Kepsen någon dag!
Indra
Går ni på gymnasium eller i grundskolan, isåfall vad ska ni söka till? :)

Svar: Nej, båda går i sista året i grundskolan dvs 9an, till och med i samma klass. Söka till? hmmm, asså det blir bara svårare och svårare att välja nu tycker vi, efter samtalen med syon blir allt krångligare och aa.. Men vi båda är intresserade över att gå hästhållning. Och jag (Emelie) funderar en hel del på teknik - arsitektur, älskar att göra ritningar och sånt, designa och blablabla... Dessutom är den linjen högskoleförberedande vilket bara bådar gott ;)

Anonym
Hur långa är ni? Och vilken häststorlek föredrar ni att rida?

Svar: Emelie - 160 cm. Anna - 171 - 173 cm

Svar: Jag (Emelie)´föredrar nog främst att rida maxad D. Trvis väldigt bra på den storleken, kan nå om och rida ordentliget men känner mig inte heller förstor. Så Maxad D. Liten häst fungerar ju också, om den inte har ett allt för stort steg ahaha!

Jag (Anna)  gillar ingen speciell storlek, eller iallafall inte över 170. Men gillar verkligen att rida maxad D eller liten häst upp till 160 som Kepsen är. Jag når runt och kan arbeta ordentligt. Men jag måste erkänna att det är riktigt roligt att rida b-ponny också hahhaha!

Hur ser en vanlig morgon ut för er? :D !! Kraaaaaaaaaaaaaaam
!

Svar:
Emelie - Jag går upp kvart i sju, klär på mig kläder och går sedan ner och äter frukost, dagens viktigaste mål! Sen borstar jag tänderna och sminkar mig, kollar på vädret(HAHAHAHA) Sen tar jag på mig ytterkläder och går ut med hunden. Det är allt jag gör innan jag åker till skolan, fast ordningen kan se lite olika ut beroende på hur trött jag är på morgonen hehe..

Anna - Blir väckt kvart över 7, ligger kvar tills 5 i halv ungefär och sedan går jag upp och äter pannkakan som mamma har lagt fram. Sminkar och fixar mig, borstar tänderna och går till skolan vad 8a! Ungefär så ser min morgon ut varje dag hahhaa!

Matilda
Kissar ni på morgonen? Hahaha, lite konstig fråga men det sägs att man rider bättre då, kan koncentrera sig och sånt bättre ;))) hehe...

Svar: Hahahahhaha? Konstig fråga... Det har vi aldrig hört förut, lite förvånande och låter inte speciellt trovärdigt men jaa, de gör vi väll, beror väl lite på om man är kissnöööödig eller inte också.

Det var första delen, nästa del svarar vi i en video ;) Kommer upp när tillräckligt många nya frågor ramlat in! :)

// Anna och Emelie


fb nästa gosing!!!



// Emelie

Angående veckans team!

Hej!

Vi vill bara påpeka att det inte är okej att ta andras bilder och skicka in och låtsas vara de. Vi kan faktiskt bli anmälda ifall det går riktigt fel. Amanda som blev veckans team skickade inte in den här bilden och hela texten var en hel lögn, nästan ingenting stämde, haha.

Sån tur var så tog hon inte illa upp utan ville bara att vi skulle skriva att det inte var hon. Men kom ihåg nu, det är inte okej att ni skickar in bilder på andra.. Men visst var Amanda och hennes ponny riktigt fina ändå? Skulle lätt vilja ha hennes ponnt, grymt fiin!

// Anna och Emelie

Veckans team - v 39.



Med motiveringen:

Hej!
Jag heter Amanda och det här är min ponny daylight. Jag har haft henne i snart 3 år och vi är ett riktigt bra team, om jag ska erkänna! Vi har gått från ingenting till allt... från en början hade vi den känslan i ridningen som ingen ryttare vill ha, men vi klättra upp för stegen, i med och motgångar, jag och daylight har utvecklas enormt både på hopp och dressyrbanorna. Hon ställer alltid upp och hoppar i alla lägen, räddar mig när jag rider fel och vill alltid lära sig och har en enorm potencial att nå toppen!!!!! Just nu tävlar vi LA i både hopp och dressyr och båda vill tävla högre, vi satsar alltid 100 %

Kram Amanda!


Riktigt fint ekipage!

//Anna & Emelie

Frågestund!

Nu startar vi en frågestundFråga vad ni vill, vi svarar på allt. Om de inte är allt för personliga!


// Anna & Emelie


Gårdagens ridpass!

Gårdagens ridpass var lyckad! Red ut med Daniella och Maja och det gick riktigt bra. Kepsen lyssnade bra. Pigg och framåt. Mest skritt men blev lite galopp på hemvägen. Kepsen taggade verkligen till men det var bara att göra en halvhalt. Han kändes verkligen jätte fin. När Jaana var i stallet på morgonen hade han vart lite svullen. Han var liiite svullen när jag kolla han också. Så tog på lite blue lotion efter ridningen.

Glömde helt av att fota så tyvärr blev det inga bilder.



// Anna


Information

Hej!

Emelie bad mig göra en kort information om mig nu när vi har fått massa nya läsare och även skaffat en kategori där all information ska ligga, så nu kör vi!

Jag heter Anna Pallin och är 15 år. Lever mitt liv tillsammans med mina vänner, familj och två dagar i veckan lägger jag min tid tillsammans med min medryttarhäst Kepsen. Han är ett varmblod på 21 år ( tror jag ) men är väldigt pigg och har fin kropp för att vara så gammal. På bloggen kommer man få läsa om mig och min utveckling med Kepsen. Kanske lite träningar om man lyckas hitta en och inte slösar bort alla pengar på annat, så som mat. Ni behöver inte tro mig men jag ÄLSKAR mat! Min stora passion. Smal men älskar mat? hur går det ihop?

 

Om man träffar mig så tror man mig inte. Men mina vänner vet och tror de tycker att det är ganska jobbigt eftersom att jag är hungrig nästan hela tiden och tjatar om mat stup i ett. Ganska lyx att kunna äta hur mycket jag vill men ändå inte gå upp något. Aja, nu ska vi inte snacka om mina matproblem.

Kepsen och jag rider mest dressyr men det blir även en del uteritter. Jag själv är mer en hoppryttare, men då Kepsen inte kan hoppa så ofta så får vi lägga det åt sidan. Kepsen har haft en senskada som kom tillbaka förra sommaren som gick från och till och det var en jobbig period för både mig och Kepsen ägare då han mest fick stå. Men nu är vi igång igen och jag har lyckats hoppa med han två gånger. Det gick hur dåligt som helst och vill inte snacka om det, fick inget bra tempo eller något och vi bedömde avståndet fel och skit. Platt pankaka allt ihoppa!

Känner att det inte blev en så kort information ändå..



// Anna


alla andra gör det

Hej!!

Sitter och har skiiit tråkigt så får väll passa på att göra det som alla andra gör när de har tråkigt.

Hästarna ~

Första hästen du red var: Ingen aning, antagligen på någon knatteridning eller slottskogen?..
Hur många älsklingshästar har du haft:Flera
Vad hette den/dom hästen/hästarna?: Älsklings häst och älsklings häst, man hade ju några favoriter på ridskolan och orkar inte nämna de. Men just nu är det såklart Kepsen.

~ Utrustning ~
Hur många…

ridbyxor har du: vet inte, har massa men typ bara 5 som passar, dags att inhandla!
hjälmar har du: 2, använder dock bara 1 av dom.
spön har du: 1
ridvästar har du: 1
ridskor har du: 1, hehhee...
ridstövlar har du:0 par.
grimmor har du: 2, en utav dom tillsammans med Emelie, den ska säljas.
täcken har du: Hade ett som jag gav till Nina.
Vilken färg var dina första ridbyxor: Gula hahahhaha! 
Vilka färger har dina nuvarande: Alla olika färger
Vilken färg var din första grimma: Kommer inte ihåg..

~ Vad har du gjort inom ridningen ~

Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piafferat [ ]
Passage [ ]
Töltat [x]
Hoppat utomhus [x]
Badat med häst [x]
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige [x]
Suttit på en häst som skenat [x]
Tappat kontrollen över hästen helt [/]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram []
Tävlat i hoppning [x]
Tävlat i dressyr []
Tävlat i fälttävlan []
Tävlat i någon annan kategori []

 



~ Hästraser ~
Jag har ridit…

en fjording [x]
ett arabiskt fullblod [x]
en korsning [x]
en welsh [x]
en tinker []
en shire [x]
ett engelskt fullblod [ ]
en connemara [x]
en dartmoor [ ]
en islandshäst [x]
en shetlandsponny [x]

 

~ Din ridning ~

Rider du på ridskola: Har gjort
Isåfall, hur många gånger i veckan: Red 1 gång i veckan då.
Har du medryttarhäst/ponny:Ja
Isåfall, hur många gånger i veckan: 2
Har du häst/ponny på foder: -
Hur ofta rider du honom/henne isåfall: -
Har du medryttare på honom/henne: -
Har du egen häst: nej, men vill ha.  
Hur ofta rider du honom/henne: -
Har du medryttare på honom/henne: -
Har du tävlat med någon av dessa hästar: Nej.


~ Dina avramlingar ~

Hur många gånger har du ramlat av: 6-7?
När och på vilken häst ramlade du av på första gången?: Saga.
Har du ramlat av och skadat dig allvarligt? Hur?: nej, men nära, ramlade av i leran och fick två hovar på varsin sida av huvudet.
Brukar du skratta eller gråta när du ramlar av?: Förvånad först och sen skrattar jag. Grät första gången jag ramla av men vet inte varför. Gjorde inte ont och det gick snabbt så hann inte tänke hehe..
~ Upplevelser till häst ~

Har du ridit långritt med övernattning?: neej
Har du ridit långritt med fika?: Om man räknar med att rida till en golfbana och köpa glass så ja.
Har du ridit islandshästar på turridning?: Nej
Har du gått på ridläger?: Såklart!
Har du ridit utomlands?: Ohjaa! Varje gång när jag åker till Thailand!
Isåfall, vart någonstans: - Thailand
Och hur var dom hästarna/hästen, och hur var stället: små pigga skruttar.

uppdatering från min sida på bloggen, lite bilder från när jag rider på stranden, även en video kommer upp lite senare ! http://heztryttare.blogg.se/
unghästen jag red i thailand, riktigt mysig men jätte tittig och kolla på allt, rädd för sitt egna bajs också..

// Anna


Maffiiiig










//Emelie

När man har tråkigt!

~ Hästarna ~

Första hästen du red var: Någon random på kättilsröd 4h gård.
Hur gammal var du när du red för första gången: 2/3 år. På ridskola - 7 år.
Hur många älsklingshästar har du haft: vet inte riktigt, har faktiskt inte haft någon riktig älsklingshäst ;)
Vad hette den/dom hästen/hästarna?: -

~ Utrustning ~
Hur många…

ridbyxor har du: 7 typ.
hjälmar har du: 2, använder dock bara 1 av dom.
spön har du: 0.
ridvästar har du: 0, men letar haha!
ridskor har du: 3, hehhee...
ridstövlar har du: 1 par.
grimmor har du: 2, en utav dom tillsammans med Anna, den ska säljas.
täcken har du: 2, flece.
Vilken färg var dina första ridbyxor: Mörkblåa.
Vilka färger har dina nuvarande: Svarta, Blåa, grönrutiga, begiea, gråa och någon mer hehe...
Vilken färg var din första grimma: Kommer inte ihåg..

~ Vad har du gjort inom ridningen ~

Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piafferat [ ]
Passage [ ]
Töltat [x]
Hoppat utomhus [x]
Badat med häst [x]
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige [x]
Suttit på en häst som skenat [/]
Tappat kontrollen över hästen helt [/]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram []
Tävlat i hoppning [x]
Tävlat i dressyr []
Tävlat i fälttävlan []
Tävlat i någon annan kategori []

 


Jag och Tea hoppar...

~ Hästraser ~
Jag har ridit…

en fjording [x]
ett arabiskt fullblod []
en korsning [x]
en welsh [x]
en tinker []
en shire []
ett engelskt fullblod [ ]
en connemara [x] tror jag..
en dartmoor [ ]
en islandshäst [x]
en shetlandsponny []

 

~ Din ridning ~

Rider du på ridskola: Har gjort
Isåfall, hur många gånger i veckan: Red 1 gång i veckan då.
Har du medryttarhäst/ponny:Ja
Isåfall, hur många gånger i veckan: 2-3 dagar.
Har du häst/ponny på foder: -
Hur ofta rider du honom/henne isåfall: -
Har du medryttare på honom/henne: -
Har du egen häst: nej, men vill ha!
Hur ofta rider du honom/henne: -
Har du medryttare på honom/henne: -
Har du tävlat med någon av dessa hästar: Nej, men vill hihi!


~ Dina avramlingar ~

Hur många gånger har du ramlat av: 6 gånger?
När och på vilken häst ramlade du av på första gången?: Moonye.
Har du ramlat av och skadat dig allvarligt? Hur?: Neej, fast har ramlat av så att min armbåge som var skadad blev fixad, lite bakvänt om man sägerså... tvärtom tll frågan haha..
Brukar du skratta eller gråta när du ramlar av?: Det beror på, har gjort båda.

 

~ Upplevelser till häst ~

Har du ridit långritt med övernattning?: neej
Har du ridit långritt med fika?: Jaa, och dessutom på islandshäst ^^ 
Har du ridit islandshästar på turridning?: jaap
Har du gått på ridläger?: Såklart!
Har du ridit utomlands?: Nej, har aldrig varit utomlands mer än en gång när jag var liten... sad face!
Isåfall, vart någonstans: - 
Och hur var dom hästarna/hästen, och hur var stället: -

//Emelie


Del två hoppning!

Alla hinder låg mellan 100 cm - 120 cm med undantag för några hinder på 90 cm.



















//Emelie

Aj?

Hihhihi, söt liten häst vägrade framför hindret, eller aaa... i hindret rättare sagt, såg ut att göra lite ont...





Lyckaaat!

//Emelie

Bohuskuppen!

Hölls på bulycke, och vi var såklart där! Träffade Rebecca, och var med henne en stor del av tiden. Och sen fotade jag & Anna såklart en hel del, främst på framridningen men också en del på banan. Tänkte bjuda på några!

Alla hinder låg på 100 cm - 120 cm, med undantag på några kort där dom låg på 90 cm.











De två sista var stanna & hoppa hopp haha ;)

En del två kommer ut senare, ikväll runt 21.00 :D

//Emelie

Stallet nästa

Hej!

Ska snart begära mig ut till stallet och ta en tur ute på slingorna. Hoppas verkligen att han inte hller på att dumma sig för det orkar jag inte med idag. Har lite bråttom idag, just därför jag åker ut snart. Ska hinna fixa allt och dessutom släppa in hästarna innan 4, eller ska släppa in vid 4. Senare ikväll blir det kalas hos kusinen hehe. Goda cupcakes väntar på mig.

Inget bloggande igår då jag var väldigt nere.. sånt är livet.
Här kommer en bild på dagens outfit på mig! Bjuder, älskar mina miner!





Linne - Lindex
Ridbyxor - BAck to Back
Ridstrumpor - Kingsland
Munktröja som jag sedan kommer ha på mig kommer från cubus.
Nästan osminkad och söt!

//Anna

Lite dåliga mobilbilder på Tokan!










Ska redigera dom sen, tråkig grå färg på alla haha!

//Emelie

En läsarfråga....

Vad är det för tunn hjälptygel som hänger runt halsen & bringan på hästen?

Angående denna bild.


Svar: Det är en halsförlängare(låter verkligen inte rätt, dom borde döpt "hjälptygeln" till något annat!), som är ihopknäppt där eftersom jag inte använde den hela passet, red bara med den när hon var som jobbigast med huvudet... Ett smart ställe att sätta fast den faktiskt!

//Emelie

Emelie ( & Tokan)

Tänkte presentera mig eftersom jag är relativt ny här ändå... Alla har nog hört talas om mig men vet inte kanske inte riktigt vem jag är?

Kan börja såhär :

Jag heter Emelie Jennifer Maria Karlsson. Jag är född 1996, den 23 juli i Göteborg. Bor för nuvarande hemma hos min pappa heltid, och besöker min mamma en helg i månaden, dvs att mina föräldar är skilda. Jag älskar att fota, de gör jag med min canon 1000d, tillsammans med mina två objektiv. Ridning är såklart en stor hobby som ligger mig varmt om hjärtat.





Jag började rida när jag var runt 7 år om jag har rätt, (ingen koll alls) på Alleby ridklubb, där gick jag ett år på ett ungefär innan jag ramlade av, liten som jag var, va jag för feg för att fortsätta rida. Dock tyckte jag inte ridskolan var den bästa heller... Men efter ett års uppehåll började jag igen, fast på bulycke ryttarförening. Där red jag ett bra tag, började dock lite sent in på terminerna pga pengabrist och sånt....

Men kände tillslut att jag inte lärde mig något, dessutom tyckte jag inte det var kul längre, så jag blev medryttare på en D - ponny som hette Svante, honom red jag några månader innan jag började på Ferdinand, hästen som jag red över 1, 5 år. Nu i sommras slutade jag på honom pga att han flyttade för långt bort, och har precis funnit en ny häst vid namn Tokan.

Dock är det inte säkert om jag får behålla henne eller inte med det hoppas jag!

Tokan är ett halvblod på 160 cm i manke. Hon är en fux, med vit bläs och tre vita halvstrumpor. Hon är 12 år och har varit avelssto i yngre dar. Hon är snäll i hantering och ridning... Dock väldigt envis. Tokan har ett stort luftigt steg.. Gått träningar med hinder på 110 cm hemma, och tävlat 80 - 90 det senaste. I dressyr är hon utbildad till LB vad jag kommer ihåg.





det gick så snabbt

Nu finns inte min underbara kanin här på jorden längre. Imorse var han här men nu är han borta. Gråter floder nu när jag skriver det här. Vissa kanske bara tänker, gud det var bara en Kanin, men en kanin som har vart med oss flera år. Sen han var en liten kanin unge och sedan jag var en lite plutt. Vet att det är bäst för han men jag kan inte acceptera att han är borta. Det går bara inte. Älskade kanin, kommer alltid att sakna dig och jag kommer alltid att minnas dig. Du kommer aldrig försvinna från mina tankar.
Kan inte förstå att under skoldagen var jag glad och hade roligt medans du blev upphämtat och åkte till vetrinären och fick en spruta. Du visste inte vad som hände eller något. Du uppskaddade det säkert men jag fick aldrig säga farväl!
Älskar dig stampe ♥

Hittat en hemlös kanin som behöver hem snarast! Tror det är en löven hane. Vet inte ålder men ser inte så gammal ut. Typ orange färgad! Kommentera eller skicka ett mejl till heztryttare@hotmail.com http://heztryttare.blogg.se/ ( stampe min kanin )

//Anna

Gårdagens outfit!

Tänkte inte på det för ens jag kollade på bilderna men jag och Tokan matchade ju faktiskt en del... Jag skulle bara haft rosa detaljer hihi...

Båda hade marinblått, och sen matchade jag av det med ljusblått! (igga min totalt ovärdeligt fula sits och såånt haha) 



Munktröjan - Ö&B hehe..
Ridbyxorna - Lantmännen (eller något sånt)
Ridstrumporna - My one.

//Emelie

näste vecka smäller det

Under hovarna. Roligt man kan ha det. Nästa vecka på Fredag så rider jag Kepsen och Jaana kör spike till det nya stallet. Kommer bli riktigt kul att flytta, fast man kommer saknar huke lite ändå. Ny miljö, nya hästar, ny omgivning ja ni fattar. Kommer bli spännande att lära sig nya saker in nytt stall. Pappa kommer även att hjälpa till att köra lite saker under fredagen, fast på förmiddagen. Kommer ta massa nya bilder på det nya stallet. Hoppas att spike och Kepsen trivs där sen vilket jag tror att de kommer göra. Kepsen kanske blir lite missnöjd, men inte för det nya stallet. Han ska nämligen få tillbaks torvmixen i boxen och inte ha sitt älskade spån. Fast det glömmer han nog ganska snabbt.

Känner att jag skriver lite onödig fakta men så blir det när man inte kommer på något annat att skriva om. Snart kommer bloggen bli fixad med ny header, ny design och nya inlägg. Emelie ska bara få klar tecken med tokan och sedan bär det av till det tokan så att jag kan fota henne. Hoppas atte det blir så snart som möjligt också!






3 bilder från i måndags :)

Ny header som ni kanske ser?

Som ni kanske fattat är den bara tillfällig, bilden på mig och tokan har ju en kvalite som inte är till duga... Men jaja... Den får vi ha tills jag fåt några bättre bilder på mig och henne hihi!

Ändå helt okej header om man bortser från bilden på mig och tokan som är kass. Enkel men helt okej liksom! Kom med er åsikt!  

//Emelie

Bilder från dagens pass på Tokan.

Bilderna är total katastof, pappa fotade och jag red henne för första gången så det ser lite tokigt ut på vissa bilder... men jag bjuder även fast jag helst inte vill visa :/





HAHAHAHAHAH!










Gulligt asså haha!



Visst är hon söt ändåå?!?!

//Emelie

Medryttare eller inte?

Hej!

Provridningen gick, njjaa. Inte bra, men inte speciellt dålig heller. Tokan (som hästen hette) var inte som jag hade förväntat mig. Hon var jättesnäll i stallet och sånt, mysig och hade en underbaar mule... Så gosig asså, höll på att dö när jag kände på den hihi!

Över till ridningen. Jag började skritta på långa tyglar, än så länge kändes det väldigt bra. Hon lunkade på i en bra men lugn tackt. Sen började jag ställa och forma henne i skritt ett bra tag innan traven vilket gick faktiskt rätt bra, hon gick rätt fint stundstal och böjde fint på nacken, fick in baken ordentligt också, men i traven blev hon rätt "dragig" i munnen när man försökte få henne i form eller liknande. Ville slippa undan arbete, men hittade knapparna tillslut och det gick rätt bra mot slutet utav traven. Hon gick väldigt fint i volt, så red rätt mycket volter, stora som små och sen även lite serpentiner trots den väldigt blöta padocken...


Här är den lilla prinsessan, bjuder på ridbilder snart!

Efter ett tag satte Sophia på halsförlängaren när Tokan höll på mycket med huvudet, så jag red lite mer med den i trav innan jag kände på galoppen. Första galoppfattningen var katastrof säger jag bara, hon typ hoppade in i galoppen, red i det svårare varvet för henne då också vilket jag inte visste. Sen provade jag galopp i andraq varvet vilket gick mycket bättre, fick en riktigt go känsla. Men måste påstå att det kändes tungt och stort att rida hennes galopp då hon tar ett rätt stort steg till skillnad från de andra hästar jag ridit.

Efter galoppen fick jag hoppa ett kryss på typ 20 cm i mitten två gånger. Andra språnget hoppade hon över båda travbommen och hindret, så det hoppet blev väldigt långt! Tror jag flög som en vante haha! Sen höjde hon till 50 cm ungefär och ändrade bommen till galoppavstånd, så hoppade jag det två/tre gånger. Gick jättebra och hon flög över hindrena som vinden hihi!

Sen red Sophia henne en stund, för att känna på henne lite. Hon tyckte att hon var lite bråkig, precis som även jag tyckte... Hon ryckte med huvudet och "drog iväg" i traven på långsidorna, man behövde verkligen korta upp henne, fast va inte så enkelt... Hon körde lite utav sitt egna race, tror hon testade mig lite hehe. 

Blev en hel roman nu kände jag hehe... Sak samma, och tack till er som läste!  

Eventuell medryttarhäst funnen!

Har hittat en intressant häst, den är 160 i manke och det är ett sto, en söt fux. Stallet ligger nära klareberg ridskola, där man kan rida i manegen! Suveräänt liksom. Pratade med ägaren i morse, och jag ska komma och provrida idaag! Kalasbra liksom, nu är jag glad, hoppas bara att jag kommer gilla hästen också hihi och att vi kommer passa tillsammans.



Dock har jag ett rätt stort problem, jag har inte hittat mina ridskor & hjälm... Kris liksom, ska höra med mamma ifall hon har dom hos sig, har hon inte det får jag troligen låna utav Anna, i nödfall...

Ska förska ta några kort idag också, och eftersom pappa ska med kanske han har tid att ta kort, det hoppas jag verkligen så jag har något att visa här sen!

//Emelie

hackamore

Hej!

Sitter hemma och pluggar lite matte vilket jag inte uppskattar, fattar inte ett skit och kollar i facit hela tiden och försöker sedan komma på en rimlig förklaring till hur man räkna ut det. Gud, fattar inte varför vi har matte när miniräknaren är uppfunnen? helt onödig uppfining.

Igår var jag faktiskt i stallet. Fick rida lille Kepsen. Skrittade runt länge i paddocken och sen red jag upp i skogen en kortis, skritt och en snutt trav där det gick. Blev så sur igår, han vände till och med i skogen och då är det inte okej. Fattar inte riktigt vad han håller på med, i söndags vände han inte och lyssnade jätte bra, kanske för att det regna men annars har han vart helt otrolig. Vänt hela tiden, backat. Gud var man blir arg. Pratat med jaana om det och vi vet inte riktigt varför han håller på så, kanske bara något han gör för att slippa arbeta? Han gjorde ju så precis när jag börja men inte så här mycket. På Lördag blir det att sätta på sig västen, hoppspö och rida ut, nu ska vi allt få ett slut på det. Inga vändningar och inte en dragig häst.

Blir dessutom att rida på hackamore, kepsen har fått sår på tungan, antagligen från björnbärsbuskarna. Han går väll hungrig i hagen och hittar inget bättre. De får tyvärr ingen frukost nu, vet inte varför men tycker att det är lite dåligt. I den hagen som Kepsen, spike, flubber, bo och någon mer häst står i finns det knappt något gräs kvar. Och ifall det fanns så finns det inte så mycket näring i det längre.


den nya hästen ( luffsen eller något )
// Anna

Bilder från i söndags







blev bara 3 bilder. Orkade inte fota.

//Anna

Irriterande

Hej!

En sak som verkligen stör mig är när människor inte kan vara sig själva och alltid ska spela någon, inte vågar berätta vad de tycker och tänker. Har nyligen fått veta vem det var som kommentera en dum kommentar på vår förra blogg, tänker inte nämna kommentaren eller vem det var. Men det roliga är att det är en vuxen person som jag känner och jag VET läser vår blogg.

Jag trodde att vuxna personer ändå skulle vara såpass mogna så de vågade visa vad de tycker och tänker, men tydligen inte. Gud vad det stör mig. Fattar inte hur svårt det är. I det här fallet kunde h*n bara komma fram till oss och säga det rakt ut istället för att sätta sig och kommentera helt anonymt. Gillade dig inte innan, kommer verkligen inte ändra åsikt nu heller..

//Anna

Dagens ridpass, i regn

Hej!

Blev ett pass ute, i regnet men sån tur var så spö regna det iallafall inte när jag red. Red ut en kortis, ville se ifall han dumma sig igen, vilket han inte gjorde idag, gick på frammåt men spände sig lite när vi kom en bit så prata lite med han och drev framåt hela tiden och berömde han. Vet inte varför han spände sig, han hörde säkert något eller bara spela lite. Red bara en kortis ute och sen tillbaka till stallet och trava runt lite i paddocken, blev bara skritt och trav idag.

Imorgon kanske jag åker ut till stallet och riden en tur med Jaana, får se var mamma säger sen om det. Är ju ledig imorgon så det är riktigt skönt!

Bilderna kommer imorgon, orkar inte ladda upp dem nu! :)

// Anna

Skit duktig!

Hej!

Nu har jag gjort klart min engelska och skickat in den till min engelska lärare. Kanske inte så konstigt? Nu har jag bara dagboken kvar och sen en bokrecension. Känns ändå ganska bra att jag har skickat in en uppgift nu, mindre jobb. Har lyckats skriva 2 sidor nu, vilket blev 3 dagar. har börjat på min fjärde dag och det är inte så långt kvar tills vi anländer till Kina. Problemet med texten är nog att jag inte får in så mycket fakta, har typ bara skrivit, det luktar äckligt, det luktar äckligt. Vilket det också gjorde när vi var på ostindiefararen. Åh!!! Kommer verkligen inte på vad jag ska skriva. Blir glad ifall jag ens får g på detta men hoppas verkligen att jag får vg i so så jag kan höja mig sen!

Daniella ringde förut och sa att hon inte kunde komma förens typ 4 vilket bli väldigt jobbigt för mig. Orkar inte åka ut dit så sent om man säger så, är ju snart klar med mitt arbete..host. Om jag väntar på henne så blir det uteritt annars blir det nog både och, vill ju helst rida ut så jag kan få en "lyckad" uteritt med Kepsen idag. Blev ju lite för okontrolerat igår..hehhe.


någon som gillar systemen iallafall!

//Anna

Får klara mig ensam

Hej!

Som ni kanske såg så har emelie fixad header och så, visste inte ens att hon hade gjort det förens nu när jag logga in. Men det verkar som att jag får klara mig själv ett tag tills Emelie hittat en medryttarhäst vilket hon inte gör just nu. Men hon letar på, kollar själv in lite då och då och kollar ifall det finns någon intressant till Emelie.

Ska försöka hlla uppdateringen uppe men inte så bra på det då jag har jätte mycket med skolan och har inte ens lämnat in det man skall göra. Min mamma fick reda på att jag skulle lämnat in mitt projekt i torsdags och att jag inte är klar än då nu måste jag göra klart ALLT innan jag får åka till stallet. Så jag hoppas att jag blir klar så snabbt som möjligt. Idag blir det en uteritt med Daniella. Blir mycket trav för min del, han ska allt vara svettig efter passet idag..



//Anna

Fixade en tillfällig header!

Eftersom jag är så snäll mot Anna... haha!

De får vara främst hennes blogg tills dess att jag hittar en häst att rida. Och dessutom fann jag inget bra ställe att få in mig i headern, så den fick bli på bara Anna och kepsen. Hihi!

Sött litet ekipage där asså!

//Emelie

bilderna


lilla stallet


det låg i kepsen hö, skiiit äckligt!




vad söt man är






hahahahha




byte till förvänd galopp

// Anna

dagens ridpass

Hej!

Fixade allt när jag kom och sen gick jag och hämta Kepsen. Blev ett pass inne i paddocken, även lite ute också. Daniella fota också fast inga blev bra. I skritten så trampade han under sig och formade sig jätte bra. Gick jätte fint på tygel tills vi börja trava, då skulle han inte arbeta mer utan skulle ha huvudet uppe och lalla runt. Så jobbade mycket med att han inte bara skulle rusa iväg med huvudet uppe i luften. Efter llite galipp i paddocken lossna han men gick inte perfekt. Sen red vi ut en bit, följde daniella, kepsen vela lite men inte lika mycket som sist. Daniella fota lite när jag galoppera ute men hon kan inte skicka dem. Sen galopperade vi lite ute och uppför en backe och jävlar vad det gick fort, vanligtvis brukar jag ju ställa mig upp eftersom att det är en backe mennu fick jag verkligen sätta mig djupt i sadeln och använda hela sätet så att han skulle korta, tillslut fick jag tag i han och han samlade ihop sig. Jävlar vad han var pigg, rusade som bara den, så imorgon blir det en lång uteritt med mycket trav.

smakprov



// Anna


Håååååkan!!

Hej!

Igår hade jag tänkt att ha en full uppdatering dag men blev ändrade planer då jag träffade Emelie inne i stan en stund och sen mötte jag upp några andra för att gå på hååkan! Vi om dit vid 4 om jag skulle gissat rätt och vi fick stå på 3dje raden. Så vi satt där ett par timmar tills vakterna kom och sa att vi var måste ställa oss upp för att fler skulle få plats. Så där stod vi i 2 timmar till. Gillade inte ens håkan så fattade inte varför jag var där men emma gilla han inte heller så.. Men han var faktiskt bra, fast kunde bara 2 låtar. Tror jag ALDRIG vart så irriterad på några personer, de stod och skrev och sjön hur dåligt som helst till varenda låt och hoppa in en en, trampa på en och skit, massa som kolla bak på dem och skiit men ingen reaktion från dem. Aja, det finns sjuka personer.

Idag ska jag till stallet också och då blir det massa foton med min system! Inga filmklipp när jag rider då jag inte har någon som kan springa med med kameran hahaah. Har även insläppet så åker ut dit på eftermiddagen och då hinner jag även arbeta med projektet som skulle vart inne i Torsdags.. duktigt..



// Anna

Jaa, vi är onormala... nu är det sagt!

Från förra eller förrförra lördagen!










I dom två sista bilderna demostrerar vi hur man gör slomoation (hur det stavas, bryr jag mig inte om hehe), lyckades vi? Njaa, inte precis haha!

//Emelie

Hittar du huvuderna?

Ser ni oss?



//Emelie & Anna

Hittar du oss?

Kan ni se våra huvuden?



// Emelie

OBS! får inte provas hemma OBS!

Som rubriken säger skall ni inte prova på detta hemma, jag är dum nog att rida utan hjälm... vet att de inte är en bra ide.. Men mitt huvvud liksom, medveten om vad som kan hända. Och nu dessutom två på en häst, hahahahahaha... riskabelt guys! Glada är vi ändå, men de är så det ska va!





//Emelie


Emelie and Anna in action!








David, Annas lillebror fick hälsa på söte boz en snabbis också, red nämligen förbi Annas mosters hus!








Bilder för ett tag sen när vi var med Rebecca ut till hennes häst! Sötare polle finns det inte assoo! Griseknooo till 100% Fastnar verkligen på bild liksom, håller ni med?!

//Emelie


lovar, det är okej.

att skratta. Här kommer bilderna från spexfotot, lite tråkigt att man inte såg oss på själva gruppkortet.. Man ser bara vårt huvud och den bilden får ni inte se förens den kommer "ut"


bjuder förfullt!


När Emelie och jag var ute och vandra stötte vi på några stekare som var riktigt heeeeta!


riktigt!


sen träffa vi även clownen från batman, vackert! ( tror hon var clownen från batman iallafall hahahha! )


Träffade även på en nunna, smurfen, och en skiiit snygg kille. asså shiiit! kolla vad man hittar mitt i centrala göteborg!

//Anna

Skulle vart jätte snällt!

Hej!

Det skulle vart jätte snällt om ni kunde rösta på mig !

http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_207590945965667

och sen söker ni bara på Anna Pallin !

tack i förhand!

// Anna

Spex imorgon!

Hej!

Imorgon är det spexfoto för oss 9or och så här kommer jag och emelie se ut, fast nu har jag inte mina sandaler och är inte säker om jag ska ha dem strumporna


det vita är solkräm..


jag ska se ut om en turist vilket jag inte gör, ska förska hitta en hatt och ett par andra strumpor !

//Anna

GLAAAAAAAAAAAAD!!!!

Hej!!

Börjar bli ganska tjatigt, varje inlägg vi gr skriver vi typ dålig uppdatering vilket jag kommer gra nu med, dålig uppdatering har det vart och ska förska ändra på det men har jätte mycket med skolan nu och massa inälmningar, skulle lämnat in en engelska recension igår men han inte riktigt klart så ska skicka in den idag, idag har jag no prov som jag inte visste om, imorgon spanska prov, torsdag inlämning av projekten där vi ska skriva en dagbok från 1700 talet när man åker ostindiefararen, och har inte ens börjat... Rätt där anna, rätt.

Men en goood nyhet är att jag har fått en systemkamera!!!! :D Det blev en Canon 1100D och jag tycker att den är ganska bra, eller har ju inte lärt mig hur jag använder den, fick även reda på att det går att filma med den! mycket filmer när jag rider !



//Anna

Dålig uppdatering jag vet!

Hej!

Det har vart dålig uppdatering det senaste men vi har haft mycket med skolan att göra. Och igår var vi i Torslanda/Björlanda hela dagen/kvällen. Men vi sla försöka bli bättre med uppdateringen. Imorgon ska jag kanske åka till siba och köpa en systemkamera. Hade först tänkt att köpa 1000D men den finns inte kvar vilket är väldigt tråkigt, men ska åka och kolla på en 1100D. Är det någon av er läsare som har den? Isåfall, vad tycker ni om den?

//Anna

Första idolbilden!!

Tack för denna fina idolbilden av Elin!



// Anna & Emelie

Björlanda!

Hej!

Idag ska jag och Emelie ut till Björlanda och kolla på Rebeccas nya häst, ska även fota lite när hon hoppar. Om vi hinner kanske jag åker lite moppe också. Men inget bestämt, dessutom får vi se hur det är med mitt ben. Ska försöka göra några tidsinställda inlägg också. Sen på kvällen bjussas det på masa bilder och kanske en filmsnutt om det är okej för Rebecca!


//Anna

Nu är det bestämt

Hej!

Nu har jag och mamma pratat ihop oss och vi har bestämt oss för att avliva stampe. Kommer bli riktigt svårt fr mig med det är bäst för han vilket veterinären också sa. Mamma ska bara få in pengar och sen blir det att åka till veterinären. Nära att tårarna kommer när jag skriver det här men det blir bäst så. Kommer verkligen saknar min lilla skrutt. Många minnen med han!!







//Anna

Faaaaan!!!

Nu har man kommit hem från skolan, det tog 15 minuter för mig att gå från spårvagnen hem till miv när det vanligtvis tar 5 minuter. Tack vara min jävla sträckning från idrotten. Faaan! Hoppas verkligen att det blir bättre tills på Lördag så jag kan rida och så att det är bra tills dansen är också. Allting händer alltid mig, liksom typiskt anna..

Så nu får man sitta hemma och plugga hela dagen vilket jag troigtvis måste göra imorgon också. Glöm inte att skicka in en bild till veckans team! → [email protected]

//Anna

Stadmuseet i Göteborg!

De här är vad vi gör på studiebesök... bjuder på bilden!



Jag heter Kurt och är 11 år, på min fritid är jag med min familj, eller spelar tv spel. Jag har inget liv.

Hejdå!

Hemma !

Hej!

Nu har jag kommit hem och har nyss ätit, intressant jag vet. Innan vi åkte till klareberg gjorde jag syntestet och det gick ganska bra men det var svårt. Sen begärde jag och Emelie oss till klareberg. Satt och snacka lite med Moa och sen lite med hennes kompis. Kollade runt lite på hästarna och en lektion, dem andra hade teori. Men vi ska nog dit nästa onsdag också haha! Efter det gick vi och kolla lite på en "fotbollsträning" och det blev en liten pinsam situation hahah! Aja, har vart ganska dålig uppdatering idag, internet var skiit segt i skolan så blev inget inlägg där och sen hann jag inte göra det några tidsinställda inlägg igår.


hur lyckas jag få spån i håret?

//Anna

Klareberg igen!

Idag drar vi båda ut till klareberg igen, vi ska träffa en kompis där som vi inte sett sen i sommras. Kulkul... Bussen går snart, ni får ha en bra eftermiddag men massa hästkul.


Kepsen och Anna :)

Vi hörs sen, uppdaterar mer då!

//Emelie och Anna


Hiss och diss!

Vi hissar rumpvärmare, fungerar faktiskt fast har dock inte ridit med en sån i snö eller liknande, bara vår och höst. Och vi red dessutom i den billiga varianten också, så det är värt pengarna... vid uteritter och sånt, man vill ju gärna inte ha en när man rider för tränare eller liknande, dom är ju så otroligt fula haha! Det lilla minuset är när man sitter av och upp, kan den åka av/åt sidan.



Någon annas som provat den dyra varianten med riktigt fårskinn?

// Emelie och Anna!


Klareberg

Här är bilderna som jag lovat, men ha uppseende, min syster har inte ridit på länge och är fortfarande lite utav en nybörjare!

Förlåt om bilderna blev sjukt dåliga, men fick inte till en bra inställning så var tvungen att köra på auto och hade ett objektiv utan stabilisator, hehe.. Skakigahänder.se och oredigerade!












//Emelie


Hemma efter en dag på ridskolan

Hej!

Nu har jag äntligen kommit hem. Slutade lite tidigare idag för jag skulle till körskolan och göra ett syntest. Men såklart skulle man ha id med sig så får åka tillbaks imorgon och gra syntestet. Sedan kommer det skickas till länsstyrelsen och sen får vi se hur det blir. Men nu kommer jag iallafall igång ordentligt! Härligt.

Efter det gick vi runt lite på backaplan innan vi åkte till Klareberg, första gången jag var där och det var ganska fräscht och så, men efter en liten stund där så ändrades all uppfattning. Jag tycker inte alls att det var bra, ridlärarna skäller och skriker massa på eleverna, ger inga tips, eller berättar hur dem ska göra, dem är bara rak på sak. Hästen som Linnea fick rida var en ganska sur häst som inte alls trivdes där och det märkte jag direkt, gunners eller något hette den haha. Jätte fin och skullo nog passat som privat häst men nej. När vi kratsa hovarna så märke Emelie att han hade en lös sko så ridläraren drog bort den och inget mer. Han fick få minst 2 lektioner med 3 skor, och en var markarbete som Linnea hade och sen ett hopp pass med gruppen efter...Inte okej för min del men finns inget vi kan göra. Något mer roligt som hände var att jag och Emelie blev inlåsta i manegen, och typ dog av skratt när vi inte fick upp dörren, och det stod 2 andra där som typ bara kolla på oss. Jag och Emelie kan skratta åt allt, och då menar jag allt!

Emelie lägger ut bilder lite senare!

//Anna

Idag blir det ridskola...

.... intressant, en ridskola var det längesen man besökte. Min syster ska nämligen börja rida (igen). Kul! Mamma undrade om jag ville börja där också eftersom jag inte har hittat någon medryttarhäst än. Så som sista alternativ har jag bestämt att jag ska börja rida, på ridskola... Men förhoppningsvis hittar jag en medryttarhäst! Men sen kommer man ju till frågan, bulycke där mamma rider, eller klareberg där Linnea ska börja rida?


Ferdinand och jag, juni månad.

Lite roligt att vi är tre i familjen som rider nu, ökar chanserna för egen häst en hel del, haha!

Uppdaterar med massvis med bilder sen. 

//Emelie 


Veckans team...

Vi hade tänkt starta en ny kategori som rubriken lyder. Veckans team.

Det går ut på att ni skickar in en kortfattad text om dig och din ponny/medryttarhäst/skötarhäst/ eller hästen du gillar mest på ridskolan där du beskriver hur ni har utvecklats tillsammans/ett minne där ni tillsammans blir ett med varandra. Alla kan delta. Skicka med en bild, där bilden uttrycker texten du beskriver. (Sammarbetet) Den text & bild som vi tycker har ett härligt flyt, samt gör att vi får en insyn/inlevelse i text och bild, blir utsedd till veckans team. Det vinnande ekipaget bli såklart länkade ifall man har blogg och text & bild visas här på bloggen.


Förvånade över denna absluta bästa idéen ever?!?

Frågan är om ni kommer vara tillräckligt engagerade och skicka in bidrag? Upp till bevis, skicka in en kommentar ifall detta var en bra ide!

Ni kan redan nu skicka in bild och text till vår hotmail - [email protected]

Lycka till!

// Emelie och Anna


svar på tal

Hej!

Fick in en kommentar om hot or not.

Anneli om Klaga eller inte, jag bryr mig inte.:

kan inte ni börja med hot or not? det skulle vart kul?

Svar: Hot or not hade vi på vå förra blogg och det gick ju sådär, fick in en del kommentarer om att vi "härmar" anrda bloggar. Så jag och Emelie har tänkt att vi ska starta en egen liten speciell kategori, vi måste bara komma på något roligt, ni kan gärna hjälpa till med det. Men det blir ingen hot or not :/

//Anna

vad anser ni vara bra för hästen?

Hej!

Klicka in på lite bloggar och såg att det fanns massa diskussioner där bett nämns. Alla har ju som sagt sina egna åsikter och man ska inte gå efter andra och bara hålla med, man ska VÅGA stå för sin egna åsikt och vara nöjd med det, ifall man inte gör det, vem är man då? En feg person som låtsas vara en man inte är. Just nu rider jag Kepsen på ett vanligt 3 delat. Men skulle gärna villja köpa ett äggbett åt honom. Många tycker att det är dåligt att rida med "lösa" ringar då det nyper i mungipan. Men man få ju gå efter hästen och inte tänka på att det kan nypa hästen i munnen. Samma sak med pessoa, massa diskussioner om pessoa. Nästan överallt ser jag massa kommentarer som du vet att det är jätte dåligt att rida med pessoa ? det trycker jätte mycket på ryggen och tillslut kan dem få ryggproblem, fan vad dålig du är, du rider med pessoa, då arbetar du ju inte hästen själv. Har sett liknande kommentarer på massa bloggar och jag menar, om hästen är stark och man måste ta tag i tyglarna och sitta och dra och slita tills den stannar är det då bättre att ha ett "vanligt" bett eller ska man då ha pessoa?

Kom gärna med åsikter, har lite blandande åsikter med pessoa :)



//Anna

Klaga eller inte, jag bryr mig inte.

Har tänkt på det här med hur mycket folk klagande osv... (Taget inlägg skrivet av mig från förra bloggen, har dock lagt till en hel del text)

Egentligen bryr jag mig inte speciellt, för jag vet vad jag behöver öva på och inte inom ridning. Och att folk säger nedlåtande saker kan till en början såra mig men, det är ju för fan bara att skita i det och fortsätta med livet? Har lärt mig att inte fastna vid saker och ting - avundsjuka och andra onödiga komentarer, nedlåtande saker osv är inget jag bryr mig om. Det finns ingen orsak till det.

Under alla de månader jag och Anna drev heztryttare, sårades jag inte en enda gång utav en kommentar, helt ärligt. Ändå fick vi en hel del jävla skit från folk från höger & vänster, sånna anonyma små ungar som dessutom inte vågar stå för vad dom säger! Jag skiter fullständigt i folk som inte sett mig i verkligheten. Folk som inte känner mig, inte vet hur jag rider, inte vet hur jag handskas med hästar kan fan inte bara komma och påstå att jag gör massa fel. Visst, vissa saker är självklara, dvs grunden. Men den håller sig nästan alla till.  

Och nu till ridsammanhanget. Vilket är väldigt viktigt. Som sagt klagade folk på mig och Anna som galningar, men vi alla inom hästsporten behöver och måste lära oss att respektera varandra, ingen rider exakt likadant och alla har olika åsikter om saker och ting inom ridningen.



Bara för att tex jag inte rider på samma sätt som Anna, Dressyrmupparna eller Malin Bayard betyder det inte att mitt sätt att rida på är helt fel. Det är som när man tar sig an problem.. ett sätt fungerar intealla. Man måste bara hitta rätt sätt för att lösa det, och det är väl lika så med ridningen. Man måste hitta rätt sätt att rida hästen för att kunna samverka och ha roligt tillsammans. Det vill säga att jag kan rida med lite olika tekniker på olika hästar, endast för att ridningen ska fungera mellan ryttare och häst!

Jag tycker vi i hästvärlden hakar upp oss på lite för mycket saker och detaljer i hur ridning ska se ut. Trivs hästen och mår bra utan att skadas när en ryttare rider den på ett sätt, ska hästen ridas så. Och inte på ett annat sätt som ALLA andra rider bara för att det är det idella ridsättet som skapats. Någon som håller med mig?

Ni får tycka vad ni vill, för alla har rätt till sina egna åsikter precis som mig. Och jag tänker inte heller säga att ni har fel, för vi alla tänker olika om saker och ting! Jag är nöjd med vad jag tycker och om ni inte håller med mig, bryr jag mig faktiskt inte.

Sorry om det blev lång text, men tycker den stämmer rätt bra in ellerhuuur...

//Emelie

Frågestund!

Hej!

Nu när vi har fått massa nya läsare så tänkte vi starta en frågestund. Ställ hur många frågor som helst, vi svara allt mellan himmel och jord! Så kommentera och sen få ni svar, frågestunden avslutas någon gång under den här veckan, så har ni något på hjärtat tveka inte på att ställa en fråga!



// Anna & Emelie

Trötta ben

Hej!

Nu har jag kommit hem från dansen. Det var riktigt roligt faktiskt men även svårt. Det var säkert lätt för de som hade dansat ett tag men för mig som inte har dansat sen 4an var det svårt att hitta takten och komma ihåg stegen. Kommer ihåg halva dansen och resten är bara ett svagt minne. Men har iallafall bestämt mig för att börja på Måndagar, får se om det blir onsdagar också men det lutar mot en ledig dag. Behöver lite mer tid till skolan, host host. Mina ben är av, seriöst dansade med träningsvärk och har dubbelt så ont nu. Kommer säkert ha kvar det tills på Lördag då jag ska rida och efter det ha ännu ondare, så kommer nog ta ett tag tills jag får bot träningsvärken.

Här kommer lite fler bilder, hann bara lägga upp bilder på Kepsen fö glömde av tiden..




bilden var i litet format men ni ser ju..






min gamla medryttarhäst Nina, ni som läste min förra blogg vet vem det och ni som är nya: Nina var min första medyttarhäst och vi hade motgånga men även framgångar. Nina var en speciell häst som ville lära sig nya saker men på sitt egna lilla sätt, hon hade en stark vilja så man var tvungen att vara väldigt bestämd och inte låta henne bestämma. Sakna min lilla lergris..

//Anna

Lite bilder

Hej! Det var några som ville se mer bilder på hästarna så letade lite och hittade några sööt kort.













// Anna

Förslag?

Hej!

Efter att jag köpt systemen ska jag börja spara till ett par ridstövlar men vet inte riktigt vilka? Funderar på någon av dessa men vet inte riktigt om dem är bra eller inte, så hjälm mig att välja stövlar!


1299:- från hööks.


1499:- från hööks.

Testade även ett par mauntain stövlar inne på svensk ridsport och dem var också riktigt sköna, dock kommer jag inte ihåg hur mycket dem kosta eller exakt hur dem ser ut. Men ett par stövlar skulle sitta fint till vintern! :)
Hjälp mig att välja !

// Anna

Nästa inköp, hjälp mig!

Nästa inköp blir antagligen en säkerhetsväst eller ridstövlar, men behöver hjälp med att välja! Vad skulle ni valt?





//Emelie

kapa.blogg.se!

Varför heter ni just Kapa.blogg.se? Fick vi som fråga igår utav en anonym.

Svaret är riktigt enkelt, om man tänker efter och använder huvudet lite. Karlsson, Pallin. Våra efternamn. Och eftersom vi ville ha ett kort bloggnamn, fick det bli dom två första bokstäverna. Kapa.blogg.se. Hur smarta är inte vi dåå?


Bild från igår.

Sak samma. Nu vet ni varför iallafall. har ni mer frågor så har vi en frågelåda, där ni kan klicka in och lämna en fråga. Vi svarar så snabbt vi kan! Hittar ni den inte, så har ni en länk HÄR, fråga på massor nu då!

//Emelie

Tråkigt men sant

Hej!

Vi har besöksrekord idag haha! tack vare linn, tack ännu en gång!
Jag kommer bara åka ut till huke den här månaden och sen kommer det ta slut. Jag skall inte sluta eller så, men vi ska flytta. Det ska ändå bli kul att flytta, träffa nyss folk, nya hästar, nya ridvägar. Dels så är det närmare mig och bussarna går oftare. Det är också bättre väg att åka moppe på, inga grusvägar eller så, inte lika mycket trafik, eller jo. Sista biten men där kommer jag köra på cykelbanan. Olagligt men om polisen stoppar mig så säger jag bara att det var mycket trafik och att jag var rädd hahha! Smart eller vad?

Så 1 månad kvar på huke, ska rida ut mycket det sista och bara ha kul och njuta. Ska snart börja ta hem lite saker och tvätta, har massa onödiga kläder där som bara ligger och ruttnar. En annan sak som är bra med det nya stallet är att det finns..... TOA!! har stått på huke i snart 2 år utan toa. Inte kul alls.



//Anna

Nästa inköp

Hej!

Nu när jag fyllde år fick jag pengar och nu har jag råd med en systemkamera. Funderar stort på att köpa en så det blir mer bilder till bloggen och så. Isåfall blir det den här och det lutar mot att jag köper den nästa vecka!


Emelie har ju en sån så jag vet ju hur den fungerar men behöver lära mig lite mer, tar bra kort, men har inte så lång zoom med det objektivet som man får med, så sen behöver jag köpa ett till objektiv men det behöver jag inte tänka på nu hehe!

//Anna

Bilder från dagen!

Tänkte visa några bilder från dagen, blev dock inte många just pga utav att vi var lite stressade. Menmen, några knäppte jag allt ihop!









Söta hästar där asså, med fult äckligt skägg också!

//Emelie

fullt upp!

Hej!

Ska försöka hålla uppdateringen uppe men kommer bli ganska svårt. Kommer ha ganska mycket att göra nästa vecka, ska även testa på dans imorgon. Så här ser mitt schema ut för veckan.

Måndag: Dans
Tisdag: Clareberg ( emelies syrra ska börja rida där )
Onsdag:Dans
Torsdag: Träffa några inne i stan.
Fredag: Moppe
Lördag: Träffa Emelie & Rebecca/ köra moppe/stallet, insläpp.
Söndag: Stallet, rida ut på Kepsen.

Ingen kanske ville veta det här men kommer glömma av vad jag ska göra om jag inte skriver det någonstans. Någon annan i gbg som ska skaffa moppe nu under september?


så roligt är det att testa en väst!

//Anna


Diss

Kinglands nya vinterjacka:


När man ser den inne i affären ser den skit snygg ut men passar inte alls på enligt mig. Den är liksom platt om ni fattar, och den var inte så skön och fluffig som jag hade trott :/
Så det blir en diss från min sida..

//Anna


Dagens pass på Kepsen

Hej!

Idag red jag Kepsen, annas medryttarhäst som ni kanske vet haha. Han är så urmysig!

Vi red ut i ungefär en timme, skritta och travade bara men det var ändå roligt eftersom jag fick rida med Anna för ovanlighetens skull, det var ett bra tag sen sist! Red den så kallade stora hukerundan och Kepsen var rätt pigg efter första traven, och riktigt go att rida.

Ska ta och visa några bilder från dagen senare ikväll men tills dess får ni klara er med en gammal bild på oss tillsammans haha!

 

//Emelie

Teamsl!



Linns kommentar - Jag tycker att Kepsen förtjänar titeln som veckans häst, himla fin i kroppen med tanke på åldern!

Taack så mycket! Var en liten överraskning när min kompis smsa och sa till mig att kolla in på teamsl direkt!

//Anna


Emelie börjar blogga!

Idag börjar Emelie blogga igen, roligt. Mycket enklare att uppdatera när man är två och allt blir dessutom mycket roligare då, hon har dock inte hittat någon medryttarhäst än & söker fortfarande. Så inläggen utav Emelie kommer inte vara utvärderingar utav pass eller liknande, just so you knoow ;)



Två bilder på Emelie och Tea i sommras, på sjöstjärnans ridläger.

//Anna


Dagens ridpass

Hej!

Idag red jag inte Kepsen, utan spike för Emelie tog Kepsen idag. Vi red en runda som heter hukerundan och det gick jätte bra. Förutom att några killar åkte förbi och flera gånger med sin crossmoppe, seriöst, helt omogna som helst, dem åkte fram och tillbaka och det värsta är att jag "känner" den killen som körde hahah! Så spike hetsa upp sig lite när dem sladda och skit. Inget liv hade dem. Blev mest skritt men även lite trav. Han var hur svettig som helst efter, kanske för att det var 35 grader idag. Emelie var jätte glad att få rida Kepsen, hon har ju inte ridit på ett bra tag så hon uppskattade nog det här, så ett tack till Jaana haha!

Ska be Emelie skicka lite bilder från dagen.


Kepsen

//Anna

Kommer inte ha tid..

Hej!

Förlåt för den dåliga uppdateringen men det kommer inte bli bättre. Nu har jag äntligen börjat leta efter en moppekurs och pappa ska ringa dem imorgon :D Det som är lite sämre är att den sista kursen börjar den 23 och jag har inte skickat in en ansökan för körkorttilståndet och det var ca 4 veckor att få tbx det, och kursen börjar om 3 veckor knappt! Men jag hoppas att det tar snabbare för nu orkar jag inte köra runt utan körkort, igår bestämde jag mig för att ta tag i det då vi mötte typ 4 polisbilar, sån tur var blev vi inte stoppade!

Men nu kommer det vara dålig uppdatering för ska "övnings köra", träna vägmärken och frågor och skit. Måste klara det på första försöket då det är sista kursen! Vet inte vad jag gör om jag misslyckas hahha!


lite suddig men men! :)

friidrott

Hej!

Idag har vi haft friidrott och det har vart ganska roligt enligt mig, kanske för att jag gillar det hehe! Eller jag gillar att hoppa höjd och springa 60 m. Men såklart så hann vi inte hoppa höjd. Men jag blev nöjd med 60 m och längdhopp, lyckades hoppa 3,67-69 kommer inte riktigt ihåg vad det var. Och spran 9,2 sek på 60 m, men ville helst få under 9 då jag var så nära :/

Sen sprang vi 1,2 km, döda mig. Seriöst, kunde inte andas efter!
Hoppas verkligen att han ger mig ett vg den här terminen annars är det en ny dödsannons ute hahah, nej men ni förstår.

En tråkig sak som har hänt alldeles nyss är att jag knappt kan prata för att jag är så förkyld, både mamma och jag. Hoppas det blir bättre tills imorgon, får väll gå ut någon rast och köpa halstabletter.


lånad bild från google.


RSS 2.0