Ridövning!

Träna på att rakrikta hästen.

Som på bilden under är övningen väldigt simpel men en bra sak att träna på, vilket också kan vara lite svårt för vissa? Halt & halvhalter rids ju inte utav alla ryttare i sveriges luft vad jag vet.



Övningen går ut på att du ska träna på rakställa hästen samt träna på halt. Avgör gångart beroende på hur utbildad du & din häst är. Trav eller skritt kan vara bra att börja med så du känner efter ordentligt hur lyhörd hästen är på skänkel, vikt & tygeltag.

Ha hästen rakställd på både långsidorna samt kort sidorna, samt lite ställd i hörnen och i uppvändningarna mot X (x är bokstaven som är i mitten av hela ridbanan för er lite mer okunniga) Tanken är att du ska från valfri gångart kunna göra halt mellan de två bommarna som är uppmålade (paintskills) utan att sakta av långt innan.

Det är viktigt att du rider rakt över hästen, så känn efter; efter ett jämt stöd från båda stigbyglarna samt att tyglarna är jämna. Vänd upp mot medellinjen och förbered halt genom halvhalt/er. Gör halt och fatta tex trav igen och gör om övningen.

Detta är en övning som är mycket bra lämpad till dressyrryttare, men som jag tycker även kan användas till hoppryttare för att bli nogrannare med att rakställa och vända upp i rätt tid mot hinder som exempel.

// Kapa - Emelie & Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0